Kati Posted October 20, 2004 Posted October 20, 2004 Ok. poradzę sobie. Aż tak bardzo to mi nie jest potrzebne, ale kiedyś miałam problem z bezpańskim psem potrąconym przez samochód i nikt nie chciał przyjechać, więc na przyszłość lepiej wiedzieć gdzie dzwonić. Quote
Pysia Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Co do schroniska to jest nadzieja na powstanie takowego w Dąbrowie Górniczej .Może dojdzie to do skutku ?Jest naprawdę bardzo potrzebne ... Quote
malawaszka Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Pysia - skąd wiesz to? i gdzie miałoby powstać?? Quote
Pysia Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Wiem to od kobiety która działa w dąbrowskim Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami .Jest psią fryzjerką i strzygłam u niej Zmorkę . Zgadałyśmy się :) Gdzie Ty chodzisz z tą Luną ?? Chyba już z milion razy spacerowałam po całym Manhatanie -Ty tam nie mieszkasz !! Już dawno spotkałybyśmy się . Co do nowego oddziału ZK to jestem bardzo zadowolona .Mają świetnego tresera .I najważniejsze .Naprawdę zajmują się nie tylko hodowlą i wystawami .Czuję się tam jak u siebie :lol: Mam nadzieję ,że wybieracie się na spotkania dotyczące zdrowia naszych pupili ? Dla przypomnienia :19 listopad godz. 17 w Bibliotece Miejskiej w Będzinie . Quote
malawaszka Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 a coś więcej o tym schronisku?? byłoby fajnie jakbyśmy mieli swoje w końcu :roll: i byłabym wolontariuszem na bank bo blisko 8) no jak to nie mieszkam jak mieszkam na Manhattanie :lol: kiedyś widziałam dziewczynę z czarnym niufem ale skąd mamm wiedzieć czy to Ty?? :lol: chyba blondynka i chyba wtedy był lekki półmrok i padało :lol: a na tym spotkaniu tylko członkowie ZK mogą być? i gdzie ta biblioteka? Quote
Pysia Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Blondynka z czarnym niufem w czarnej kurtce to ja .I spaceruję wieczorem po manhatanie :lol: O schronisko trzeba się pytać na Korczaka .Tam jest siedziba Towarzystwa Op. Jeżeli chodzi o spotkania na temat zdrowia to każdy może przyjść .Wejście jest wolne i bezpłatne .Bardzo ciekawy program .Zobacz na stronie będzińskiego ZK. Quote
Ravk Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 a na tym spotkaniu tylko członkowie ZK mogą być? i gdzie ta biblioteka? Spotkanie jest otwarte dla wszystkich chętnych. Szczegółowe informacje na stronach Będzińskiego Oddziału ZKwP . Biblioteka wirtualnie jest tutaj :wink: a fizycznie blisko Lidla. Quote
Pysia Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Właśnie !! Przyjedziesz po mnie ?? Rav :lol: Bo wiesz...Ja tam pewnie nie trafie :oops: Quote
malawaszka Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 ale fajna ta stronka :angel: super - szkoda, że nie ma jeszcze informacji o hodowlach ale poczekamy zobaczymy :wink: Quote
Ravk Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 ale fajna ta stronka :angel: super - szkoda, że nie ma jeszcze informacji o hodowlach ale poczekamy zobaczymy :wink: Na razie są linki do hodowli i prezentacje szczeniaczków, które niedługo będa opuszczać rodzinne kojce :). Wszelkie sugestie mile widziane... Quote
malawaszka Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 ja się już nie mogę doczekać tych dwóch następnych spotkań (a najbardziej kwietniowego) - bardziej mnie interesują niż świąd :oops: ale może wpadnę :wink: bo a nuż (tfu, tfu) będzie mi taka wiedza potrzebna :roll: piszcie tu więcej co tam sie dzieje w tym oddziale - co tam robicie, itd. na czym to w ogóle polega :oops: Quote
Pysia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Co chcesz wiedzieć ?? Atmosfera jest domowa -taka rodzinna .Bardzo się tam dobrze czuję :) Najlepiej jak się zapiszesz .Nie musisz mieć przecież rodowodowego psa żeby należeć .A tak to będą Ci latka lecieć a składki wcale nie są takie wielkie :wink: A co nowego ?? Powołano wczoraj sekcję dogoterapeutyczną .Jest to dość niezwykłe .Jeszcze tylko w dwóch polskich ZK taka sekcja istnieje .Na razie wszystko jest w pieluchach ale od czegoś trzeba zacząć . :D A na spotkanie warto naprawdę przyjść . Quote
