Frytela Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Wklejam instrukcje by McDzik: "To ja tak prowizorycznie narysuje jak ja to robie xD Odcinam taki kawałek wstążeczki osobno i z tego robie tak jak wyżej xD" Quote
AnkaW Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ilka21 napisał(a):Aniu zastanowie sie ale mam tylko takie kolory i nie wiem czy zdążę pójść jutro zalaminować a poza tym to masz bardzo duże szanse na zgarnięcie rozetki od Viris więc rozetkę pewnie mieć będziesz;) Nooo na rozetkę za NDPwR to ja nie mam szans, ale fajnie by było gdyby "dorosłe" dostały takie pamiątki :loveu: -/czego mnie igła nie lubi :evil_lol:/ Quote
Frytela Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 moja mamuska kupi mi dzis troche takich wstazek i sprobuje cos wykombinowac :D :D Quote
Ilka21 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 jefta napisał(a):Jak się robi dzioby? Obcinam kawałek wstążki zaginam tak żeby dziobek wyszedł a potem przyszywam tą część co po zwinięciu zostaje taka dłuższa czyli tym równym brzegiem do góry i przyszywałam właśnie te dłuzsze tylko, co by był efekt bardziej wypukły.Jak się znajdziemy w Lublinie to ci pokażę bo trudno mi to wytłumaczyć AnkaW kurcze może i bym zrobiła tylko nie zdążę tego zalaminować więc mogę zrobić jak coś ale bez zalaminowanego środka dla zw.młodzieży w psach ja teraz zerknłam że ty masz go w mł więc na pewno nie masz szans na NDPwR:) Quote
Frytela Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 ja zrobilam 2 rozety jedna duza druga mala. Nie mam jak zrobic fot wiec sie nie pochwale niestety ;) Quote
Ilka21 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 ja też jeszcze dodziergałam kilka ale już nie będę was maltretować nimi;) Quote
Bura Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Frytela napisał(a):moja mamuska kupi mi dzis troche takich wstazek i sprobuje cos wykombinowac :D :D Przez moją instrukcję chyba stworzyłam potwora :evil_lol::evil_lol: lub potwory :) NATYCHMIAST DAWAĆ FOTY WASZYCH ROZET!! Quote
AnkaW Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ilka - piękna :loveu::loveu: ja ją musze mieć, za takie cudeńko jestem gotowa walczyć do ostatniej kropli krwi :evil_lol::evil_lol: Quote
McDzik Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 oOO jest i dla najlepszego juniora w rasie :loveu: a ja efektu końcowego tych moich nie pokaze, jutro wszystko zobaczycie :) ładnie wyszło ;) ładniej niz myslałam Quote
cockermanka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Faktem jest,że robienie rozet strasznie wciąga :-) Mam nadzieję,że mi się uda przygotować dla cockerów i może BOG VIII gr na Ustroń.... Quote
Pirania Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='Viris'] A to moje na Lublin : http://img77.imageshack.us/img77/2788/rozetylublinvm4.jpg Ładne,bardzo ładne te buldożkowe. Na rozetach NDPwR i BOB można było umieścic od razu imię psa,bądz zdjęcie lub nr .katalogowy ponieważ jak przewidują moi informatorzy http://pl.wikipedia.org/wiki/Suse%C5%82_pere%C5%82kowany w psach jest już pozamiatane ,że będzie jak w reklamie napoju sprait.Te wredne gryzonie wyśledziły w necie pewną prawidłowość.Każdy występ Spraita u tego sędziego =BOB Quote
Light of Shin-Ra Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Ja mam jeszcze pytanko odnośnie laminowania. Jak to robicie? Laminujecie już wycięte kółeczka czy np. większą kartkę i potem to się wycina. Quote
moon_light Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Nie umiem tego ustrojstwa pomarszczyć... więc poszłam na łatwiznę :P moja pierwsza dokonczona...bo wczesniejsze próby "marszczonych" poszły do kosza:oops: Quote
