doddy Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Sonia - piękna amstaffka. Miała wycięty pypeć z cycuszka. Obecnie gotowa do adopcji. Quote
_Tosia_ Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 oj, widzisz Doddy, tylko mi namieszali. skoro oni mówią na nią Sonia, to niech zostanie Sonia. szkoda, ze mi nie mówią od razu :roll: Quote
natalia_aa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Doddy jeszcze dzisiaj zabiorę się standardowo za ogłoszenia, także cała noc moja ;) Szkoda tylko, że opisy psów trochę takie skromne... Do kogo namiary podawać? Zulka :loveu: Quote
doddy Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Dzieki Natalka. Ja podaje do Tosi namiary. Właśnie wszystkie psy daje na alegratke. joanna_111@op.pl 511 683 457 Quote
_Tosia_ Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 miałam 3 telefony z pytaniem o Zulkę. Jedna pani spod Olsztyna, osiedle wojskowe, blok z wybiegiem (chyba dobrze zrozumiałam), 8-letni syn, na wyjazdy zabierają psa ze sobą. Powiedzialam, ze suka pojdzie dopiero po sterylizacji. Nie było sprzeciwu. mieli już amstafkę. problem jest z transportem. drugi telefon od pana z pytaniem o 'pieska Zulka'. hmm no nie wiem, czy oddzwaniać, nagrał się na sekretarkę. trzeci - pani z Koszalina, 7-letni syn, mieli amstaffa, blok, w czasie wyjazdów pies z nimi albo z babcią, która ma 2 psy (Zulka wykazywała agresję wobec zwierząt), państwo są gotowi po nią przyjechać, brak reakcji na informację o sterylizacji. nie mają innych zwierząt w domu. pani twierdzi, ze poprzedni pies też był agresywny wobec zwierząt i że bez problemu sobie radzili u babci. Quote
_Tosia_ Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 czy ktoś z was ma możliwość załatwienia tanszej sterylizacji?.. Quote
ruda76 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 _Tosia_ napisał(a):czy ktoś z was ma możliwość załatwienia tanszej sterylizacji?.. mozna poprosic o pomoc " naszą" Bunię lub zapytac Niewiasta21, bo mają wetkę na widzewie dr Magdę ktora chetnie pomaga;) Quote
_Tosia_ Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 ruda76 napisał(a):mozna poprosic o pomoc " naszą" Bunię lub zapytac Niewiasta21, bo mają wetkę na widzewie dr Magdę ktora chetnie pomaga;) no tak, zapomniałam o Buni dzięki pytam, bo wolałabym, żeby Zulka poszła do adopcji już wysterylizowana, a na miejscu może być problem (związany z kosztami) Quote
_Tosia_ Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Bunia ma wolny termin dopiero 19 lipca, dowiem się o tą drugą wet. Quote
doddy Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Tosiu, w razie potrzeby wizyty przedadopcyjnej to z Olsztyna od amstaffów jest kate89 a z Koszalina Gosia>>> Może warto je poprosić o sprawdzenie domków w razie co. ;) Cieszę się, że chociaż Zulką jest zainteresowanie. Quote
natalia_aa Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Super, że "coś" się ruszyło w jej sprawie. Nie mniej jednak ogłoszenia nadal idą w świat ;) Quote
_Tosia_ Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 ja byłabym bardziej za tą panią spod Olsztyna, bo sunia nie miałaby kontaktu z innymi psami (ta druga pani przewiduje mozliwosc zostawiania psa u babci, która ma dwa psy), ale jest problem z transportem. Quote
doddy Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 A pociągiem? Dziewczyny z Olsztyna zawsze pociągami jeździły z psami a czasami aż w same góry. ;) Quote
_Tosia_ Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 doddy napisał(a):A pociągiem? Dziewczyny z Olsztyna zawsze pociągami jeździły z psami a czasami aż w same góry. ;) rozmawiałam wczoraj jeszcze raz z ta panią, jest zdecydowana. poki co, dowiaduję się u różnych wet. o sterylizację. transport na pewno jakiś się wymyśli Quote
_Tosia_ Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 udało mi sie dogadać z pewną panią wet. na sterylizację Zulki. przewidywany koszt 100 zł. czy ktoś z Was będzie mógł złożyć się na ten zabieg? nie jestem już w stanie pokryć kosztów sama Quote
_Tosia_ Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 jest jeszcze jeden pan zainteresowany Zulką nic, tylko przebierać i wybierać w tych ludziach :cool3: Quote
doddy Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Super że się udało. Mam nadzieję, że zabieg przebiegnie bez komplikacji. A także, że za 2 tyg Zuzia będzie w nowym, kochającym domu w którym zostanie do końca swych długich lat. Quote
_Tosia_ Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Zulka (Sonia) była juz sterylizowana. Pani doktor jest pewna na 90%. po sprawdzeniu i dokładnych oględzinach brzucha, dostrzegła bliznę. jutro dzwonię do Pana, kóry wydawał mi sie najbardziej do rzeczy. Quote
_Tosia_ Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Tak w ogóle Zulka jest super psem, wszystkich chce lizac po twarzy. Wreszcie miałam okazje poprzebywac z nią sama i poza tym, że wlokła mnie na smyczy bez opamietania, jest przekochana Quote
doddy Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 To teraz tylko by dom był odpowiedni i by w nim została do końca życia. Quote
_Tosia_ Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 miałam dwie, wydawalo się rozsądne osoby, chętne zaadoptować Zulkę. nie odbierają telefonu. no nic, poczekam Quote
doddy Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Dodzwoniłaś się może? Czasami zapał ludziom szybko mija... albo nie chce im się czekać. Quote
_Tosia_ Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 dzwoniłam, ale nie odbierają. nagrałam się na sekretarkę, ale nie chcę zbyt naciskać. lepiej, zeby nie wzięli, niż zeby wzięli i oddali.. Quote
Recommended Posts