Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oczywiście również oferuję swój czas i transport. "Pracuję" nad DT w niedalekiej przyszłości dla jakiegoś psiaka- może się uda;)

Posted

Malgos, mogę podskoczyć dzisiaj po fotkę RTG czarnulki? W Krakowie bym pokazała (pamiętam ha! :lol:).

Jutro będziemy wiedzieć ile kotów z Oświęcimskiej będzie zabranych a ile zostanie.

A Mamucik skoro masz miejsce, to może by spróbować ruszyć sprawę kotów z 29 listopada? One mi z kolei strasznie leżą na sercu, mnożące się kotki, których kocięta zakopywane są żywcem przez meneli, a jak akurat są zbyt pijani, żeby wykopać dołek, to po prostu zabijają kocięta łopatą.

Posted

Takie rozmowki sa u nas dosc czeste, tak jak pisze Ula powoduje to bezsilnosc oraz bezczelne telefony. Raptem zebralo sie kilka osob ktore maja rozwiazac problem bezmyslnych ludzi rozmnazajacych zwierzeta, nikt jednak nie wywiera nacisku na UM, radnych. Nie dosc ze my mamy pelne rece roboty to jeszcze musimy wysluchiwac od durniow. :angryy::angryy::angryy:

Posted

Ulaa napisał(a):

A Mamucik skoro masz miejsce, to może by spróbować ruszyć sprawę kotów z 29 listopada? One mi z kolei strasznie leżą na sercu, mnożące się kotki, których kocięta zakopywane są żywcem przez meneli, a jak akurat są zbyt pijani, żeby wykopać dołek, to po prostu zabijają kocięta łopatą.

ok, może nawet dzisiaj zdążymy

Posted

Znam panią, która dokarmia koty na 29 listopada, przy skrzyżowaniu ze Słoneczną (wśród nich są trzy kotki do sterylki), ale takich strasznych rzeczy nie opowiadała. Czy to się dzieje w tych okolicach, czy może na innym odcinku tej ulicy?

Posted

Ja za wami nie nadazam, piszcie mi prosze na forum w ktorym dniu sa sterylizowane kotki i jaki jest w tym nasz koszt, jak rowniez kiedy i jakie kocieta sa leczone, chodzi mi konkretnie o miesiac listopad bo pazdziernik mamy juz rozliczony. Sory ale musze to wiedziec, zeby bylo wiadomo ile bedzie kosztow w listopadzie i jak dalej planowac grudzien.

Posted

Oczywiście. Dzisiaj były sterylizowane dwie kotki, o których rozmawiałyśmy w ubiegłym tygodniu w środę- dostałam zgodę na pokrycie całości kosztów przez Fundację. Cztery maluchy z lasu, które są u mnie, dostawały antybiotyk w zastrzykach i lydium do 31.10, już są zdrowe, a świerzbowca truję im sama, więc jeśli wszystko będzie w porządku, to nie będzie potrzeby wizyt w lecznicy.

Posted

To jest chyba inny odcinek 29 listopada... Jacyś menele mieszkają... Więc może nie o te koty chodzi :shake:
Dzisiaj już nie zdążymy, w tej chwili jadę do krk z Koszałkiem.

Kotki u moich sąsiadów nie były jeszcze u weta!!! Myśleli, że będą musieli sami płacić a nie mieli na to.

Posted

Kotka z maxa nie idzie na nasz koszt tylko na koszt lcznicy, hanek o ile dobrze kojarze to bylyscie z nia u wetki Ani. Malgos kotki z lasu byly juz zaplacone w pzdzierniku, czyli listopad zaczynamy od dlugu 2 x 80 zl. dzisiejsze 2 sterylki.

Posted

Ulaa napisał(a):

Kotki u moich sąsiadów nie były jeszcze u weta!!! Myśleli, że będą musieli sami płacić a nie mieli na to.

To co z nimi będzie? Pójdą w końcu do tej lecznicy? I oni chcą zostawić sobie te kotki? Skoro na głupie odrobaczenie nie mają?

Posted

Gdyby ktoś potrzebował kropli dicortineff do oczu to mam na zbyciu, kupiłam małym kotkom na ropiejące oczka, po kilku dniach kropienia było już dobrze, a została większa część buteleczki, którą trzeba zużyć w ciągu najbliższych dwóch tygodni.

