xxxx52 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Mysle ,ze media w tej sytuacji to najwazniejszy srodek do walki z pseudohodowcami.nalezy powiadomoc rdakcje lokalnych gazet i radio. Quote
jefta Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 xxxx52 napisał(a):Mysle ,ze media w tej sytuacji to najwazniejszy srodek do walki z pseudohodowcami.nalezy powiadomoc rdakcje lokalnych gazet i radio. lokalnego radia nie mamy. jest taka gazetka "U nas". Spróbuję się czegoś dowiedzieć na ten temat. Quote
Ania W Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Oczywiście można lokalnie ale...jest mnóstwo programów interwencyjnych, które idą na całą Polskę. Warto spróbować może się uda zainteresować problemem. Bo tak naprawdę to nie jest problem lokalny(pseudohodowle) i warto go nagłośnić. Tylko do mediów też trzeba się zgłosić z faktami. Jefta, jeżeli zdecydujesz się sprawę skierować do mediów to myślę, że osoby, które wcześniej opisywały swoje doświadczenia z tym miejscem powinny listownie wysłać ci relacje + świadectwa weterynaryjne (historia choroby, stan psa) z własnoręcznym podpisem. Quote
jefta Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ania W napisał(a): Jefta, jeżeli zdecydujesz się sprawę skierować do mediów to myślę, że osoby, które wcześniej opisywały swoje doświadczenia z tym miejscem powinny listownie wysłać ci relacje + świadectwa weterynaryjne (historia choroby, stan psa) z własnoręcznym podpisem. Czujesz różnicę między wypisywaniem anonimowo na forum a złożeniem jakiegokolwiek oficjalnego pisma podpisanego imieniem i nazwiskiem :angryy: Zajrzałam do składu redakcyjnego tej naszej gazetki i nie mamy na co liczyć. Poszukam kontaktu do człowieka, który kiedyś załatwiał reportaż w "Uwadze". Ale: *to było o koniach i był w to osobiście zaangażowany *zgubiłam telefon z jego numerem, i nie mam pojęcia jak go teraz odzyskać *mam inny numer, więc się nie doczekam, że on zadzwoni :( Quote
Ania W Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 jefta napisał(a):Czujesz różnicę między wypisywaniem anonimowo na forum a złożeniem jakiegokolwiek oficjalnego pisma podpisanego imieniem i nazwiskiem :angryy: Czuję, ja w sprawie pseudoschroniska zeznaję w sądzie. Chciałam coś zmienić i zgodziłam się na bycie świadkiem. Cała sprawa jest dla mnie "stresem"(długa historia) ale mam nadzieję, że warto będzie...Naprawdę mam taką nadzieję... Pytanie jest czy inni, którzy mają w domu "dowody" lub o nich wiedzą czują różnicę pomiędzy pisaniem na forum, a podjęciem konkretnych działań. Innej opcji dla mnie nie ma - chyba, że pójdziemy i sobie "dowody" kupimy. Mając jakieś papiery w ręku można próbować zainteresować sprawą nawet "nieznajomych" dziennikarzy. Quote
jefta Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='Taishi']przeczytajcie komentarze do ich aukcji...tylko jeden neutralny, 1 negatyw nie dotyczący psów, a reszta cała szczęśliwa... http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3938663&type=fb_recvd_all jakaś masakra....i jak go zablokować na allegro? "pozytywny" Transakcje oceniam pozytywnie. Hodowca bardzo sympatyczny. Piesek zdrowy,radosny, rośnie jak na drożdżach Jedyny problem to to ze piesek był strasznie zawszony. Ale poradziliśmy sobie już z tym kłopotem. Quote
Taishi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 przeczytajcie komentarze do ich aukcji...tylko jeden neutralny, 1 negatyw nie dotyczący psów, a reszta cała szczęśliwa... http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3938663&type=fb_recvd_all jakaś masakra....i jak go zablokować na allegro? Quote
Taishi Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 na alegratce znalazłam coś intrygującego, jedna osoba sprzedaje: kocięta-syjamskie, norweskie leśne, perskie, psy: malamuty, amstaffy, beagle, bernardyny, bokserki, bullterriery, cane corso, cavaliery,chow chow,dobermany, husky, jamniki, labradory,nowofunlandy, onki, owczarki podhalańskie, szkockie, kaukazkie, środkowoazjatyckie, pekińczyki, pinczerki, pittbulle, pudelki, ratlerki, rottweilery, setery irlandzkie, shar pei, shih tzu, spanielki,sznaucery mini, terriery walijskie,westy, wyżły niemieckie,yorki, foksy, moskiewskie struż. wszystkie ogłoszenia wystawione między 25 -28 marca przez użytkownika Nikola z Warszawy. ja nic nie rozumiem... ktoś mi to może wytłumaczyć? oczywiście wszystkie zwierzaki bez rodowodów... Quote
Okamia Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Oto stronka tej "hodowli" http://www.hodowla-amru.pl/index.php Mają 15 ras... :( Quote
xxxx52 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 co za okropienstwo,:placz:napewno trzymaja w klatkach jak kroliki doswiadczalne:placz:czy nie mozna z tymi pseudohodowcami cos zrobic? Quote
Cekinka13* Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Okamia']Oto stronka tej "hodowli" http://www.hodowla-amru.pl/index.php Mają 15 ras... :( "Obok widoczne są przykładowe rasy psów jakie mamy w naszej hodowli (...)" :shake: Quote
