Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No czas już komuś oddawać koteczki, które są u mnie, bo w kolejce na tymczas czekają kotki z Alwerni (5 sztuk).
A te u mnie robią się coraz większe i większe, już są na tym etapie, że spokojnie można je dać do adopcji.

Posted

Za 2 godziny przyjezdza Pani obejrzec kotki, powiedziała, że chce tego biało szarego, więc mam jej powiedziec o zobowiazaniu do zaszczepienia kotka, o sterylce bądź kastracji, Pani ma przyjechac z Pogorzyc, więc myśle ze nie ma problemu aby spisac jej dane osobowe z dowodu, oddac jej kotka, a umowe podpisac jak sie pojedzie na wizyte???

Posted

Tak - dokładnie. Ma iść zaszczepić w ciągu tygodnia od adopcji (jak się ludziom określa czas, to lepiej się sprężają), weź wszystkie dane i uprzedz o wizycie ze bedzie takowa w celu podpisania umowy :)
No i kastracja to WARUNEK, wiec musi sie zgodzic.

Kotek będzie mieszkał w domu czy gdzieś w stodole?
Domyślam się, że go pani na stronce wypatrzyła.

Posted

No to super.
Tak Pani wie o kotkach ze strony internetowej. Z tego co zrozumiałam to kot ma byc w domu bo bardzo Pani zalezało aby sie załatwiał do kuwety. Jeśli chciałaby do stodoły to pokieruje ją do wetki ona ma odpowiednie do takich celów koty.

Posted

Wybacz Ulka ale ucze ptaka latać.
No więc kotka wydałam, cała rodzina przyjechała kota oglądać - bo ma to być kot rodzinny, wybrali sobie tego biało-szarego. Pani zgodziła sie na pokrycie kosztów szczepienia kotka, i wyraziła zgode na kastracje - bo to chłopiec kot, przepisałam dane z dowodu i czekają na wizyte i podpisanie umowy adopcyjnej. Rodzina zrobiła na mnie dobre wrażenie, Pani wypytywała się o kotka, wyglądają na odpowiedzialną i słowną rodzinę :p

To teraz jeszcze dwa do oddania i jade do Alwerni po nowe kotki.

Posted

o zrywki!
i szaraczek wyrzucony :diabloti:
jutro druknę, to powiesimy w lecznicy przy okazji Betowenka.
jedziesz ma się rozumieć? :cool3:

Posted

Nie powinnam jechać albowiem muszę jutro dokończyć wstępny projekt bo w czwartek jadę pokazywać, ale jeśli będę bardzo potrzebna to pojadę! Albo chociaż do lecznicy przyjdę pomóc Ci go władować jak będzie otumaniony.

Posted

Kotki już wiszą w lecznicy, a tymczasem zgłosiła się kolejna osoba z 2 czy 3 kotkami do oddania i kotką do sterylki :shake:
Czemu oni wszyscy myślą po fakcie??? :angryy:

Posted

Ulaa napisał(a):
Kotki już wiszą w lecznicy, a tymczasem zgłosiła się kolejna osoba z 2 czy 3 kotkami do oddania i kotką do sterylki :shake:
Czemu oni wszyscy myślą po fakcie??? :angryy:

Czyżby nie wiedzieli, że koty też się sterylizuje i kastruje ????!!! :angryy:

Posted

Gadałam dzisiaj z Pania z Alwerni, umówiłyśmy sie, że wezmę te 5 kociąt od niej, tylko jest pytanie co z kotką zrobić?? Bo to nie jej kotka ani kocięta, ona ma juz swoje 3 koty, ta Pani rozmawiała z Adą i nie wiem czy się dogadywały odnośnie mamy kotków, ale mamy czas bo musze oddać te dwa, które zostały u mnie i dopiero następna partia.

Tak to moja sroczka Pela, ucze ją latać nad łóżkiem hehe ale niestety się okazało, że Pela ma niedowład nóżki (chyba przez upadek z gniazda), i będzie chyba musiała już zawsze być w niewoli. Teraz Pelka jest już duża, za dwa tygodnie będzie wyglądała jak dorosła sroka ;) I gołębia też mam ma na imie Edgar - Edgar w ogóle nie potrafi latać bo aktualnie przechodzi rekonwalescencje po neurologoicznej chorobie- może kiedyś się nauczy.
Wiem, że to wątek koci ale ptasiego nie mamy jeszcze hehe Dziewczyny gdybyście miały ptaki chore albo jakieś dziwne to odrazu dajcie mi znak, ja chetnie przygarne.

Posted

Koty mają wiele wspólnego z ptakami (tak wiele, że do tej pory mam jakieś piórka na dywaniku w drugim pokoju :mad:).
A gdybyśmy wiedziały wcześniej, że jesteś taka fajna ptasia mama, to pewnie 2 gołąbki ocaliłyby życie...

Co do dorosłej kotki nie wiem, ale jeśli pani ją trochę przetrzyma, to też poszukamy domu (szczególnie jeśli mieszkaniowa i oswojona), bo już było kilka telefonów o dorosłe koty.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...