Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem się tak niestety dzieje, jak zamieszczałam fotki rosyjskich dobków ze strony Sant Kreal to też nikt ich nie widział, tylko ja :-?.

Posted

Mam dobka :angel: ....tylko bez rodowodu :cry: :cry: :cry:

Moja mama ostatecznie stwierdziła, że skoro nie będziemy jej wystawiać, to po co nam doberman z rodowodem... :(

Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale cóż stało się...

Nie zaprzeczę, mała jest słodziutka, ale jest z nią mnóstwo problemów:

1) sika (czasem) w domu :oops:

2) "pozagryzała" wszystkie możliwe zabawki mojego braciszka

3) gryzie (rodzinkę) w szczególności braciszka :evil: (nie odważyłaby się mnie ugryźć :lol: )

4) lubi ganiać Kizię (moją kociczkę) i robić przy tym straszny hałas (najlepiej o dwunastej w nocy :lol: )

5) szczekać (o dwunastej w nocy, a jakże) na moją szczurzycę!

Wyobraźcie sobie, że Amfa, nic a nic się jej nie boi, wręcz przeciwnie zaczyna ją atakować :lol:

6)najważniejszy problem: NIESAMOWITE, ZDUMIEWAJĄCE, OGROMNE....ŁAKOMSTWO!!!!!!!

Jak temu zaradzić?????

Wybieracie się na wystawę do Gdyni?

Posted

Jeszcze tak z ciekawości:

Nie wiecie może, kiedy będą zdjęcia maluchów Zuzy z hodowli Vigo?

Bo jak dobrze pamiętam, to urodziły się 1.05.2003, a oni zamieszczają na stronie fotki 7 tygodniowych maluchów.

Może jeszcze nie zdążyli?:niewiem:

Posted

Martyna :)

Moje gratulacje z powodu małego skarbu !!! Jestesmy na tym samym etapie bo ja tez mam teraz małą rozrabiare w domku :angel:

Rakija tez uwielbia szczekac na moje szczury (!!!) i tez najlepiej wtedy kiedy juz powinna spać :lol: Moja do jedzenia ma średni apetyt nie powiem zje co jej sie da ale Ars w jej wieku to jadł jak wariat :wink:

A tak w ogole to karmy oczywiscie nie ruszy chyba ze jest pomieszana z białym serem no to wtedy jakos zje ale tylko Nutrene albo Friskies'a dla psiaków. Eukanuby nie zje ani jedno ani drugie wiec nawet nie kupuje...

Napisz cos wiecej o maluchu czy jest czarna czy brązowa czy bedziesz jej kopiwac uszka, skąd ją masz itp. jestem starsznie ciekawa :D

Ucałuj ja w słodziutki pysiak :angel:

Posted

ooooo gratulacje Martyno

Mutare ma rację, napisz więcej o swojej dziewczynce, a rada na szczeniaczka jest tylko jedna - czas - chociaz osobiscie uwielbiałam jak Karen była szczeniaczkiem :lol:

Posted

Saria- bo tak jej na imię, pochodzi z.....Gniewu. Wiem, wiem VIGO też jest w Gniewie, ale jak tylko moja mama usłyszała ceny psiaków z tej hodowli, to stwierdziła, że zwariowałam!:lol:

Aha! Saria ma trzy miesiące, jest czarna- podpalana i ma już kopiowane uszka. Teraz jesteśmy na etapie klejenia (prawie tydzień) prawe uszko, nie powiem, stoi- całkiem, całkiem. Gorzej z lewym :wink: ...

Czy Twoja Rakija jest "szczekliwa", nie chodzi mi tutaj o szczury, tylko tak w ogóle...

A!!! Muszę się pochwalić, Sarii udało się kilka razy przepłoszyć szczekaniem psy o wiele większe od niej :lol: :lol: :lol:

Wiecie co zrobiła dzisiaj? Kiedy rozmawiałam przez telefon, wyciągnęła kwiata z doniczki i biegła, ciągnąc go za sobą przez całe mieszkanie!!!!!!

