Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malawaszka jak będziesz miała psa z rodowodem i bedziesz chaiala go wystawiac to niezbednym jest wstapienie do zwiazku ktory sobie dobrowolnie wybierzesz.Z Siewierza do Częstochowy to spory kawałek przecież!Wiec Cz-wa chyba odpada ?? ;) Możesz zostać w oddziale Będzinskim i odwiedzać stare śmiecie czyli nas dogomaniaków ;)

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapisujesz się gdzie chcesz .Z Siewierza nadal będziesz mieć najbliżej do Będzina.

Tak .Jeżeli chcesz wystawiać to musisz być członkiem ZK. Zresztą nie będziesz mieć rodowodu jak nim nie zostaniesz .Tzw .pies rodowodowy ma tylko metrykę na podstawie której po zapisaniu się do ZK wystawia się rodowód .

Do oddziału jeździmy kiedy mamy czas .Ravk jest " ważny " to częściej .Ja raczej raz -dwa w tygodniu .Mieszkasz blisko mnie to byłoby Ci raźno :lol:

Posted

jak masz wybierać miedzy Będzinem a Częstochową to ja namawiam do Zabrza oczywiście :lol:

Niema przymusu i mieliśmy w Zabrzy nawet członka mieszkającego w Augustowie i z Warszawy...........

Posted

Ja już się przeniosłam do Będzina i jestem bardzo zadowolona. :D Tylko oczywiście miałam wiele pytań i o nicz zapomniałam. :oops: Czy będzie wystawa w przyszłym roku? Gdzie będzie odbywało się szkolenie?

Posted

Do oddziału jeździmy kiedy mamy czas .Ravk jest " ważny " to częściej .Ja raczej raz -dwa w tygodniu .Mieszkasz blisko mnie to byłoby Ci raźno :lol:

Pysia tak pisze bo chce mnie podrażnić :evil: . Wcale nie jestem "ważny", ale tam jest tak fajnie, że rzeczywiście często zaglądam. Poza tym bardzo lubię psy i mam okazję poznać (osobiście wytargać za kudły) psy takich ras, które dotychczas znałem tylko ze zdjęć...

Posted
jak masz wybierać miedzy Będzinem a Częstochową to ja namawiam do Zabrza oczywiście :lol:

Niema przymusu i mieliśmy w Zabrzy nawet członka mieszkającego w Augustowie i z Warszawy...........

"Każda pliszka swój ogonek chwali" ale w sumie chodzi o to, że nie ma czegoś takiego jak "rejonizacja". Patrz cytat. Ja mam akurat blisko, ale są ludzie którzy na pewno mieliby inny oddział bliżej. Czemu wybrali nasz? Wolność polega na możliwości wyboru :)

Posted

Pysia tak pisze bo chce mnie podrażnić :evil:

Pewnie że tak :lol: On tam praktycznie mieszka :wink: O wystawie dowiesz się napewno .Trochę cierpliwości....

Posted
Jeszcze sie o faceta pobijecie mi na forum !! :lol:

żonaty, przystojny, młody???????

nie nie - ja właśnie chcę żeby było okropny i źle szkolił bo już mam opłacone szkolenie w Zawierciu :evilbat: :wink:

Posted

Nie chodzę ale rozmawiałam z nim kilka razy .Mam spotkać się z nim w sprawie oduczenia zeżyrania przez Zmorę resztek żarcia na dworze .Wczoraj zjadła nawet balona !! Ta małpa przychodzi na zawołania ,chodzi przy nodze ,zostaje ....ale jeżeli chodzi o jedzenie to jak nie patrzę zeżre każdą resztkę :Help_2: Już poddałam się i idziemy do pana P .

Posted
Wczoraj zjadła nawet balona

:o bo psa trzeba karmić w domu, wiesz? :evilbat: :wink: :lol:

a propo szkolenia to Luna dziś dała popis i użarła szkoleniowca :oops: bo ją trzymał jak ćwiczyłyśmy komendę "zostań" :lol: a to jest dla niej chyba za stresująca komenda i już chciała za mna lecieć a on jej nie pozwalał :fadein: no i polała się krew :roll:

Posted

Jednym słowem był do suki "zbyt mocno przywiązany" a miłość bez wzajemności była?? :lol:

Ja wiązalam do kołka z kółkiemi na baaaaaaardzo długiej lince, jak było zostań to zwierzak siedział i dopiero na komendę "do mnie" popuszczałam linkę i mogło do mnie przyjść. Podobnie ,tylko w drugą stronę uczyłam komendu "na przód" :lol:

Posted
Ravk !!!! :Help_2:

de gustibus non est disputandum :wink: ale o doborze szkoleniowca można, zobaczymy jak oduczy niufkę łakomstwa. Czym innym jest szkolenie, wychowanie psa kiedy uczysz go nowych zachowań, a czym innych oduczenie przyjemnych (dla psa) nawyków. (Chyba nie o taką pomoc Ci chodziło :shake: )

Posted

Acha !! Malawaszka !! Co do naszego spaceru to nici z niego .Z bestiami to my się nie zadajemy :lol: Jeszcze mi sukę Twoja Luna zagryzie :wink: Skoro dużemu facetowi krwi upuściła to ja wolę mojego aniołka do niej nie prowadzić :roflt:

Posted
Acha !! Malawaszka !! Co do naszego spaceru to nici z niego .Z bestiami to my się nie zadajemy :lol: Jeszcze mi sukę Twoja Luna zagryzie :wink: Skoro dużemu facetowi krwi upuściła to ja wolę mojego aniołka do niej nie prowadzić :roflt:

:evilbat: :lol:

nie to nie - krótko mówiąc pękacie?? :lol: :wink:

będziecie jutro na tym wykładzie w bibliotece??