INU Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Taishi napisał(a):na alegratce znalazłam coś intrygującego, jedna osoba sprzedaje: kocięta-syjamskie, norweskie leśne, perskie, psy: malamuty, amstaffy, beagle, bernardyny, bokserki, bullterriery, cane corso, cavaliery,chow chow,dobermany, husky, jamniki, labradory,nowofunlandy, onki, owczarki podhalańskie, szkockie, kaukazkie, środkowoazjatyckie, pekińczyki, pinczerki, pittbulle, pudelki, ratlerki, rottweilery, setery irlandzkie, shar pei, shih tzu, spanielki,sznaucery mini, terriery walijskie,westy, wyżły niemieckie,yorki, foksy, moskiewskie struż. wszystkie ogłoszenia wystawione między 25 -28 marca przez użytkownika Nikola z Warszawy. ja nic nie rozumiem... ktoś mi to może wytłumaczyć? oczywiście wszystkie zwierzaki bez rodowodów... Chyba znalazłam to na Alegratce. Koszmar. Quote
Goldek Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Taishi napisał(a):na alegratce znalazłam coś intrygującego, jedna osoba sprzedaje: kocięta-syjamskie, norweskie leśne, perskie, psy: malamuty, amstaffy, beagle, bernardyny, bokserki, bullterriery, cane corso, cavaliery,chow chow,dobermany, husky, jamniki, labradory,nowofunlandy, onki, owczarki podhalańskie, szkockie, kaukazkie, środkowoazjatyckie, pekińczyki, pinczerki, pittbulle, pudelki, ratlerki, rottweilery, setery irlandzkie, shar pei, shih tzu, spanielki,sznaucery mini, terriery walijskie,westy, wyżły niemieckie,yorki, foksy, moskiewskie struż. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: 35 ras psów!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: I gdzie oni to trzymają!? I trzy rasy kotów!!:crazyeye: Opad szczęki do kolan. Że też tacy ludzie istnieją..:angryy::mad: Quote
Cekinka13* Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Niektóre to pewnie skądś sprowadzają... i zdjęcia nie ich, to napewno. :roll: Quote
Goldek Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Cekinka13* napisał(a):Niektóre to pewnie skądś sprowadzają... i zdjęcia nie ich, to napewno. :roll: Zdjęć w galerii nie widziałam, nie otwierają mi się, ale zdjęcie np. rasy golden retriever jest wzięte z serwisu retrieverów. Quote
Cekinka13* Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Hm... zawsze możemy zgłosić to policję, przecież to zwyczajna kradzierz...:roll: Quote
Cekinka13* Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Znalazłam ogłoszenie: "Wieczorem 02.06.08 znaleźliśmy w okolicach ul. Bema psa. Tel. 0-787477-228" Pies jest rasy shar pei, miejscowość, w ktorej został zneleziony to Halinów. Quote
Kostek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 moze biedak z tej halinowskiej rozmnazalni uciekl Quote
Agama Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 w Halinowie jest rozmnazalnia zmarszczek:crazyeye: nic o tym nie wiedzialam Quote
Kostek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 tam sie wszystko rozmnaza jak leci na zamowienie... Quote
Cekinka13* Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Są dwie wielkie rozmnażalnie (nie licząc tych małych) - jedną nazywają 'amru' a drugą to nie wiem. Cóż, chyba zapytam się tych rozmnażaczy czy nie zaginął im taki pies, jeśli zaginął, to spróbuję odebrać tego shar peia i znaleźć mu nowy dom. Quote
Kostek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 z tej ktora wymienilas ostatnio zostaly zabrane 2 szczeniaki z parwo ledwo przezyly...a biznes kreci sie dalej Quote
Hotel KADIF Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dzwoniłam przed chwilą pod podany telefon. W dniu wczorajszym znalazł się właściciel! Pies przywędrował do Halinowa z Długiej Kościelnej! A swoją drogą proszę o informacje o jakich "rozmnażalniach" pisałyście!!! :angryy:!! Jeśli informacje okażą się wiarygodne trzeba im się dobrać do doopy!:angryy: Quote
Kostek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 dif nic im nie zrobisz bo szczepienia sa zarcie jest a jak np zapytasz dlaczego pies jest w tak zlym stanie to Ci powiedza ze jest leczony i tyle...ta pseudohodowla to szczyt bezczelnosci nawet wet ja kryje Quote
Cekinka13* Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 W Długiej to chyba nie ma pseudohodowli żadnej. Ufffff... Ta pseudohodowla z Halinowa ( ich strona - http://www.hodowla-amru.pl/ ) to podobo właścicielom, którzy przyjeżdżają po szczeniaka nie pozwala zobaczyć warunków, w jakich trzymane są dorosłe psy. Jestem pewna, że psy żyją tam w fatalnych warunkach- bez wody, we własnych odchodach... a to przecież jest nielegalne... Wiele razy słyszałam, że szczenięta umierały na parwo i inne wirusy!! DIF, zgłoś to proszę do EMIR. może coś zdziała, trzeba im się dobrać do dopy!!! Hm, w sumie jest też to przecież nieopodatkowany dochód... Quote
Recommended Posts