Koperek Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Dlaczego wątek 2 w 1? Bo dwa tak samo kochane psy i o tak samo zwykłej aparycji... Może i nie są przeciętnej urody- każdy na swój sposob oryginalny, ale cóż z tego?! Duże samce przecież muszą być na pewno groźne!:angryy: A te ani nie szczekają, ani nie wdają się w psie awantury, ani nie zabiegają o względy u odwiedzających, nawet lekko "z tyłu", bo po co się pchać, skoro i tak to nic nie da... Cudna psychika, której niejeden domowy mógłby pozazdrośić! Cóż więcej dodać...? Spójrzcie sami: MAX (Maksiu- biedaczek jest tak długo w schronie- ok 3 lata, że pomału się poddaje. Przestaje wychodzić z budy, daje się zastraszać przez współlokatorów, zaszywa się w swoim świecie. Ot czasami wyjdzie coś zjeść... Jest psiakiem UROCZYM, PRZYMILNYM, KOCHAJĄCYM CZŁOWIEKA! Dlaczego ma zczeznąć w tym cholernym więzieniu??:placz:) SPIDER (Spajderek- co prawda nie siedzi w schronie aż tak długo, jak poprzednik, ale jest CHOLERNIE MĄDRYM, INTELIGENTYM, SPOKOJNYM I PRZEKOCHANYM psem! A ponieważ jest duży- ok. 40 kg, to ma marne szanse na znalezienie NORMALNEGO domu- jak już to pójdzie gdzieś do pilnowania lub na wieś. Bez sensu zupełnie:placz:) Quote
Koperek Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Reszta fotek MAKSIA: Reszta fotek SPAJDERKA: Quote
Koperek Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Jeszcze jednego SPAJDERKA znalazłam...:-( I jeszcze jednego MAKSIA znalazłam... :( Quote
GoskaGoska Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 oh Koperku ja się w Spiderze zakochalam, juz jak go na stronie u Negri wypatrzyłam i zrobilam mu parę ogloszen, bo po oczach widac , ze to naprawdę wspaniały pies. Dobrze , ze u Ciebie wycztalam dodatkowe dane o nim to mu uzupelnie ogoszenia i dodam zdjęcia. o Maksie dowiedzialam się o wolontariuszki z TOZ , ze wlasnie jest psiak co dlugo siedzi w schronie , jednka jego opis nie jest zachęcający - jak nie lubiący dzieci, dostanowczego opiekuna, jakies pojedyncze ogloszenia tez ma, ale popracuję na tym i postaram jeszcze cos porobic więcej. Dają nr do Negri , ale moze podam do Ciebie skoro załozylas wątki pieskow, bo do Negri juz ponad 40 ogloszen jest z jej numerem. I jak moze to napisz jak z tym Maksem jest na prawdę. Dzięki Quote
Koperek Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Goska- to, że MAKSIU nie lubi dzieci to bzdura wyssana z palca!!!:angryy: On kocha wszystkich ludzi- dzieci też! Sprawdzone na 100%! Jak napisałam z psiakami dogaduje się nieźle- a siedzi z samcami, więc z suczką tym bardziej się dogada. Zobacz, co napisaląm w tytule wątku! Nie wstawiłabym problemowego psa do wątku o rodzinnych psach, bo nie ma sensu proponować go do "rodziny" skoro ma być za chwilę zwrócony i to jeszcze z pretensjami. MAKSIU jest fascynującym psem, któremu już niewiele czasu zostało, bo ileż można go trzymać??- w nieskończoność??:shake: Quote
*stara*owczarkara* Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 MAX jest też fajny do kotów... <nie goni> Quote
Koperek Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 O proszę, a któż to się pojawił???:evil_lol: Widzę, że psiak już wybrany??? ZNAĆ MI NIE DAŁAŚ!!!:mad: Quote
*stara*owczarkara* Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Nie... nie wybrany :) to przyjaciel "rodziny" a ja szukam dalej :) Quote
