ayla1 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Witam, Kilka dni temu przywiozłam z Zamościa ok.roczną śliczną sunię.I nie tylko... Jeśli ktoś nie słyszał o zamojskim obozie zagłady,zapraszam na wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111019 http://www.wrzuta.pl/film/7lJQmUGDUk/prawda_o_schronisku_w_zamosciu Aby móc wyrwać stamtąd kolejne psy i tym samym uratować je od pewnej śmierci,potrzebuję waszej pomocy. Mam do wyadoptowania 3 psiaki:bokserkę,prawie terierkę niemiecką (ok 1 rok) i krówkę łaciatą-ok.1 rok Asia 0-792003687,Kraków Quote
Ploter Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ale słodziaki- a coś wiecej o tych psach wiemy - jakie są ich historie, jak się zachowują? Quote
Jagienka Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ploter napisał(a):Ale słodziaki- a coś wiecej o tych psach wiemy - jakie są ich historie, jak się zachowują? I jakie rozmiarowo są terierek i krówka :) Quote
karusiap Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 jakie bidy....krowka jest w najgorszym stanie? Quote
ayla1 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Jagienka napisał(a):I jakie rozmiarowo są terierek i krówka :) krówka=milka ok.roku jest tego samego rozmiaru co terierka,ok.30 cm w kłębie. wszystkie 3 to dzieciaki.ok.roczne. w najlepszym stanie jest boksia,bo ona w schronie była tylko 3 dni, terierka ma silne zapalenie uszu,zapchlone,zarobaczone,pod futrem wierzchnim wszystko łyse,grzybica. krówka to samo+zaawansowana nużyca.niby sa zaszczepione na wściekliznę,ale ja ich nie szczepiłam osobiście więc nie mam pewnosci. psy ewidentnie odżyły,skaczą,biegają,ciesza się jak głupie. historii nie znam.wiem ze bokserke ktoś podrzucił pod schron.:angryy: Quote
ayla1 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Ploter napisał(a):Ale słodziaki- a coś wiecej o tych psach wiemy - jakie są ich historie, jak się zachowują? wiem tylko tyle że bosko jeżdza autem,bo spały 360 km jak zabite.... Quote
Jagienka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 ayla1 napisał(a): terierka ma silne zapalenie uszu,zapchlone,zarobaczone,pod futrem wierzchnim wszystko łyse,grzybica. krówka to samo+zaawansowana nużyca.niby sa zaszczepione na wściekliznę,ale ja ich nie szczepiłam osobiście więc nie mam pewnosci. żeby było łatwiej, więc także finansowa studnia... domy i wsparcie finansowe? Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Jagienka napisał(a):żeby było łatwiej, więc także finansowa studnia... domy i wsparcie finansowe? Doladnie tak , Tym bardziej ze jak pojda te pieski to Asia natychmiast jedzie po nowe. Co prawda mamy na glowie jeszcze harbutowice ale tam przynajmniej poki co psy maja co jesc, a na szczepienia i sterylizacje mamy udostepnione konto "fundacji zwierze nie jest rzecza" na ktore ludzie dobrej woli moga wplacac pieniadze. jezeli chodzi o zamosc potrzebujemy pomocy . Jezeli bedzie ktos chetny nam pomóc ,podamy konto hoteliku na łuzyckiej gdzie obecnie mieszkaj pieski. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Asiu mials mi przesłac zdjecie psiaków ,a potrzebuje ich pilnie bo pani z gazety wyjeżdza na wczasy i musze jej przesłac na zapas żeby je przekazala do wstawienia kolezance. Quote
ayla1 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 na 95% 3% to alergia,2% inna cholera.nie wiem co gorsze...dostałam jakieś smarowidła,kąpiele lecznicze i całe spa więc zobaczymy niebawerm. jeśli nie pomoże to zrobimy zeskrobinke. Quote
ayla1 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=377153967 Quote
pati-c Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Cholercia,to nieciekawie.. Zastanawiałam się czy nie wziąć od 28bm (wcześniej wyjeżdżam) krówki do siebie na dt ,tylko że w tym układzie boję się żeby mój pies się nie zaraził. Trzymam kciuki,żeby się psiaki szybko kurowały- są przesłodkie i już dość się nacierpiały :shake: Quote
ayla1 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 pati-c napisał(a):Cholercia,to nieciekawie.. Zastanawiałam się czy nie wziąć od 28bm (wcześniej wyjeżdżam) krówki do siebie na dt ,tylko że w tym układzie boję się żeby mój pies się nie zaraził. Trzymam kciuki,żeby się psiaki szybko kurowały- są przesłodkie i już dość się nacierpiały :shake: ja zakładam że do 28 bm to już dawno będzie mieć ds:loveu: Quote
agatkia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ale piękna krowiasta :multi: Zdrowiej maleńka!! Quote
ayla1 Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=380192589 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=380173301 Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 :loveu:Dzisjaj z krowka i szorsciakiem bawila sie w kojcu Ania,naJpierw poszła oczywiscie na spacerek z Gaworkiem i Murzynkiem Quote
agatkia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 A macie moze wiecej fotek? jaki charakter ma krowiasta? Quote
Ank@ Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ta terierka zachowuje się jak chłopiec :evil_lol: wskakiwała mi na ręce i nogę i wykonywała ruchy kopulacyjne :oops: Myślałam, że to chłopiec, ale jak dała brzusio do głaskania to się przekonałam, że to dziewczynka. Krówka jest przecudna, delikatna , bardziej podporządkowana. :loveu: Quote
Recommended Posts