Posted

Ponawiam pytanie co z kotami od Twoich sąsiadów, Ulaa. Jeśli oni z nimi nie pójdą to ktoś z nas musi, przecież nie mogą zostać z tymi pchłami, robakami i świerzbem!

Kotek śmietnikowy z kocim katarem (z DT u mojej babci) dzisiaj był na kontroli, wciąż ma dostawać antybiotyki, kolejna wizyta we wtorek. Ale już lepiej z jego oczkami.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
piszcie mi prosze na forum w ktorym dniu sa sterylizowane kotki i jaki jest w tym nasz koszt, jak rowniez kiedy i jakie kocieta sa leczone, chodzi mi konkretnie o miesiac listopad bo pazdziernik mamy juz rozliczony. Sory ale musze to wiedziec, zeby bylo wiadomo ile bedzie kosztow w listopadzie i jak dalej planowac grudzien.

Wczoraj udało się nam złapać kolejną bezdomną kotkę dokarmianą pod szkołą. Czy fundacja pokryje koszt sterylizacji?

Z małych kotów zostały tylko dwa: bury i czarny. Najmniejsza, czarna panienka bez ogonka zamieszkała u mnie. Kiedy pozwoli sobie zrobić zdjęcie, będziemy ją ogłaszać w Żarkach. To już będzie całkowicie sprawa uczniów. Niech trenują :razz:

Posted

Wspólnie z panią, która dokarmia koty na 29 listopada złapałyśmy dziś matkę tygrysków z kocim katarem, które trafiły do mnie dwa miesiące temu. Została w lecznicy do ciachnięcia i będzie do wypuszczenia, bo to dziczka. Są tam jeszcze dwie kotki, z ktorymi przydałoby się zrobić to samo i dwa młode kocury przecudnej urody z wiosennego miotu. Jeden czarny, z długim(!) pięknym włosem i zielonymi skośnymi oczami- niesamowity, na pewno szybko znalazłby dom, a drugi czarno-biały, wielki, też z dłuższym włosem, przeładny. Oba trochę dzikowate, ale myślę, że kiedyś się nimi zajmę :evil_lol:

Posted

Dzwoniła pani z Młoszowej w sprawie dochodzącej kotki, w sierpniu się okociła w krzakach (dokładniej w tujach). Na szczęście był tylko jeden maluszek, też kicia, więc pani dzwoniła z pytaniem/prośbą o pomoc w wysterylizowaniu jej (ale to i tak trzeba poczekac jeszcze kilka miesięcy, bo za młoda). Starszej chciała dawać tabletki, ale odradziłam. Czy jako bezdomnym kotkom z Młoszowej przysługuje im zwrot kosztów sterylizacji z urzędu miasta w Trzebini?

Jej mąż zrobił dla tych kotków ocieplaną budę, więc dokarmiane i wysterylizowane mogą tam sobie spokojnie żyć. Po sterylce mogą w garażu w ciepłym miejscu przechować kicię.

Posted

Bylam teraz w lecznicy i jest kotka od malgos zgolszona mi dziasiaj do sterylki. Ale jest jeszcze od mamucik kotka i kocurek tez do ciachania, prosze o potwierdzenie czy to tez na koszt fundacji. Bezdomne koty z Trzebini trzeba zglaszac w UM Trzebinia wydzial ochrony srodowiska, w razie problemow prosze skierowac ta osobe do mnie. Ula jestes zalozycielka tego watku, czy jest taka mozliwosc zeby na pierwszej stronie prowadzone byly sterylki od tego miesiaca: np data 3.11. 08 2x80= 160 zl (kotki malgos) albo jeszeli moze robic to malgos pomimo ze Ty jestes zalozycielka watku to poprosimy zeby robila to malgos.

Posted

Ok, przekazałam tym państwu, na wszelki wypadek podałam im numer telefonu do pani. A jak to się odbywa dokładnie? Te koty są sterylizowane na Mydlanej po cenach takich jak fundacyjne, czy zabieg można gdziekolwiek przeprowadzić?

Posted

Trzebinia ma podpisana umowe z Ol rowniez na sterylki bezdomnych czworonogow. Ol przyjezdza po zwierzaka a po zabiegu odwozi go. Mozna rowniez samemu dograc termin w OL i pojechac z zwierzakiem zabieg. Gdybym to ja miala dla siebie zalatwiac to pozwolilabym tylko zabrac zwierzaka na sterylke i sama po niego pojechala. Mozna rowniez zapytac w UM czy moga zaplacic za sterylke na Mydlanej.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...