Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj tam :P się przejmujesz ;)
Jestem właśnie w trakcie przyszywania falbanki do podkładki.... jeśli falbanki jest za dużo to po prostu ucinacie? :P
Jako podkładki świetnie nadają się teczki szkolne/biurowe. Ja kiedyś kupiłam z 10 takich za złotówkę w Tesco :D super się nadają - igła łatwo przechodzi, a znowu nie gną się tak łatwo :P
pozdrawiam ;)

Posted

Baby zaraziłyście mnie...:diabloti:
Pierwsza rozetkę zrobiłam na początku czerwca na debiut wystawowy jednego z "moich wnucząt" z resztek wstazek ktore znalazlem w domu...:lol:
Ale teraz poczytałam watek,poszłam do pasmanterii i...
Same zobaczcie...;)
Narazie bez srodkow:

W kolejnosci moja 2ga 3cia i 4ta rozeta w zyciu..;)

Do tych 2 znalazlem pasujace rozmiarowo medale wiec prowizorycznie wyglada to tak

Musze lecieć po nowe wstążki bo strasznie sie wciągnęłam...
Z bliska jest jeszcze wiele do poprawiania ale jak na poczatki z to z rezultatu jestem bardzo dumna..:)

Posted

Śnieżynka napisał(a):
Dziewczyny Bardzo dziękuje za rozetkę z Nowego Sącza za Boba Chińskiego Grzywacza :D niestety nie wiem która robiła :D jak sie Przyzna to osobiście podziękuje :D

Granatowo biała? :evil_lol: cieszę się, że dali, bo widziałam po ocenie Chińskich, że leżała zapomniana i zła byłam! Jak w końcu do Was trafiła?

Posted

Tak tak trafiła :D a bo te Panie były zakręcone i połowy tytułów nie powpisywały więc jak ktoś się w porę nie zorientował, czytając swoja ocenę :D to ma teraz zonka :D jak zresztą ja mam CWC i BOBa bez NDPwR :D
to dowód, że dotarła :)

Uratowało nas, że siedzieliśmy tam do końca :D bo jak się zbierali to zauważyli, że im pozostawało i ludzi szukali :D

P.S. Ładnego masz Tybetanka :D :loveu: Zresztą na grupie przypadł do gustu mojemu Grzywkowi :D ze wzajemnością :loveu:

Posted

O jak mu slicznie :loveu: !!!!

A to wy? Ojj Arniemu przypadł bardzo do gustu :D

A jak mam troche czasu to przed samą wystawą dziergam coś takim moim bardziej ulubionym rasom i wtedy przed samymi ocenami to na szybkiego roznosze, dzis jakieś 10 min miałam a biegałam z cała reklamówką rano jak głupia i bez katalogu na czuja ale jednak zdążyłam xD No i wtedy takich rozetek wpisanym w katalog nie ma więc trzeba się domyślać kto to mógł ufundować :)

A panie dziwne były, przy końcówce ocen lhasa mówie, że tam są rozety dla każdego z nich (koleżanka mi dała, żemym podrzuciła, to byłoby fajnie, żeby zostały rozdane!) - jedna druga szturcha - ej, tu rozety mają być jakieś - a druga taką krzywą mine zrobiła - Co??? Phii ... - także troche nie fajnie .. potem sama wykonawczyni rozet się przeszła i POPROSIŁA, aby rozety jednak każdemu zostały rozdane - to sędzia musiał zainterweniować i wołać psy.. ehh

PS Równiez wzajemnie :loveu:

Posted

A to moje wszystkie rozetowańce (jak na razie dla Parsonów :lol:) :

I zbliżenia:

BOB - Best of Breed

NSwR - Najlepsze Szczenię w Rasie

NDPwR - Najlepszy Dorosły Pies w Rasie

NDSwR - Najlepsza Dorosła Suka w Rasie

Tylko kolorki dziwnie wyszły :roll:;-)

Posted

Hm, Russelka - może się przyczepie - ale nie ładuj tyle dodatków jak dla BOB PUPPY - patrz na tą dla NDPwR - jeden złoty kwaiatuszek i na prawde jest ślicznie! A tak milion tych kwiatuszków na raz na małej rozetce to troche przerost formy ponad treścią.. Ale to tylko takie moje zdanie, nie musisz nic z tym robić ofc :) Ogółem rozetki bardzo ładne :)

Posted

McDzik też miałam się do tego przyczepic;) Ale na ogół bardzo ładne rozetki.

Ja już zrobiłam 6 rozet na KWPR Radom 24.08.08r. tylko jeszcze czekam az mi przyjdzie folia do laminarki bo czekam, czekam i się doczekać nie mogę hehe...jak tylko zrobie wklejki to wstawie zdjęcia.

Posted

Mnie osobiście ta rozetka tez się najmniej podoba, ale zrobiłam tak bo z proporcjami wyszło nii bardzo i trochę to musiałam "zminimalizować, ale co tam, ja się dopiero uczę :)

Posted

To jest kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje ;)

Każdemu może się podobać coś innego. Jedni będą się zachwycać setkami kwiatuszków na jednej rozecie, a dla innych już jeden kwiatuszek to zbędny przepych.

Posted

Nacia_i_Fluffy napisał(a):
Dziewczyny, a w jakim programie graficznym robicie środeczki?

PhotoShop CS :loveu:

Chodz mysle ze w kazdym lepszym darmowym graficzny progamie tez takie cos da rade zrobic.

Posted

dziewczynki, to ja zapytam tak trochę inaczej
Jaki jest koszt/wasz koszt za jedna rozetkę albo za powiedzmy 10??
A może wiecie jak zrobić tanio i szybko około 150 rozetek??
Firma, które je robi podała nam cenę 8-9 zl od sztuki przy zamówieniu 200 rozetek.
A chcemy przygotować rozety jako nagrody na Klubowa Dogów Niemieckich dla wszystkich zgłoszonych psów

Posted

mucha__ napisał(a):
Ja niestety zadnych szablonów nie znalazlam, ale zrobilam sobie po prostu raz środki ze wszystkimi możliwymi tytułami i drukuję sobie to co mi potrzeba ;)

Ja mma zwykły programik MIcrosoft Office Word 2003 i tam sobie przez dokument "Word Art" robie i już.