Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Morus to około 5 letni pies, który trafił do schroniska w styczniu tego roku. Uwielbia być głaskany, czesany, kocha towarzystwo człowieka. Jest pięknym psem. Myślę, że szybko znalazłby dom, ale.. ale Morus niestety nie widzi. Kiedy wyszliśmy na pierwszy spacer to bał sie zejść po schodach, więc zaczęłam go głaskać i mówić do niego. Nie wiem czemu był taki niepewny, może bał się ze zrobię mu krzywdę, a może po prostu chciał być znowu przytulany, kochany chociaż przez chwilę. Kolejne spacery, były zupełnie inne. Morus to wulkan pełen energii. Zaufał mi, już wie że nie zrobię mu nic złego. Jak zbliżamy sie do jakiejś przeszkody (płot, drzewo, kamień) to go ostrzegam, on wtedy jakby rozumiał, zwalnia krok, staje się bardziej ostrożny. Doskonale radzi sobie ze swoim kalectwem, brak wzroku rekompensuje sobie zmysłem węchu. W boksie nie uderza w budę, ani w kraty. Nauczył sie rozkładu "swojego psiego królestwa". Są psy przewodnicy, pomagający ludziom, teraz role się odwróciły, teraz pies potrzebuje swojego przewodnika. Nie pozwólmy mu dłużej być w schronisku. Dajmy mu szanse na nowe życie.

BRAJLOWI SIE POSZCZESCILO, MOZE I MORUS ZNAJDZIE SWOJ DOM..
zdjec nie umiem wstawiac, moge wyslac komus na maila.

Morus ma ogloszenia na:
www.trojmiasto.pl :
http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1167880

www.allegratka.pl :
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1365669_niewidomy_morus_prosi_o_lepsze_jutro.html

www.adopcje.org :
http://www.adopcje.org/adopcja14022.html

www.allegro.pl :
http://www.allegro.pl/item378806250_chcesz_miec_przyjaciela_morus_czeka_na_ciebie.html

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogo znowu szaleje, posty skacza..
morus zostal przywieziony do schroniska z interwencji, jako niewidomy. bede moze w czwartek w schronie (jak nie to sobota na bank) jak bedzie pani wet to zapytam, czy ta wada jest mozliwa do wyleczenia.

Posted

gajesia1985 napisał(a):
(...) Morus niestety nie widzi.(...)

Morusek nie widzi - to stwierdzenie faktu ale, czy oglądał go wet? Jaka jest diagnoza (podana przyczyna)? Czy to coś nieodwracalnego, czy istniałaby szansa, zdaniem weta, przywrócić wzrok tylko problem leży po stronie finansów?

Posted

dzieki przejrzalam.
morus jest w boksie z psiakiem w typie terrierka, ktory tez cos ma z oczami. podobno nie widzi..ale to nie jest prawda, ma na oczach taka jakby blone..ale ze widzi jestem przekonana w 100% kiedys zwial mi na spacerze to myslalam ze umre tak za nim pedzilam, ale zrobil siusiu, kupe i dal sie zlapac. natomiast morus nie widzi nic:shake:

Posted

wiem wlasnie ze pusto..:shake:
wczoraj nie udalo mi sie zrobic allegro (w sumie co mialo sie udac..nie umiem tam wstawiac ogloszen) ale dzis z pomoca napewno sie uda!
morus naprawde jest wspalanialym psem..

Posted

:shake:trzeba byłby tez kogoś poprosić o banerek, bo tego to ja nie umiem
allegro nie jest trudne, wazne aby zaznaczyć, że zastrzegasz sobie prawo zamknięcia aukcji przed czasem, wyboru własciciela i podpisania umowy adopcyjnej, no i czasami lepiej nie pisac gdzie psiak jest, aby miec kontrole nad tym kto go weźmie

Posted

adopcja i tak bedzie przez schronisko, wiec umowa bedzie ze schroniskiem, nie ze mna. wiecie kto robi fajne banerki?? to napisze na priv prosbe o zrobienie banerka dla morusa. fajnie ze cos sie ruszylo, dzieki za odwiedzanie;)