I się nasprzątałam (300 mkw.)... :evil:

Posted

Ponawiam pytanie: Czy któraś z Pań pojawi się na wystawie w Gdyni lub Sopocie ( a może na dwóch)?

Jeśli tak, to z pewnością znacie szczegóły, tj. gdzie odbędzie się gdyńska wystawa? I kiedy dokładnie, bo raz czytam, że 20.07. a innym razem, że 22.07.

Mam nadzieję, że opowiecie mi o wszystkim i że spotkamy się wkrótce :wink:

Posted

Ech Tobie to dobrze... z tymi uszami , skoro jedno juz całkiem ładnie stoi to chyba Saria nie miała ciętych ucholów na całej długosci ???

Rakija bedzie miała obcinane uszyska dopiero gdzies pod koniec przyszłego tygodnia jestem umówiona z wetem w Łodzi :D

Co do szczekania to niezbyt lubi szczekac :-? Ewentualnie na szczuraki ale na spacerkach to tylko jak Ars zaszczeka to ona tez musi dac głos żeby było widac że tez idzie, bo w porównaiu z Arsem to z niej knypek mały :wink:

Hahaha co do sciagania kwiatów to tez mam podopnie, kwiatki, szmaty, zabawki Arsa, skarpetki itp - wszystko "kardnie" i wynosi po całym domu...

Aha miałam zapytac gdzie ciełaś uszka i u jakiego weta tzn jak sie nazywa ????

Posted

AAAAAAA!!!!!!!!!!Mutare!!! Czy masz zdjątka Rakijii ( jeśli zrobiłam błąd w imieniu, to wybacz :roll: )???

Jeśli tak, to bardzo Cię proszę, prześlij!

Aha! Ile ma tygodni/miesięcy?

Napisz mi o niej...

Posted

Tak ma zdjecia Rakijki :)) Juz wysyłam ...

A Ty masz juz zdjecia Sarii ???

Rakija ma 8 tygodni, albo jak kto woli 1,5 miesiąca :wink: Jest przekochana i straszna z niej rozrabiara....ale niech sie wyszaleje poki moze :D

Mnie nie bedzie napewno ani w Gdynii ani w Sopocie :oops:

Arsa jeszcze nie wystawiam a jako widz mam za daleko :cry:

Posted

Słodziutka!!! :iloveyou:

Wydaje mi się, że widziałam te zdjęcia na jakiejś stronce...wiesz pamiętam tą podłogę... :lol: i psiaka oczywiście :D

Chyba mogę Ci zaufać, jeśli chodzi o dane weta :lol: ?

Ok,ok żartuję, piszę Ci na priv.

Ciao

Posted

Zdjecia nie były robione u mnie w domku wiec pewnie "znasz" ta podłoge :oops:

Nastepne zdjecia obiecuje beda ode mnie z domku :D

O dane weta sie nie martw - tajemnica bankowa...

Ach pochawale Ci sie jeszcze moim kawalerem - wysyłam Ci zdjecia mojego Arsa - no chyba ze nie chcesz ??? :-?

Posted

OOO, TAK, TAK, TAK! :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Wyślij koniecznie! Tylko szybciutko!

W końcu od czasu do czasu można się pogapić na przystojnego faceta, nie? :lol:

Posted

Ostatnio zauważyłam, że jestem bardzo "kochliwa" :lol: :lol: (patrz wyżej) ;)

P.S. jutro jedziemy na wakacje( tzn. Ja( :angel: ) i Saria( :evil: ).

chyba przyda mi się coś na wzmocnienie :drinking: , taaak, dużo wzmocnienia :drinking: :drinking: :drinking:

:lol: pozdrówki

Posted

Aha! Poradźcie mi w co mam ze sobą zabrać oprócz, ogromnej dawki cierpliwości i mocnych nerwów? :lol:

Już mówię gdzie jadę: Chałupy=>camping=>przyczepa=>3 osoby+diabeł...tzn. pies=>10 dni=>bez rodziców :angel:

W spisie mam:

- jedzonko

- książeczkę psa

- obróżkę+smycze(2na wszelki wypadek)

- adresówkę

- miseczki

- posłanie

- plastry :wink:

i...o czymś zapomniałam?

