FredziaFredzia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ta z kokardą mi się najbardziej podoba, taka słodka. ;) Quote
FredziaFredzia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Właśnie wróciłam z pasmanterii, ztoną wstążek. Zobaczymy czy w ogóle coś wyjdzie. ;) Quote
mychaaaaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 FredziaFredzia napisał(a):Właśnie wróciłam z pasmanterii, ztoną wstążek. Zobaczymy czy w ogóle coś wyjdzie. ;) haha i Ty wkręciłaś się w rozetkowanie? :) Quote
Darianna Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ta ostatni bardzo fajna, aczkolwiek ogon bym szerszy dała :) Quote
FredziaFredzia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 mychaaaaa napisał(a):haha i Ty wkręciłaś się w rozetkowanie? :) Jak cokolwiek wyjdzie, to wtedy powiem czy się wkręciłam czy rzucam to :lol: Paulina, a z ciekawości - która była Twoją pierwszą rozetką? I Daria - Twoją?:cool3: Quote
Darianna Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 moja pierwsza gdzieś tu w otchłani wątku jest :D Quote
FredziaFredzia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Bo chętnie zobaczę od czego zaczynałaś, bo jak patrzę na Twoje aktualne dzieła to popadnę w rozpacz jak mi nie wyjdzie. :lol: Muszę poszukać! ;) Quote
mychaaaaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Darianna napisał(a):Ta ostatni bardzo fajna, aczkolwiek ogon bym szerszy dała :) Dzięki za podpowiedź, jeszcze mogę to poprawić :) Fredzia, moją pierwszą rozetką była ta za best baby różowo fioletowa. Drugą CAC złoto z ciemną zielenią. I nie przejmuj się, mi też kopara opada jak widzę rozety Darianny ;) ale mam motywację by próbować zrobić coś lepszego :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 No to i ja pokaże co zrobiłam - pierwsza rozeta. :oops: Długość od góry do końca ogona 40 cm, średnica 14 cm. No i mam pytanie - jak robicie środki? W sensie czy jak już wydrukujecie to czym foliujecie? Czy macie laminarkę? Bo ja dałam narazie do zdjęcia taki środek od rozety (znalazłam starą za obóz konny) z haczykiem, plastikowy. PS. Daria, znalazłam Twój post na stronie 27 o pierwszej rozetce, ale zdjęcia brak. ;) Quote
mychaaaaa Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ja środki robię w Photoshopie, później drukuję na grubych kartkach ze strukturą. Laminarki nie mam, muszę wybrać się na xero żeby olaminować :) Quote
panbazyl Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 mychaaa - ten pomysl z kokardka - super :) Pozwolisz, ze kiedyś sobie go użyczę? (tylko nie wiem kiedy znów coś zrobię rozetkowego, pewnie zimą). Ja środki drukuję na drukarce laserowej, bo lepiej drukuje niż inne, dopiero teraz kupilam laminator i pewnie będę laminować. I tak na razie nie mam co i pomysłu na nowe też nie mam. Quote
mychaaaaa Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 panbazyl napisał(a):mychaaa - ten pomysl z kokardka - super :) Pozwolisz, ze kiedyś sobie go użyczę? (tylko nie wiem kiedy znów coś zrobię rozetkowego, pewnie zimą). Pewnie, że tak :) ja też uczę się na podstawie rozetek innych osób i zapożyczam pomysły :) Quote
Viris Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ojojoj ile nowości :) Kokardka bardzo ładnie wygląda ;) Ja wrzucam zielonki, było ich 10 sztuk. Quote
panbazyl Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Viris - kiedyś zapowiadałaś jakieś szalone rozety - być moze przegapiłam, ale z chęcią bym pooglądała :) a zielonki super :) Quote
Molowe Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='Viris']Ojojoj ile nowości :) Kokardka bardzo ładnie wygląda ;) Ja wrzucam zielonki, było ich 10 sztuk. Świetne sa bardzo mi się podbają:) Quote
Viris Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Dziękuję wszystkim :) panbazyl napisał(a):Viris - kiedyś zapowiadałaś jakieś szalone rozety - być moze przegapiłam, ale z chęcią bym pooglądała :) a zielonki super :)Nic z tego nie wyszło :) Ale może kiedyś :) Quote
FredziaFredzia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Viris - piękne są! mychaaaaa - jak robisz te płaskie falbanki, jak w samoyedach best baby? To moje z wczoraj i dzisiaj. Mam nadzieję że nabiorę wprawy i kiedyś będą wychodzić lepsze. :lol: Wczoraj: Dziś: Będę wdzięczna za rady! ;) Quote
panbazyl Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Fredzia - na pewno musisz kupić do tych "płaskich" taką "chropowatą" z jednej strony. Te z których robisz - po zdjęciach ciężko ocenić - ale wydają się atłasowe, śliskie. Quote
Viris Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 No i dzioby bardziej starannie, to prosty element i czasem za mało uwagi się mu poświęca - a potrafi popsuć cały efekt. Nawet ja czasem się na tym łapię i się wkurzam potem na siebie ;) Quote
mychaaaaa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 panbazyl napisał(a):Fredzia - na pewno musisz kupić do tych "płaskich" taką "chropowatą" z jednej strony. Te z których robisz - po zdjęciach ciężko ocenić - ale wydają się atłasowe, śliskie. Ja używam takich atłasowych własnie ;) Fredzia, ciężko to wytłumaczyć, to się nakłada wstążkę w charakterystyczny sposób... jak będę robić teraz tą falbankę to obfocę instrukcję ;) Quote
Estowa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 mychaaaaa napisał(a):Ja używam takich atłasowych własnie ;) Fredzia, ciężko to wytłumaczyć, to się nakłada wstążkę w charakterystyczny sposób... jak będę robić teraz tą falbankę to obfocę instrukcję ;) jestem za tymi zdjęciami! :) Quote
AnIeLa Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Pierwsza rozetka "damska" ;) i ze środkiem 1 Quote
panbazyl Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 mychaaaaa napisał(a):Ja używam takich atłasowych własnie ;) Fredzia, ciężko to wytłumaczyć, to się nakłada wstążkę w charakterystyczny sposób... jak będę robić teraz tą falbankę to obfocę instrukcję ;) ale atlasowych dwustronnych? Takich sliskich z obu stron? Bo mi z takich wychodzą śliczne "kapusty", takie zawodowe :) "plaskie" robię z tych co z jednej strony sliskie a z drugiej chropowate. a zdjęcia - oj prosze i ja. i jeszcze może ktoś mi poradzi jak ładnie skladać "dzioby", bo z atlaswoych dwustronnych to kiszka mi wychodzi - za śliskie są - robi ktoś z takich czy z tych jednostronnych robicie? Aniela - ja na jedną lubelską wystawę pannom labkom zrobiłam czerwone rozetki a chlopakom zielone (dla każdego zwycięzcy w klasie). Oczywiście z wariacjami - czerwone z różowym itp a zielone też było z dodatkami, ale w tonacji. Quote
Recommended Posts