Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Asiaczek dzięki za szpice:lol: (a tak na marginesie, będziecie może teraz w Wwie?)

Tak, mam zgłoszone psiaki. Rozumiem, że i Wy tez będziecie?
Nie wiem, jak z ringami (nie pamiętam), ale albo bedziemy na tym samym albo obok siebie...
Pzdr.

Posted

loo matko ledwo zyje - przed 5 dotarlismy do domu, ok 2200 km w ciagu 31 godzin :roll:
jadac na wystawe w Niemczech zlapala nas straszna ulewa, i przez wiekszosc trasy nic nie bylo widac tak ze na wystawe dotarlismy dokladnie o 10 i jeszcze byl problem z zaparkowaniem :shake:
za to wracalo nam sie juz bardzo dobrze

powiem szczerze ze sama wystawa jestem zawiedzina - mala, ciasna, ciemna, duszna i smierdzaca hala, nie za bardzo bylo sie gdzie z rzeczami rozstawic wiec zamiast krzeselek i 2 transporterow upchalam oba psy do jednego i cala wystawe stalam, a jeszcze pan od stoiska i gadzetami psimi mial do nas pretensje ze smiemy mu sie przed nosem rozkladac :diabloti: ale go pokaralo i nie mial ani jednego klienta :evil_lol::evil_lol:

dziekowalam bogu ze nie zdacydowalam sie na zabranie Madzi bo 9 miesieczne dziecko w tych warunkach nie czuloby sie dobrze :roll:

jechalismy do wielkiej niewiadomej, czyli sedziny pochodzacej z LUX i jej sedziowanie bylo rowniez momentami wielka niewiadoma :lol: po bardzo slusznych werdyktach nastepowaly takie ze mialam wrazenie ze padne z szoku po czym znowu sedziowala OK, do tej pory zastanawiam sie co bylo "jej typem" :roll:

stawki jak na sznaucery w tym roku podobno rekordowe
u Tess w kl.championow 4 suczki w tym tegoroczna Zwyc.Swiata + BOB ze Sztokholmu i jej miotowa siostra

ale w sumie nie poszlo nam zle - r.CAC i w porownaniu r.CACIB, sliczny pucharek odebrany w sekretariacie po wystawie i masa nowych znajomosci :multi::multi:

oj chyba czuje ze w marcu znowu do LUX zawitamy ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak, mam zgłoszone psiaki. Rozumiem, że i Wy tez będziecie?
Nie wiem, jak z ringami (nie pamiętam), ale albo bedziemy na tym samym albo obok siebie...
Pzdr.

my będziemy na ringu 2, a wy na 3 (czyli tuż obok), więc mamy szansę się spotkać:lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
loo matko ledwo zyje - przed 5 dotarlismy do domu, ok 2200 km w ciagu 31 godzin :roll:
jadac na wystawe w Niemczech zlapala nas straszna ulewa, i przez wiekszosc trasy nic nie bylo widac tak ze na wystawe dotarlismy dokladnie o 10 i jeszcze byl problem z zaparkowaniem :shake:
za to wracalo nam sie juz bardzo dobrze

powiem szczerze ze sama wystawa jestem zawiedzina - mala, ciasna, ciemna, duszna i smierdzaca hala, nie za bardzo bylo sie gdzie z rzeczami rozstawic wiec zamiast krzeselek i 2 transporterow upchalam oba psy do jednego i cala wystawe stalam, a jeszcze pan od stoiska i gadzetami psimi mial do nas pretensje ze smiemy mu sie przed nosem rozkladac :diabloti: ale go pokaralo i nie mial ani jednego klienta :evil_lol::evil_lol:

dziekowalam bogu ze nie zdacydowalam sie na zabranie Madzi bo 9 miesieczne dziecko w tych warunkach nie czuloby sie dobrze :roll:

jechalismy do wielkiej niewiadomej, czyli sedziny pochodzacej z LUX i jej sedziowanie bylo rowniez momentami wielka niewiadoma :lol: po bardzo slusznych werdyktach nastepowaly takie ze mialam wrazenie ze padne z szoku po czym znowu sedziowala OK, do tej pory zastanawiam sie co bylo "jej typem" :roll:

stawki jak na sznaucery w tym roku podobno rekordowe
u Tess w kl.championow 4 suczki w tym tegoroczna Zwyc.Swiata + BOB ze Sztokholmu i jej miotowa siostra

ale w sumie nie poszlo nam zle - r.CAC i w porownaniu r.CACIB, sliczny pucharek odebrany w sekretariacie po wystawie i masa nowych znajomosci :multi::multi:

oj chyba czuje ze w marcu znowu do LUX zawitamy ;)

Tak czy siak pogratulowac trzeba!
A jak się nazywała Wasza sędzina? Bo nasza to Christiane BROECKER i jej sędziowanie było dokładnie takie, jak opisujesz... Może ta sama Was sędziowała?
My się w marcu wybieramy...

Maks i Spark napisał(a):
my będziemy na ringu 2, a wy na 3 (czyli tuż obok), więc mamy szansę się spotkać:lol:

O, to na pewno!
A jak ja Was rozpoznam?
Bo mnie to łatwo. Krótko obcięta, przy kości, w okularach i 2 kontenerki z baskami. Poza tym możesz wejść do mojej Galerii (link w podpisie) i tam jest i będzie sporo fotek ze mną w roli głónej...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

O, to na pewno!
A jak ja Was rozpoznam?
Bo mnie to łatwo. Krótko obcięta, przy kości, w okularach i 2 kontenerki z baskami. Poza tym możesz wejść do mojej Galerii (link w podpisie) i tam jest i będzie sporo fotek ze mną w roli głónej...

