Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawsze można zrobić dla wszystkich trzech... Ja tam moje rzadko sprzedaję, zazwyczaj mają dla mnie zbyt dużą wartośc, są po prostu bezcenne. A te które zrobiłam dla różnych psiaków... I tak te najpiękniejsze zostawiam w domu!! Ew. robię kopie i te kopie idą w świat. Lepiej zrobić samemu bo to naprawd niewielki koszt w porównaniu do tego co życzą sobie profesjonaliści. A do tego jaka frajda!!

Posted

no właśnie będę chciała porobić bo mnie zachęciłyście.Ja zawsze myślałam,że to się gdzieś kupuje a wogóle to nie wiedziałam,ze tak każdy może zrobić i dać, na warszawską może uda mi się coś wydziergać tylko nie wiem co mi wyjdzie;) JA wiem ale sama tak dla swojego psa to głupio

Posted

No ja w internecie kiedys tez patrzyłam, bo nie umiałam takich robić i myslałam, ze to się kupuje, a jak już sie na jakieś natknełam, to ... 30-50 zł jedna :O:O:O:O ... to ocean pieniędzy dla takiej osoby jak ja (jestem uczniem, a wiadomo jak dla uczniów liczy sie każdy grosz) , więc robienie własnych rozetek jest tu duuużo bardziej opłacalne, a różnica tylko taka, że zamówić w internecie można w kilka minut, a zrobienie takiej jednej zajmuje mi około godziny ....

Posted

[quote name='McDzik']No ja w internecie kiedys tez patrzyłam, bo nie umiałam takich robić i myslałam, ze to się kupuje, a jak już sie na jakieś natknełam, to ... 30-50 zł jedna :O:O:O:O ... to ocean pieniędzy dla takiej osoby jak ja (jestem uczniem, a wiadomo jak dla uczniów liczy sie każdy grosz) , więc robienie własnych rozetek jest tu duuużo bardziej opłacalne, a różnica tylko taka, że zamówić w internecie można w kilka minut, a zrobienie takiej jednej zajmuje mi około godziny ....

Są tańsze. Kiedyś zamawiałam tu: http://kotyliony.pl/
Ale masz rację nie ma to jak własna robota ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):
a ja zobaczę i jutro albo w sb postaram się udziergać swoja I rozetkę,zobaczymy co mi wyjdzie :cool3:

Tak trzymać! :multi:Tylko potem nam się tu pochwal zdjęciem :loveu:

Posted

Ilka21 napisał(a):
ok tylko się zastanawiam jak tą wklejkę zrobić,wydrukować a potem kółko wyciąć,zalaminować i przykleić, jak wy te wklejki robicie?

Profesjonalnie robi się w corelu tylko ja go nie mam więc mi robiła Tanana a w końcu przeżuciłam się na te metalowe z jedynką albo pieskami. Ale można na kompie: rysujesz kółko, potem wklejasz tam obrazek i napis (ale nie wiem jak w windowsowych programach, ja mam Linux'a na kompie od drukowania) w Gimpie można go zrobić żeby był naokoło obrazka.

Ja drukowałam, wycinałam z ok. 1 mm zapasu żeby się laminat nie odkleił i przyklejałam do rozety.

Posted

[quote name='Błyskotka']Jaka jakość to i cena ;).
Przede wszystkim maszynowo robione, stąd jakośc średnia. Jednak co ręczna robota to ręczna.

A nawiązując do środków ja miałam jedną z Malamucikiem i napis wystawa psów rasowych i tylko doklejałam napis z nazwą miasta i datą i to kserowałam i wychodziło tak:

Miałam też takie środki do rozet - Malamucika sama narysowałam!!

A tu przykłady moich rozet z ok. 3 lat temu.

Posted

no ja właśnie męczyłam się w photoshopie ale mnie strzeli za chwilę coś bo już znalazłam ładną opcję,żeby jak rysunkowy wyglądał ale z tym wycinaniem jakaś masakra jest to magic lasso jest masakryczne, nie wiem zobaczę może w innych programach a najgorsze jest to że powinnam się uczyc do egzaminu na jutro a bawię się we wklejki:shake:

Posted

McDzik napisał(a):
Szczególnie, ze mają napis 'Krosno 2007' :razz: no ale to nie zmienia faktu, że i tak są mistrzowskie :loveu:

LOL może jakieś nowsze też się gdzieś wkradły :evil_lol: W ogóle ja nie wpadłam na to, żeby je wszystkie fotografować a szkoda bo miałabym ładne archiwum...

Posted

Łaaaaa piękne, sczególnie kilka mi sie bardzo podoba :)
Niedlugo spróbuje swoich sił w rozetkowaniu, ale te falbanki mi nie wyjda, w ogole nie wiem jak je zrobic... takie ciemne dziecko ze mnie heh xD

Posted

po godzinie walki z programami udało mi się zrobić wklejkę tylko nie wiem czy dobrej wielkości i wogóle bo nie mam tuszu i mama w pracy musi wydrukować, teraz już spokojnie mogę się iść uczyc bo tak cały czas bym o tym myślała:evil_lol:

Posted

Ilka21 napisał(a):
no ja właśnie męczyłam się w photoshopie ale mnie strzeli za chwilę coś bo już znalazłam ładną opcję,żeby jak rysunkowy wyglądał ale z tym wycinaniem jakaś masakra jest to magic lasso jest masakryczne, nie wiem zobaczę może w innych programach a najgorsze jest to że powinnam się uczyc do egzaminu na jutro a bawię się we wklejki:shake:

w fotoshopie jest funkcja "wydziel" -obrysowujesz sobie kształt na dużym powiększeniu i on go wycina.