Koperek Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 *stara*owczarkara* napisał(a):Nie... nie wybrany :) to przyjaciel "rodziny" a ja szukam dalej :) W takim razie czekaj- a możesz za niedługo dostać maila z fajnym psiakiem- znaczy suczką :cool3: Quote
GoskaGoska Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 WIĘC RUDZIELEC MA obecnie 1,GUMTREE.pl - WROCLAW, 2.ALLEGRO : http://allegro.pl/item374953422_madry_rodzinny_posluszny_ocalmy_go_przed_smiercia.html , 3. autogielda.pl , 4.kupiepsa.pl, 5. alegratka.pl, 6. ojej.pl , 7. aleokazja.pl 8.4lapy.pl Dziewczyny macie większe doświadczenie i pewnie wiecie z ktorych portali jest największy oddzew, jak jest jeszcze jakiś gdzie warto umiesci psy to dajcie znac. Dla Maksa tez co wyszykuję, ale juz nie teraz, bo od rana siedzę nad ogłoszeniami i na dogo. Oby te ogłoszenia pomimo wakacyjne pory troszkę pomogly. Pozdrawiam Quote
Magda9 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='Koperek'] A ponieważ jest duży- ok. 40 kg, to ma marne szanse na znalezienie NORMALNEGO domu- jak już to pójdzie gdzieś do pilnowania lub na wieś. Bez sensu zupełnie:placz:) Wiem,ze to tylko uogolnienie,ale jednak krzywdzace. Dlaczego na wsi ma byc zle takiemu slodkiemu wielkoludowi? Dlaczego ma byc nieszczesliwy pilnujac ogrodu/obejscia/kochajacego pana? Z miejsca wzielabym slodziaka, gdybym sama nie miala juz olbrzyma-znajdy, ktory z zapalem przegania wszystkich obcych spod bramy (jak juz wejda na ogrod, to czeka na pieszczotki), na spacerach broni biednej panci przed calym zlem tego swiata, zyje na dworze (w domu goscinnie podczas naszej obecnosci). I co? I smiem twierdzic,ze jest najszczesliwszym psem na swiecie :) Maksiowi czy Spajderkowi wcale nie potrzeba poduszki, kanapy i kaloryfera, im potrzeba goracego serca czlowieka. Nawet jesli ten mieszka na wsi... Quote
Koperek Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [quote name='Magda9'][quote name='Koperek'] A ponieważ jest duży- ok. 40 kg, to ma marne szanse na znalezienie NORMALNEGO domu- jak już to pójdzie gdzieś do pilnowania lub na wieś. Bez sensu zupełnie:placz:) Wiem,ze to tylko uogolnienie,ale jednak krzywdzace. Dlaczego na wsi ma byc zle takiemu slodkiemu wielkoludowi? Dlaczego ma byc nieszczesliwy pilnujac ogrodu/obejscia/kochajacego pana? Z miejsca wzielabym slodziaka, gdybym sama nie miala juz olbrzyma-znajdy, ktory z zapalem przegania wszystkich obcych spod bramy (jak juz wejda na ogrod, to czeka na pieszczotki), na spacerach broni biednej panci przed calym zlem tego swiata, zyje na dworze (w domu goscinnie podczas naszej obecnosci). I co? I smiem twierdzic,ze jest najszczesliwszym psem na swiecie :) Maksiowi czy Spajderkowi wcale nie potrzeba poduszki, kanapy i kaloryfera, im potrzeba goracego serca czlowieka. Nawet jesli ten mieszka na wsi... Nigdzie nie napisałam, że "Spajderkowi potrzeba poduszki, kanapy, czy kaloryfera"!:crazyeye: Magda nie wiem, jaki masz staż w ratowaniu psiaków, ale ze swojego doświadczenia wiem, że na wsi pies traktowany jest jak najgorsze zło, któremu czasami trzeba rzucić coś do jedzenia z okna, o głaskaniu nie wspomnę! Buda ledwo stoi, a wiatr w środku hula. I może tego nie wiesz, ale ja mieszkam na wsi- widzę co się wokół dzieje i jak traktowane są psy. Więc nie mów mi, że moje zdanie jest krzywdzące, bo takich domów, jak Twój i mój jest na prawdę niewiele- choć przyznaję, że coraz więcej;). Quote