sheltomaniak Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Ja bym na to spotkanie do biblioteki przyszła ale nie mam czasu w piątek :( Quote
Pysia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Wiem Kasiu dlaczego . :cry: Ale nie martw się -następnym razem będziesz :lol: W przyszły wtorek jadę do ZK .Jedziesz też ? Quote
sheltomaniak Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Nie moge jechac we wtorek :( Wybiore sie dopiero po 22 listopada .To wtedy zapłace a wcześniej jesszcze wysle do Katowic prosbe o przeniesienie. Quote
malawaszka Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Co chcesz wiedzieć ?? Atmosfera jest domowa -taka rodzinna .Bardzo się tam dobrze czuję :) no ale chodzi mi o to co tam sie robi? przychodzicie pijecie kawkę i gadacie? :wink: wiesz - ja zielona w tych sprawach i nie mam pojęcia :oops: no i po co latka mają lecieć w ZK? :hmmmm: jak nic :niewiem: :oops: Quote
ursus Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Bez iluś tam lat przynależności nie skierują cię np. na KURS ASYSTENCKI a bez tego sędzią nie będziesz.......... Wiadomości na temat przepisów masz zawsze z 1 ręki. Dowiesz się wielu takich spraw o których w książkach nie pisza.......... same plusy z przynależności do Związku płyną.... a wymieniać ich wszystkich nie będę........ poprostu warto!! :D Quote
ursus Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Ja to już weteran w moim Oddziale.........od 1987 roku należę i nigdy nie żałowałam tej decyzji............ :D Quote
Pysia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Podpisuję się pod tym wszystkimi czterema łapami :wink: Quote
Pysia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Oprócz załatwiania i dyskutowania na tematy spraw poważnych, mniej poważnych i całkiem błahych można po prostu porozmawiać z innymi "pozytywnie zakręconymi" :lol: ludźmi (zgadnij o czym :wink: ). Mniej więcej tak jak na dogomanii, tylko "na żywo". Tak jak napisał Ursus - warto. I masz całą odpowiedź .Ravk też nie ma jeszcze rodowodowego psa .Czeka na niego ale jest już działaczem ZK . :lol: A ile się tam uśmiejemy....Masz okazję należeć do oddziału który dopiero się tworzy .Same plusy dla "nowego " członka .Zapytaj Ravka :wink: Quote
Ravk Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Oprócz załatwiania i dyskutowania na tematy spraw poważnych, mniej poważnych i całkiem błahych można po prostu porozmawiać z innymi "pozytywnie zakręconymi" :lol: ludźmi (zgadnij o czym :wink: ). Mniej więcej tak jak na dogomanii, tylko "na żywo". Tak jak napisał Ursus - warto. Quote
Fruzia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Wpisałam do waszej księgi cos o rodzinnej atmosferze i widzę że trafiłam w samo sedno! To widać słychać i czuć :lol: Quote
Pysia Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Jakoś dziwnie....Ravk wypowiadał się pierwszy a jestem przed nim :niewiem: Nawet zacytowałam następną wypowiedź :o Quote
malawaszka Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 hahah w innych topicach też się trochę poprzestawiało :lol: znowu coś robią z dogo bo mi powiadomienia wróciły :wink: faktycznie chyba fajnie zostać nowym "członkiem" :oops: :lol: a ja mam jeszcze pytanie: jak będę miała psa zrod. i chciałbym go wystawiać to muszę już należeć do ZK nie? i to musi być jakiś konkretny oddział czy mogę sobie wybrać sama, bo jak bedę miała tego psa to już nie będe miszkać w DG tylko koło Siewierza, a tam jaki oddział jest? Częstochowa? a jak często jeździcie tam do oddziału? Quote
sleek Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Czy wiadomo już coś o wystawie? Będzie? Quote
Recommended Posts