Pzdr.

Będę z córką obie jesteśmy dość wysokie ja krótkie włosy, a moja panna blondynka włosy średnio długie
+ dwa wilcze (champion i weteran (drący się, więc go słychać, a nasze zdjęcia są na forum szpicowym w galerii maks i sprak;)) ale sprawdzę w kat. jakie będziecie mieć numery więc się znajdziemy:lol:

Posted

Błyskotka napisał(a):
Gratulacje :).

Poproszę o chow chowy :).

sędzia: Christiane BROECKER/Lux

PSY
kl. mł. czerwony
GONG-JING VON MIEN-SHAN
ONE WONDERFUL DREAM DEL FIUME GIALLO
TRISTAN DE LOS PERROS DE BIGO

kl. ch czerwony
KUMA DEL FIUME GIALLO
MI-PAO'S CANADIAN RED SUGAR

kl. p czerwony
KING SOLOMON OF CHOW DREAM
URGAN OELAN OEDE

kl. oczerwony
CROSS B SAMURAI
EASTERN-MAGIC I WAS BORN IN BEIJING

kl. ch czarny
AYOUK-BLACK
CHOWDERNY XINLING-SHI

kl. p czarny
MEES VAN HET BOSSCHE FRONT

SUKI
kl. baby czerwony
BON TRIUMPH VIRGINIA

kl. puppy czerwony
HONG-MAILI VON MIEN-SHAN

kl. mł. czerwony
ANTARA VON DER WIESECK-AUE
NICOLETTA DE LOS PERROS DE BIGO
NIN-T'SUN ZANG-LI DE LA CREME

kl. w czerwony
PRISKA DU PARADIS SLAVE

kl. ch czerwony
EN-TAI-YING VON MIEN-SHAN

kl. o czerwony
AI CHANG
EN'NGAI VON MIEN-SHAN
HONG TOU SHAN AN-JOULI

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak czy siak pogratulowac trzeba!
A jak się nazywała Wasza sędzina? Bo nasza to Christiane BROECKER i jej sędziowanie było dokładnie takie, jak opisujesz... Może ta sama Was sędziowała?
My się w marcu wybieramy...

Pzdr.

hmm nasza jakos inaczej ale to taki allrounder - chyba wszystkie rasy ma w swej ofercie :roll: i jest jedna z 2 sedziow w tym kraju majacym uprawnienia na sznauce

jej wielkim plusem bylo to ze na wejsciu pytala sie wystawcy w jakim jezyku mu sie najwygodniej poslugiwac ( chyba 4 czy 5 proponowala) :lol:

ja czekam na obsade na marzec ale na 90 % jestem na tak

Posted

No proszę to Polska ekipa całkiem ładnie sie spisała Gratulacje dla WSZYSTKICH !!!!!!!!

Ps Mze i my w przyszłym roku dołączymy do wystawców :cool3:
a czy mogłabym prosić o stawkę coton de tulear jestem strasznie ciekawa ile tych egzotycznych psiaków pokazuje się w Lux.

Posted

Cezus80 napisał(a):

Ps Mze i my w przyszłym roku dołączymy do wystawców :cool3:
a czy mogłabym prosić o stawkę coton de tulear jestem strasznie ciekawa ile tych egzotycznych psiaków pokazuje się w Lux.

PSY
kl. mł.
GIGGLES OF THE COTTON MAINA
GRINGO OF THE SWIFT COTTON

kl. ch
ARTHUR DU CLOS D'EMMA
ENZYENZO OF THE SWIFT COTTON

kl. p
CALISSON DE L'ARCHE DE LA TUILERIE
COTONKISS VERSACE

kl. o
ADAGIO OF DELICIOUS LOVE
ALTO OF DELICIOUS LOVE
AMYDOUX DU CLOS D'EMMA
TORERO LOCO OF WOODLAND COTTAGE

SUKI
kl. mł.
CAELIN HEART BREAK COTTAGE
COTONBRIE BETTY BOOP
GODIVA OF THE SWIFT COTTON

kl. ch
ELY OF THE SWIFT COTTON

kl. p
BEAUTE DES FLOCONS DE JUILLET
BEVERLY OF DELICIOUS LOVE
CKISS DU HAUT MARAIS

kl. o
ANDANTE OF DELICIOUS LOVE
ANGELINA DU DOMAINE DE LA ROUVIERE
BAHIA BLUE DES SIRENES DU CAP LA HOUSSAYE
BRIGHT STAR DES JARDINS DE GOSSYPIUM
COTONKISS CALICO AT COTONDEN
COTONKISS IWANNABE AT COTONDEN

Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Asiaaaaaaaaaaa :roll:
nadrabiam zaleglości i albo coś przegapiłam albo nie mam stawki akitek:oops::oops:
tak więc bardzo poprosze razem z numerami katalogowymi:oops:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Agappe -wysłałam Ci maila z opisaniem fotek + numerki katalogowe. A na CD masz zeskanowaną stawkę z katalogu. Nie dostałaś jeszcze płyty?
pzdr.

aaaa no to już wszystko mam :multi::multi: dziekuje :)))

Posted

[quote name='Asiaczek']Jo-jo - tak, jak pisałam już wcześniej: mam katalog tylko na grupy 1-5-6-8-9.
Pzdr.

Wiem Asiu, liczyłam że może ktoś jeszcze ma kataloga :(