Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chefrenek napisał(a):
Świetny pomysł. Ja nie robię rozet ale mam pewne sugestie. Widzę, że napisy są wyszywane. Nie lepiej by było zrobić środek z wydruku i całość zalaminować czy coś?

Tylko jak zalaminowane przyszyć do materiału?? Przyklejane może odstawać albo przebarwić materiał...

Posted

Miło mi że się podobają :lol:. To moje początki w przypadku tych wyrobów więc na razie testuję co wychodzi najlepiej

Bura napisał(a):
Cudne!!! Jak zrobiłas te środeczki????

Chefrenek napisał(a):
Świetny pomysł. Ja nie robię rozet ale mam pewne sugestie. Widzę, że napisy są wyszywane. Nie lepiej by było zrobić środek z wydruku i całość zalaminować czy coś?

Bura napisał(a):
Tylko jak zalaminowane przyszyć do materiału?? Przyklejane może odstawać albo przebarwić materiał...

Te zdjęcia nie są super jakości (nie najlepszy aparat :sad: ) ale właśnie te psiaki w środku to zalaminowana i przyszyta plakietka. Ja osobiście najchętniej wszystko bym wyhaftowała ale wtedy dość pracochłonne są takie proporce :evil_lol:.... ale poszłam na sposób i ta para psiaków to fotka haftu mojej produkcji:

bo głównie to czas poświęcam takiemu ozdobnemu hafciarstwu

Posted

SandraNatan napisał(a):
Tak ale czy wujek będzie wiedział o co mi chodzi jak mu wpiszę konkretnie co wpisać?? ;-)

PS.skończyłam moją pierwszą (zrobioną prze zemnie) rozetę,ale nie pokażę bo jest ohydna...

Wiesz, to jakby... norma :) Będzie lepiej :)

• 3 weeks later...
Posted

To ja też pokażę moje 2 pierwsze rozetki .. Nie są rewelacyjne, ale udało mi się zrobić, więc jestem zadowolona ;)

Na zdjęciach: Rozetki, moja psinka :) i suszarka :P
NIe wiem, czy mi wyjdzie wklejenie zdjęć - z góry przepraszam, jak coś popsuję ;)

Posted

[quote name='Kisses']Ostatni haft mi się chyba najbardziej podoba :)

Dziękuję :-), ten ostatni wzór to makatka na naturalnym lnie. Aktualnie głównie robię pary dogów w wersji przyszywek:

plus indywidualnie psy, starając się jak najbardziej oddać je w rysunkowej wersji:

... no i powoli przymierzam się do innych ras niż dogi :-). Ja skończę to się pochwalę.

Posted

A z jakiej szerokości tasiemek robicie rozetki? I czy są one miekkie czy twarde? Chcę kupić trochę kolorów, ale nie wiem jaką szerokość wybrać...
Ja w domu mam takie troszkę sztywniejsze tasiemki, wyszła mi całkiem ładna rozetka, ale chyba kupiłam wstążke za szeroką... ma jakieś 4 cm.

Jak udaje wam się zamaskować miejsce 'łączenia' falbanki? Mi to się nigdy nie udaje, zawsze to trochę widać.

• 2 weeks later...
Posted

Czy macie jakiegos , sprawdzonego sprzedajacego np. w allegro ? Do tej pory kupowalam wstazki w sklepie..moglam je dotknac :)..ale wychodzi sporo drozej. Przegladajac allegro ceny sa zdecydowanie nizsze, ale boje sie kupowac w ciemno wieksza ilosc, zeby nie okazalo sie iz sa np. za miekkie. Z gory dziekuje za podanie jakiegos namiaru. A