Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Jolu, coś jej ugotuję zaraz pojedziemy do niej dziękuję za info tak bardzo to niesprawiedliwe, że teraz, kiedy już jest bezpieczna, to zostało jej tak niewiele zmienię tytuł wątku, tylko na jaki? Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 No właśnie, na jaki? Powinno w nim być coś o jej chorobie, o domku i o tym, że będziemy ją ratować...Nic kompletnie nie przychodzi mi do głowy...Pustka... Może zaczekaj jeszcze ze zmianą, może wieczorem dziewczyny będą miały jakiś pomysł(teraz jadą do Krzyczek i właśnie w Strykowie znalazły bezdomnego pięknego onka) Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 A ja mam jeszcze nadzieję, że może to da się zoperować, boję się tylko jednego, wiesz, jak to jest z bezdomnymi zwierzętami...Dopóki mogą liczyć tylko na siebie to walczą o życie, gdy są już w domku, bezpieczne, poddają się i odchodzą...Oby tak nie było ... Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 I jeszcze jedno, Magda, jak będziecie w lecznicy to weźcie małą na spacer,dobrze? ona chętnie wychodzi. Quote
Niewiasta_21 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Wczoraj dostała ryż z kurczakiem,bo miałam go wiecej. A dzisiaj w miseczce była tylko woda,wiec chyba zjadła. Najlepiej je narazie gotowac,albo mieszac puszke do tego,zeby załapała. Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Ugotowałam jej serduszka i kurczaka. Nie zjadła nic z pyszności. Ale to nic, skusiła się na kawałek parówki z pobliskiej żabki;) Serka nie ruszyła. Mamy wrażenie, że ciągle wietrzy podstęp w jedzeniu. Jednak coś jeść musi. O samej Zuli. Zula to takie małe psie serduszko, na wyciągniecie ręki. Wystarczy tę rękę wyciągnąć by je zdobyć. Chce ufać i chce być blisko. I tylko czasami spuszcza główkę, może wspomina? Ktoś ja mocno zawiódł. Boi się zostać odrzucona. Boi się zostać. Cały czas blisko, najbliżej. Kiedy jesteś obok Zula towarzyszy. Nie spuszcza Cię z oka, jest w pobliżu. "Zaufam, tylko nie zostaw mnie, nie zostaw samej" Gdzieś jeszcze tli się w niej ta obawa. Bo gdyby nigdy już nikomu nie ufać, nie było by rozczarowań. Tylko, że to nie takie proste, kiedy serce rwie się do człowieka. "Pogładzisz moją głowę?" "Tak, mogę tez po brzuchu?" "Możesz, bardzo to lubię" I głaszczesz, aż zaczyna się rozjaśniać pieski pyszczek i gdzieś tam w oczach widać nadzieję, obawy znikają. Liczy się tu i teraz. Człowiek i pies. Harmonia. Szczęście. "Choć pójdziemy zobaczyć co jest w tych krzakach" "Z Tobą? Chętnie, już biegnę" Quote
elfrida Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Bylysmy z Magija u Malej.Jest przekochana,ktos kto da jej dom i milosc zyska najwierniejszego przyjaciela. Kazdy,kto ja widzial juz w lecznicy po odstrzeleniu,wie,ze ta Mala a raczej jej zachowanie trudno opisac,oddac slowami,to trzeba samemu doswiadczyc i te smutne oczy..... Nie wierze,ze zostalo jej tylko pare miesiecy zycia,to wszystko jest tak cholernie niesprawiedliwe! Madzia na pewno napisze wiecej,ja jestem slaba w pisaniu!wklejam pare fotek slicznotki Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 wklejam jeszcze filmik z Zulą http://www.youtube.com/watch?v=u__sSAMCYCw Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Popłakałam się...To jest niewiarygodne,jak ona lgnie do człowieka, do dotyku ludzkiej ręki,do pieszczot,do bliskości... Ile złego musiał jej ktoś wyrządzić wcześniej, że tak się nas bała? Ile złego mógł uczynić człowiek takiej maleńkiej bezbronnej suni? I co, teraz nawet nie będzie miała czasu żeby jeszcze raz komuś zaufać? Niedoczekanie!!! Staniemy na głowie, jeśli to pomoże ją uratować,zrobimy wszystko, co w naszej mocy żeby żyła jak najdłużej!!!TYlko niech ktoś ją pokocha, niech pokocha tę wspaniałą sunię! Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Magda, zdjęcia są przepiękne, z resztą co tu mówić, jaka modelka takie zdjęcia! A filmik z Zulą...Już wiecie co zrobiłam ,oglądając go Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Jola, dziękuję za te słowa Myślę cały czas nad domem dla niej Mam coś na kształt guli w gardle, ale to nie moja gula ważna Nie mogę przestać myśleć o tych dwóch bursztynowych oczach, które im dłużej byłyśmy razem stawały sie coraz jaśniejsze i bardziej pogodne. A potem uśmiech szczęśliwego psiego pysia. Jej potrzebny tylko kochający człowiek. Bo ona będzie żyła tą miłością. I będzie najwierniejsza, najwspanialsza, odda całą siebie. Gdyby znalazł się ktoś kto da jej spokój i pozwoli kochać, to kto wie? Może ten guz by wcale nie urósł, może dałoby się ukraść więcej czasu, dużo więcej. Jolu, do kiedy mała będzie w lecznicy? Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Zuleńka, sunia nasza najpiękniejsza czeka na kogoś, kto ją pokocha!!! Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 założyłam suni wątek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3230070#3230070 Zula, nie zawiedziemy Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Znowu coś się muli na dogo... Magda, Zula nie będzie w lecznicy dnia dłużej, niż będzie taka potrzeba.Myślę, że im szybciej wyjdzie, tym lepiej będzie bo rozmawiałam niedawno z dr Asią i mówiła, że mała nadal nie je, najprawdopodobniej oprócz stresu nie czuje się w klatce za dobrze.Myślę,że na początku tygodnia zabierzemy ją stamtąd, tyle, że domek do którego pójdzie jest DT, a Zuli potrzebny jest ktoś, kto ją pokocha na zawsze i u kogo zostanie do końca.Ja też siedzę i myślę,kto mógłby ją przygarnąć, kogo pytac...:-( Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Jolu, dzięki - jutro do niej pojadę Moim marzeniem jest żeby trafiła od razu do kochającego domu stałego Bo dla niej to żyć albo nie żyć Ona chce kochać Też staję na głowie... Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 ULKA12 napisał(a):I gdzie ten wspaniały domek stały? Ula, właśnie, ktoś z serduszkiem ktoś kto zrozumie, jakie to dla niej ważne a w zamian cała Zula całe jej serce, najwierniejszy przyjaciel Quote
jola od jadzi Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Kto to wie? Czekamy na domek z utęsknieniem i niecierpliwością bo...czasu mamy niewiele...:-( Quote
Magija Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Zula, tutaj nikt Cię nie zauważy do góry Quote
Magija Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 katya napisał(a):Kto pozna, ten od razu pokocha... :( Zuli się nie da nie pokochać ona tak miłości potrzebuje Quote
Recommended Posts