Magda9 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Koperek napisał(a): swojego doświadczenia wiem, że na wsi pies traktowany jest jak najgorsze zło, któremu czasami trzeba rzucić coś do jedzenia z okna, o głaskaniu nie wspomnę! Buda ledwo stoi, a wiatr w środku hula. I może tego nie wiesz, ale ja mieszkam na wsi- widzę co się wokół dzieje i jak traktowane są psy. Więc nie mów mi, że moje zdanie jest krzywdzące, bo takich domów, jak Twój i mój jest na prawdę niewiele- choć przyznaję, że coraz więcej;). I oby, oby bylo tkaich wiecej :) Staram sie rozbudzic watek,niech ludzie zauwaza te slodziaki, niech sie nie zrazaja, nawet jak mieszkaja na wsi ;) Wiem,jak wyglada zycie psow na prawdziwych wsiach, na takiej wlasnie mieszkam, pies jest traktowany uzytkowo-poki szczeka, poty dostaje jesc. A szczotki to niejeden w zyciu nie widzial. Ale zmieni sie to, zmieni. Wierze w to. A Spajderkowi tak dobrze z oczu patrzy...mam sentyment do rudzielcow ;) Quote
GoskaGoska Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 JAK KTOŚ TO CZYTA, KTO CHCE ADPOTOWAĆ PIESKA TO te 2 DWA CUDNE PSIAKI MAJĄ REKOMENDACJE WOLONARIUSZEK!!! To cudne, przyjacielskie 4nogi, ktore będą wspaniały przyjacielem. Są mądre i ładne, i zaslugują by znaleść kochających opiekunow. Quote
ecci Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 szczerze powiem, że jak pierwszy raz zobaczyłam naszych bohaterów to poczułam przed nimi respekt, przez ich posturkę, ale na szczęście widzę, że się mylę,to na prawdę śliczne pieski...szkoda, że się tak marnują:-( Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Będą jeszcze fajne foty CHŁOPACZKÓW, ino czasu trzeba!:roll: Quote
demi Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Jakiś czas temu Maxa w schronisku przyczaiłam, nie poznałam bo schudł. Ale odrazu mnie buraczek poznał...:-( Mieszkał na Maślicach, z takim menelem, oczywiście u mnie sie stołował... bo kto by mu jeść dał- dlatego taki z niego klusek był:roll: Jego właściciel kochał i kopał:shake: a póxniej miał go gdzieś i wyjechał, najpierw chodziłam do niego na zmianę z sąsiadką i go karmiłyśmy. Ale on był cały czas na łańcuchu przy altance, szczekał i sie wszyscy denerwowali. Nie mogłam go wziać do siebie, bo był bardzo ciety na mojego Badiego. I pewnego dnia zniknął- schroniska:-( myślałam, ze szybcikiem pójdzie, bo uroczy chłopak- a tu proszę:shake: teraz ten skur*** wrócił- jego właściciel i przyszedł do nas po dwa złote na chleb- ja mu dam dwa złote:angryy: tak tylko pisze, żeby było wiadomo jaka przeszłość psiaczka- smutne to wszytsko:-( Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Dzięki wielkie za dodanie wiadomości o MAXIU!!! Nie wiedzialam, że aż tak źle mial w życiu:shake: Straszne to, tymbardziej że pies na prawdę wart najlepszego domku na kuli ziemskiej!!!!!!!! Quote
GoskaGoska Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ponoszę moze ktos chlopakow wypatrzy, takie cuda za kratami :( Quote
ecci Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 no chłopaki, doopki do góry...pniemy się na szczyt!!! Quote
GoskaGoska Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Mam pytanie dziś się wziełam za ogłoszenia MAks i ma dylemat ile on ma lat włascie. Na stronie Negri ma 3 l ale podejrzewam, ze to wiek z czasu przyjęcia( 3 lata w schronisku)to wychodzi ze ma teraz ok 6lat? Czy tak jest faktycznie? Quote
Recommended Posts