Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

POMOCY!!!

Sunia i 6 szczeniąt!

Nasza znajoma dowiedziała się o suni z 6 szczeniakami, która została sama w domu jednorodzinnym bez opieki, bo właściciel zmarł, a jego żonę zabrano do szpitala psychiatrycznego.

Okazało się, że koczują na podwórku pod schodami.
Szczeniaki mają ok. 5-6 tyg.
Sunia bardzo ziajała, sutki miała bardzo nabrzmiałe, było podejrzenia zapalenia. Na szczęście u weta okazało się, że wszystko jest w porządku.
****ki zostały odrobaczone i odwiezione z powrotem na teren tej posesji, bo kompletnie nie ma gdzie ich zabrać!
Na działce mamy sunię z podejrzeniem nosówki...

Szczeniorki już jak najbardziej nadają się do adopcji. Trzeba im jak najszybciej znaleźć domy, chociaż tymczasowe, bo sunia już ich nie chce za bardzo karmić, no i tam są zupełnie same.
Koleżanka może tam podjechać raz dziennie dać im jeść, ale to dla szczeniorków będzie za mało, jak matka w ogóle przestanie je karmić.
No i dla mamusi też trzeba będzie szukać domu.

Bardzo prosimy o pomoc!

I sliczne BANERKI by Asia&grodnisko!!!
Dziekujemy Asiu ;)

Mamuśka - malutka sunia:

I aktualne foty suczki u sugarr!!!

WIECEJ FOTEK TU:

http://picasaweb.google.com/shakysheep/Lily/photo#5217710014147369330

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisała Erka....

""""Los tych beżowych maluchów coraz bardziej niepewny. Ta najmniejsza sunieczka, którą przez jedną noc miała znajoma w domu, nie ma juz połowy ogonka:-(. Nie wiadomo co się stało, może szczur go odgryzł, bo widzicie na zdjęciach , w jakich warunkach są maluchy, w rupieciach pod schodami.
W dodatku wszystkie dzieci z ulicy przychodza tam bawic sie tymi szczeniakami, gdzies je wynoszą, męczą.
Skończy się na tym,że porozbieraja te szczeniorki, a potem pozbędą się niechcianych zabawek:mad:.
Maluchy potrzebują coraz częstszego karmienia, a właściciel ograniczył się do sypnięcia kilka dni temu jakiejś paskudnej suchej karmy, która leży do dzisiaj niezjedzona.

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych maluchów.

Jeżeli nie domki stałe , to chociaz tymczasowe sa dla nich pilnie potrzebne!""""

Posted

GameBoy, byłybyśmy wdzięczne za przechowanie chociaż jednego malucha:loveu:. Wysyłam Ci pw, bardzo proszę odpowiedz dzisiaj, bo jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie na dogo.

Posted

[quote name='GameBoy']nie ma sprawy, czy ona bedzie sie nadawala od razu do szczepienia?

na to pytanie nie umiem odpowiedziec, bo sama psiakow na własne oczy nie widzialam ;) Ale Erka na pewno napisze;)

poki co szczeniaczki maja ogloszenia na

- allegro x 2 ;) (przez ewatr na 14 dni|wspolnie z innymi szczeniorkami| i GoskaGoska na 7 dni wyróznione;))
http://www.allegro.pl/item378388482_szczeniaki_szukaja_dobrych_ludzi_kielce_.html
- oraz ojej.pl
- autogiełdzie
- gumtree katowice

Te ogłoszenia dawala Goska Goska

Dziewczyny bardzo dziękujemy ;)

Posted

ok gdyby ktorys szczeniak do mnie jechal, napiszcie co ze szczepieniem i czy umowa adopcyjna na mnie czy na Was do odeslania bo to nie jedyny szczeniak u mnie :oops: