Pietruszka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Daria, jak zwykle rozety przepiękne (szczególnie te za BOB):loveu: Jako, że od dłuższego czasu przeglądam ten temat, to również mnie naszła ochota na szycie rozet:cool3:, więc przedstawiam teraz moją pierwszą w życiu zrobioną rozetę:multi: Środek narazie prowizoryczny. Nie wiem, czy ktoś już stosował taką metodę, ale fioletowa tasiemka została wszyta odmienną techniką niz jaką się widzi w większości rozetach, może ja ją pierwsza wymyśliłam:evil_lol: Proszę o wasze oceny:eviltong: Quote
panbazyl Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 jak na pierwszą rozetę - to wielki gratki :) jest śliczna. Moze do tego srodka bym sie czepila, ze krzywy - ale wiem, że on tylko tak "do zdjęcia". (moje środki są też kiepskie, zeby nie napisać denne, muszę nad nimi popracować) Ja nie lubię fioletu, ale pomysl na takie naszycie całkiem fajny :) I szyj dalej, bo fajnie to robisz :) Quote
cockermanka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Pietruszka - świetnie, a pomysł na tę zewnętrzną "falbankę" bardzo fajny! Quote
borderterrier Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Mogę sciągnąć pomysł z fioletowej wstążki ? Quote
borderterrier Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 A oto i moja najwiękrza jaką dotąt zrobiłam rozetka . Jak zwykle jak to ja , ogon mam jeszcze nie przyklejony i nie do równany ;) Dlatego taki krzywy. Rozeta dla border terrierków za zw. rasy na Legionowo lub na Legionowo , ale nie wiem jeszcze na co ;) Jak myślicie na co mogę ją dać ? Quote
panbazyl Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 a dowiedz sie w oddziale na co nie mają rozet, ja tak robię. Quote
Pietruszka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 borderterrier napisał(a):Mogę sciągnąć pomysł z fioletowej wstążki ? Pewnie, nie widzę przeszkód ;) Quote
Impresja&Simarilion Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Polecam rozetki Darii :) są przepiękne Quote
Aleksandrossa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Nowa :lol: :lol: :lol: I poprzednia, największa do tej pory :) Quote
marcelinka371 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Świetneee !!! I jaki słodki CSA:D Quote
Aleksandrossa Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Naszło mnie na zrobienie ,,malucha" :) W wykonaniu nie jest to trudne, jednak sporo ,,babrania" się ^^ Ale efekt mi się podoba :P Quote
Casablanca Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Ooo drogie czarodziejki :modla: Robiłam rogi do rozety, które tak u Was pięknie wyglądają i zrobienie pięciu zajęło mi 45 min :roll: Czy to normalny czas osoby początkującej, czy ja po prostu robię to złą techniką? :evil_lol: Quote
psyja Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Casablanka wydaje mi się że zła technika... ja też jestem bardzo początkująca a krócej wychodziło mi robienie całej 'rogatej' rozetki :) Quote
Casablanca Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 No właśnie mam wrażenie, że źle to robię... Bo z tej instrukcji ze zdjęciami, co tam kiedyś była podana to nie zbyt rozumiałam :) Może ma ktoś ochotę nakręcić jakiś filmik, lub dać chociaż opis ze zdjęciem? :D Na pewno nie tylko ja jestem zabłąkana w temacie rogów i będziemy bardzo wdzięczni (ci wszyscy zabłąkani :evil_lol:) za dodanie takiej instrukcji :diabloti: Tym bardziej, że dostałam "w spadku" po babci pełno pięknych wstążek :lol: Quote
Monalisa4 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 My sie pochwalimy czyms innym ręcznie szyte na filcu haft bajorkiem Serduszko dla Baby na klubową Jamników Kielcach Takie cuda robi pewna hafciarka w Bytomiu Quote
Guest Lotty Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Pietruszka']Daria, jak zwykle rozety przepiękne (szczególnie te za BOB):loveu: Popieram. Quote
Aleksandrossa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Kolejne, nudne zdjęcia :P Naszło mnie na ,,dzióbki" ^^ Quote
mychaaaaa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dałabym większy środek, żeby zasłonić szycie ;) wiem, że ten jest prowizoryczny, ale taka tylko uwaga :) swoją drogą coraz lepiej Ci wychodzą :) Quote
panbazyl Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 no i super :) Jeśli moge sie do czegos przyczepić, to z tylu chyba się zmarszczylo po kleju, mozesz podkleić wcześniej cos twardszego i dopiero potem wydruk. Ale to takie czepianie się (sama od dawna nic nie robię a innym wytykam, nieladnie!) Quote
borderterrier Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Border terrierki w Legionowie będą rozetami upiększone os stóp do głowy, te które wygrają ;) Quote
Aleksandrossa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 czy chodzi o wystawę w Legionowie w grudniu ^^? moje poprzednie rozetki idą dla spanielowych na tej wystawie :P Quote
mychaaaaa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No to samojedkowe rozetki na Kielce - jeszcze nie opalane końcówki i nie wyprasowane... ale wrzucam: Dla pierwszych lokat: Dla wszystkich zgłoszonych: Quote
Recommended Posts