Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mychaaaaa napisał(a):
haha i Ty wkręciłaś się w rozetkowanie? :)

Jak cokolwiek wyjdzie, to wtedy powiem czy się wkręciłam czy rzucam to :lol:
Paulina, a z ciekawości - która była Twoją pierwszą rozetką? I Daria - Twoją?:cool3:

Posted

Darianna napisał(a):
Ta ostatni bardzo fajna, aczkolwiek ogon bym szerszy dała :)

Dzięki za podpowiedź, jeszcze mogę to poprawić :)

Fredzia, moją pierwszą rozetką była ta za best baby różowo fioletowa. Drugą CAC złoto z ciemną zielenią.
I nie przejmuj się, mi też kopara opada jak widzę rozety Darianny ;) ale mam motywację by próbować zrobić coś lepszego :evil_lol:

Posted

No to i ja pokaże co zrobiłam - pierwsza rozeta. :oops:

Długość od góry do końca ogona 40 cm, średnica 14 cm.

No i mam pytanie - jak robicie środki? W sensie czy jak już wydrukujecie to czym foliujecie? Czy macie laminarkę? Bo ja dałam narazie do zdjęcia taki środek od rozety (znalazłam starą za obóz konny) z haczykiem, plastikowy.

PS. Daria, znalazłam Twój post na stronie 27 o pierwszej rozetce, ale zdjęcia brak. ;)

Posted

mychaaa - ten pomysl z kokardka - super :) Pozwolisz, ze kiedyś sobie go użyczę? (tylko nie wiem kiedy znów coś zrobię rozetkowego, pewnie zimą).

Ja środki drukuję na drukarce laserowej, bo lepiej drukuje niż inne, dopiero teraz kupilam laminator i pewnie będę laminować. I tak na razie nie mam co i pomysłu na nowe też nie mam.

Posted

panbazyl napisał(a):
mychaaa - ten pomysl z kokardka - super :) Pozwolisz, ze kiedyś sobie go użyczę? (tylko nie wiem kiedy znów coś zrobię rozetkowego, pewnie zimą).

Pewnie, że tak :) ja też uczę się na podstawie rozetek innych osób i zapożyczam pomysły :)

Posted

Dziękuję wszystkim :)

panbazyl napisał(a):
Viris - kiedyś zapowiadałaś jakieś szalone rozety - być moze przegapiłam, ale z chęcią bym pooglądała :)
a zielonki super :)
Nic z tego nie wyszło :) Ale może kiedyś :)

Posted

Viris - piękne są!
mychaaaaa - jak robisz te płaskie falbanki, jak w samoyedach best baby?

To moje z wczoraj i dzisiaj. Mam nadzieję że nabiorę wprawy i kiedyś będą wychodzić lepsze. :lol:

Wczoraj:

Dziś:

Będę wdzięczna za rady! ;)

Posted

Fredzia - na pewno musisz kupić do tych "płaskich" taką "chropowatą" z jednej strony. Te z których robisz - po zdjęciach ciężko ocenić - ale wydają się atłasowe, śliskie.

Posted

No i dzioby bardziej starannie, to prosty element i czasem za mało uwagi się mu poświęca - a potrafi popsuć cały efekt. Nawet ja czasem się na tym łapię i się wkurzam potem na siebie ;)

Posted

panbazyl napisał(a):
Fredzia - na pewno musisz kupić do tych "płaskich" taką "chropowatą" z jednej strony. Te z których robisz - po zdjęciach ciężko ocenić - ale wydają się atłasowe, śliskie.

Ja używam takich atłasowych własnie ;)
Fredzia, ciężko to wytłumaczyć, to się nakłada wstążkę w charakterystyczny sposób... jak będę robić teraz tą falbankę to obfocę instrukcję ;)

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Fredzia, ciężko to wytłumaczyć, to się nakłada wstążkę w charakterystyczny sposób... jak będę robić teraz tą falbankę to obfocę instrukcję ;)

jestem za tymi zdjęciami! :)

Posted

mychaaaaa napisał(a):

ale atlasowych dwustronnych? Takich sliskich z obu stron? Bo mi z takich wychodzą śliczne "kapusty", takie zawodowe :)
"plaskie" robię z tych co z jednej strony sliskie a z drugiej chropowate.
a zdjęcia - oj prosze i ja.
i jeszcze może ktoś mi poradzi jak ładnie skladać "dzioby", bo z atlaswoych dwustronnych to kiszka mi wychodzi - za śliskie są - robi ktoś z takich czy z tych jednostronnych robicie?
Aniela - ja na jedną lubelską wystawę pannom labkom zrobiłam czerwone rozetki a chlopakom zielone (dla każdego zwycięzcy w klasie). Oczywiście z wariacjami - czerwone z różowym itp a zielone też było z dodatkami, ale w tonacji.