Bura Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 moon_light napisał(a):Nie umiem tego ustrojstwa pomarszczyć... więc poszłam na łatwiznę :P moja pierwsza dokonczona...bo wczesniejsze próby "marszczonych" poszły do kosza:oops: Poczytaj moją instrukcję, marszczenie to prosta rzecz. Quote
moon_light Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Bura napisał(a):Poczytaj moją instrukcję, marszczenie to prosta rzecz. Właśnie czytam, i mi wychodzą krzywe falbanki. Po prostu mam koślawe ręce :cool1: Quote
Bura Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 moon_light napisał(a):Właśnie czytam, i mi wychodzą krzywe falbanki. Po prostu mam koślawe ręce :cool1: Kwestia wprawy!! Nie łam się!! Quote
aleb Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Kurcze, robicie super rozety! Też muszę się nauczyć, choć wątpię, że zrobię coś takiego :shake: Ile mniej więcej trzeba się wykosztować na jedną średnią/dużą rozetę? Chodzi o taśmy. I jak z foliowaniem? Bo ja np. nie mam czegoś takiego w domu, żeby przyprasować do kartonu. Chyba, że są jakieś sposoby? Quote
Bura Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 aleb napisał(a):Kurcze, robicie super rozety! Też muszę się nauczyć, choć wątpię, że zrobię coś takiego :shake: Ile mniej więcej trzeba się wykosztować na jedną średnią/dużą rozetę? Chodzi o taśmy. I jak z foliowaniem? Bo ja np. nie mam czegoś takiego w domu, żeby przyprasować do kartonu. Chyba, że są jakieś sposoby? Zależy od a) ceny taśmy (u nas potrafią być od 1 do 3 zł/metr) b) wzoru jaki robisz i c) środka. U mnie wychodzi od 6 zł w górę, ale ja robię raczej te falbaniaste z falbankami "tam i spowrotem" i na nie dużo schodzi wstążki, dziobate są bardziej ekonomiczne pod tym względem. Co do środków to jak pisałam w samouczku wycinamy jeśli je sami drukujemy, idziemy do najbliższego punktu ksero i tam nam je foliują. Chyba że masz foliowarkę w domku. Jak zafoliujesz to wycinasz z około 1 mm zapasu żeby się folia nie rozlazła. Quote
aleb Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Dziękuję za odpowiedź, Bura. Jak tylko pójdę do pasmanterii po taśmy, spróbuję zrobić rozetę :) . A jeżeli chodzi o te wypukłe '1', gdzie je można nabyć? Quote
Bura Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='aleb']Dziękuję za odpowiedź, Bura. Jak tylko pójdę do pasmanterii po taśmy, spróbuję zrobić rozetę :) . A jeżeli chodzi o te wypukłe '1', gdzie je można nabyć? U mnie chłe chłe :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Viris Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='Pirania'] Ładne,bardzo ładne te buldożkowe. Na rozetach NDPwR i BOB można było umieścic od razu imię psa,bądz zdjęcie lub nr .katalogowy ponieważ jak przewidują moi informatorzy http://pl.wikipedia.org/wiki/Suse%C5%82_pere%C5%82kowany w psach jest już pozamiatane ,że będzie jak w reklamie napoju sprait.Te wredne gryzonie wyśledziły w necie pewną prawidłowość.Każdy występ Spraita u tego sędziego =BOB No to klops bo BOBa wzięła suka z młodzieży. Tym razem Sprite był Pragnienie. Quote
mucha__ Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Moja pierwsza rozeta :P Stwierdzilam ze robienie rozet to świetna zabawa, zaraz lece do sklepu po nastepną dostawe tasiemek :P Quote
Asiuleczka.Warka Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Heh a mam pytanko jestem nowa i mam pytanie jak się robi tą nakładana falbanke i te dzioby bo nie moge tego rozszyfrować:loveu: Quote
Recommended Posts