Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='borderterrier']Bierze się kólko z papieru. Nawleka nitkę na igłe, bierze sie wstążke. Układa się tą wstążkę i się przyszywa. ;)[/QUOTE]
Pulitzera daję Ci za to wyjaśnienie :evil_lol:

Posted

[quote name='panbazyl']a lepiej tak "w powietrzu"? bo ja tradycyjnie, na kartonik zawsze.[/QUOTE]

Na kartonik mi bardzo krzywo wychodzi i dłużej. A tak sobie obserwuję falbankę i gotową przyszywam do kartonika ;)

Posted

[quote name='panbazyl']ja to sobie rysuję kółeczko - wtedy jest jak trzeba. W pierwszych nie robilam tego - środki czasem były jajowate[/QUOTE]

Ja też mam kółeczko narysowane :) robię to tak: rysuję kółko, wycinam. Robię falbankę, przymierzam czy mam już odpowiednią długość do wielkości wyciętego kółka. Jeśli tak - przyszywam i naszywam następne elementy. Tak jakoś jest mi wygodniej i równiej niż jak od razu układam przyszywam falbankę.

Posted

wiecie co - na naszych polskich wystawach psy często dostaja rozetki itp pamiatki. teraz moj pies przyjechal z Bulgarii z cacibówek. Wygrał BOBa, Caciba, BOGa 2 i nie dostał nic.... nic. No poza dyplomami. Troche szkoda. W Polsce juz by miał ze dwie rozetki i pewnie coś za rasę.