Posted

Zdjecia juz sie wysyłają mojego przystojniaka :wink:

Co do wyprawki to zycze Ci duuuuuuuuużo a nawet jeszcze wiecej cierpliowsci z małym diabłem bo wiem jak to jest :lol:

A tak na wszelki wypadek wes sobie wiecej plastrów niz przypuszczasz bo pamietaj mała powinna miec zmieniane plasterki co najmiej raz na tydzien najlepiej co cztery dni, a po sciagnieciu jeden dzien przerwy dac uszkom :D

Ja tez sie wybieram w czwartek na krótkie wakacje juz informuje :

Ja + brat (starszy) + rozbrykane dwa diabły ==> miejsce: Ujsoły ==> na 5 dni :angel:

Pozdrówka

Posted

Czegoś tu nie rozumiem :hmmmm:

Rakija jest z "Innej Bajki", tak?

Oglądałam przed chwilą zdjęcia z galerii "Adia Allegra" i... kogo tam widzę ? Rakiję!!!!

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie było daty urodzenia tej Adii i jej "dorosłych zdjęć. Aha! jeszcze był podpis: Adia w nowym domu.

Czy to jej matka, czy kto??

wytłumacz mi, bo :niewiem:

Posted

Dostałam, dostałam,On jest wspaniały, przystojny, zniewalający :loveu: ...och, szkoda, że Saria nie ma rodowodu, bo może kiedyś mogłoby coś z tego wyjść:iloveyou:=> :buzi: => :Dog_run: a tak... :(

Kiedyś kupię od Ciebie małe Arsiątko:D

liczę na specjalną zniżkę :megagrin: :lol:

pa, czas spać, bo jutro wyjazd...

Trzymajcie się babki i ucałujcie maluchy ode mnie :hand:

Posted

Niom ja na punkcie Arsa tez mam :stupid:

Widzisz a jak by Saria miała rodowód to czemu nie :wink:

Jak tylko urodza sie pierwsze maluchy po Niuńku to mozesz liczyc na znizke dla malucha :D

Pozdrówka i jak nie bedzie czasu jeszcze pogadac to papaki bo jutro wyjezdzam :hand:

• 2 weeks later...
Posted

I znów nasz temacik świeci pustkami :cry: :cry: :cry:

Czyżby nie było nikogo z Dobermaniaków :o

Ja jestem po pierwszych wakacjach z moimi diabełkami nie było najgorzej choc wszyscy mówli mi tzn nam (mnie i bratu) że mamy dwa ludojady :roflt:

Dobermaniacy a raczej Dobermaniaczki odezwujcie się bo smutno... :cry:

Posted
I znów nasz temacik świeci pustkami :cry: :cry: :cry:

Czyżby nie było nikogo z Dobermaniaków :o

Ja jestem po pierwszych wakacjach z moimi diabełkami nie było najgorzej choc wszyscy mówli mi tzn nam (mnie i bratu) że mamy dwa ludojady :roflt:

Dobermaniacy a raczej Dobermaniaczki odezwujcie się bo smutno... :cry:

Ja tez po urlopie... a mojego dobka nazywali SZCZEKI III :D

Posted

Andrzej

Masz juz dobcia ??? I czemu sie nie chwalisz :o :o :o

Sunia czy piesek? Czarny czy braz? Rodowodowy czy nie? Jak tak to z jakiej hodowli? Kopiowane uszka czy nie ???

Napisz bo jestem starsznie ciekawa :D :wink: