panbazyl Posted April 14, 2014 Posted April 14, 2014 wklejki są jakie są :P (nienawidzę ich robic co widać) Quote
cockermanka Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Ano widać ;)...a ładna wklejka to taka "wisienka na torcie"... Quote
Viris Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 Rozetki super, ale wklejki paskudne...... też nie lubię robić wklejek i ogólnie wykańczać rozetek - ale uważam że jeśli zawalę ze środkiem to cała praca idzie na marne też ;) 1 Quote
vege* Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='agnethka']Kochane, mam takie pytanie... ponieważ siedzę w domu i się nudzę, chętnie wróciłabym do szycia rozet, ale tu ze względu na ciążę nie mogę używać kleju, z którego do tej pory korzystałam. może któraś z Was ma jakieś mniej "trujące" metody wykańczania rozet, które dają w miarę trwały efekt i rozeta się potem nie rozpada? chciałabym uszyć coś na tegoroczną Bulliadę[/QUOTE] A jakiego kleju do tej pory używałaś? :) Quote
cockermanka Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Jeśli miałby to być bezzapachowy to Magic sprawdza się nieźle.Bo te szewskie rzeczywiście dają strasznie... Quote
vege* Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='cockermanka']Jeśli miałby to być bezzapachowy to Magic sprawdza się nieźle.Bo te szewskie rzeczywiście dają strasznie...[/QUOTE] A klej na gorąco? Super klei wszystko :) Quote
vege* Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 [quote name='agnethka']z branży budowlanej, śmierdzący jak butapren ;) z tego, co słyszałam to ten klej na gorąco lubi czasami puszczać. dodam, że ja emblematy laminuję, więc nie kleję tekturki do papieru, a muszę umieścić folię :) jak się trzymają rozety po Magic'u?[/QUOTE] Klej na gorąco na prawdę ekstra trzyma. Cała pracę semestralną nim kleiłam. Przykleiłam ok 20 m drutu i jak jeden źle przykleiłam to miałam na prawdę duży problem z odklejeniem go :evil_lol: Quote
cockermanka Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Ja na kleju na gorąco się przejechałam. Owszem świetnie klei różne rzeczy,ale zalaminowane wklejki odpadły po kilku dniach - masakra... Nie wiem,może to wina samego kleju...ale na innych rzeczach się trzymał idealnie... Quote
myjuliette Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 ja używam kleju Hi-Tack trzyma rewelacyjnie, żeby usunąć emblemat trzeba z jednej strony użyć dużo siły a z drugiej robić to delikatnie żeby nie uszkodzić rozety Quote
cockermanka Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Zdaj potem relację,jak się sprawdzi ten klej ;) Quote
Viris Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Ja polecam magic, jest bezpieczny, elastyczny, po wyschnięciu przeźroczysty. Ja nie zamienię na nic innego ;) Quote
shangri_la Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 po kilku latach przypadkiem wchodze na dogomanie, i co widze- rozetki :) też robię chociaż głownie dla koni :) ps: też używam Magica :P pozdrowienia Quote
zeberka161 Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Też używam Magica i jest bardzo fajny nie chciało by mi się przyszywać :) Quote
cockermanka Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 Ja wstążki zawsze przyszywam. Raz pokusiłam się o klejenie i nigdy więcej... Kleju używam tylko do wklejek i rewersów. Quote
cockermanka Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Uff...czyli nie tylko ja taka tradycjonalistka z tym szyciem :D Quote
shangri_la Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Mnie również chodzilo o wklejki, wstążki oczywiście szyte ;) pozdrawiam Quote
Viris Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 No oczywiście, że się przyszywa. Nie wiem ile by rozetka na samym kleju wytrzymała :) Bałabym się, że do wystawy by nie "dożyła". Klej do wklejek + ewentualnego utrwalenia rozety. Quote
Bertka Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Witam! czy ktoś może mi pokazać jak się robi te dzioby (trójkąciki)? Z góry dziękuję Quote
myjuliette Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 dziewczyny ratunku :) potrzebuję namiar na sklep i w ogóle fachową nazwę takiego mocowania do rozet/kotylionów dla koni chodzi o taki haczyk/drucik Quote
Recommended Posts