gajesia1985 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Morus to około 5 letni pies, który trafił do schroniska w styczniu tego roku. Uwielbia być głaskany, czesany, kocha towarzystwo człowieka. Jest pięknym psem. Myślę, że szybko znalazłby dom, ale.. ale Morus niestety nie widzi. Kiedy wyszliśmy na pierwszy spacer to bał sie zejść po schodach, więc zaczęłam go głaskać i mówić do niego. Nie wiem czemu był taki niepewny, może bał się ze zrobię mu krzywdę, a może po prostu chciał być znowu przytulany, kochany chociaż przez chwilę. Kolejne spacery, były zupełnie inne. Morus to wulkan pełen energii. Zaufał mi, już wie że nie zrobię mu nic złego. Jak zbliżamy sie do jakiejś przeszkody (płot, drzewo, kamień) to go ostrzegam, on wtedy jakby rozumiał, zwalnia krok, staje się bardziej ostrożny. Doskonale radzi sobie ze swoim kalectwem, brak wzroku rekompensuje sobie zmysłem węchu. W boksie nie uderza w budę, ani w kraty. Nauczył sie rozkładu "swojego psiego królestwa". Są psy przewodnicy, pomagający ludziom, teraz role się odwróciły, teraz pies potrzebuje swojego przewodnika. Nie pozwólmy mu dłużej być w schronisku. Dajmy mu szanse na nowe życie. BRAJLOWI SIE POSZCZESCILO, MOZE I MORUS ZNAJDZIE SWOJ DOM.. zdjec nie umiem wstawiac, moge wyslac komus na maila. Morus ma ogloszenia na: www.trojmiasto.pl : http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenie.phtml?id_ogl_prez=1167880 www.allegratka.pl : http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1365669_niewidomy_morus_prosi_o_lepsze_jutro.html www.adopcje.org : http://www.adopcje.org/adopcja14022.html www.allegro.pl : http://www.allegro.pl/item378806250_chcesz_miec_przyjaciela_morus_czeka_na_ciebie.html Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Wysłałam PW podając mail do wysyłki fotek (do wstawki). Quote
gajesia1985 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 dzieki majga:lol: piesek jest naprawde super..bardzo cieszy sie "na widok" czlowieka.nie widzialam jeszcze w schronisku psa, ktory tak bardzo okazywal swoja radosc. Quote
gajesia1985 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 dogo znowu szaleje, posty skacza.. morus zostal przywieziony do schroniska z interwencji, jako niewidomy. bede moze w czwartek w schronie (jak nie to sobota na bank) jak bedzie pani wet to zapytam, czy ta wada jest mozliwa do wyleczenia. Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 gajesia1985 napisał(a):(...) Morus niestety nie widzi.(...) Morusek nie widzi - to stwierdzenie faktu ale, czy oglądał go wet? Jaka jest diagnoza (podana przyczyna)? Czy to coś nieodwracalnego, czy istniałaby szansa, zdaniem weta, przywrócić wzrok tylko problem leży po stronie finansów? Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Wątek, o którym wspomniałam: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105051&highlight=Gizmo Quote
gajesia1985 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 dzieki przejrzalam. morus jest w boksie z psiakiem w typie terrierka, ktory tez cos ma z oczami. podobno nie widzi..ale to nie jest prawda, ma na oczach taka jakby blone..ale ze widzi jestem przekonana w 100% kiedys zwial mi na spacerze to myslalam ze umre tak za nim pedzilam, ale zrobil siusiu, kupe i dal sie zlapac. natomiast morus nie widzi nic:shake: Quote
gajesia1985 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 w gore morusku, moze cie ktos wypatrzy!! Quote
gajesia1985 Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 nikt nas nawet nie odwiedza Morusku!! skacz do gory po domek.. Quote
magda z. Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 rzeczywiście tu pusto:crazyeye:na pewno musi mieć allegro, tam najwięcej osób zagląda Quote
gajesia1985 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 wskakuj morus po domek na pierwsza!! Quote
gajesia1985 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 wiem wlasnie ze pusto..:shake: wczoraj nie udalo mi sie zrobic allegro (w sumie co mialo sie udac..nie umiem tam wstawiac ogloszen) ale dzis z pomoca napewno sie uda! morus naprawde jest wspalanialym psem.. Quote
magda z. Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 :shake:trzeba byłby tez kogoś poprosić o banerek, bo tego to ja nie umiem allegro nie jest trudne, wazne aby zaznaczyć, że zastrzegasz sobie prawo zamknięcia aukcji przed czasem, wyboru własciciela i podpisania umowy adopcyjnej, no i czasami lepiej nie pisac gdzie psiak jest, aby miec kontrole nad tym kto go weźmie Quote
gajesia1985 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 adopcja i tak bedzie przez schronisko, wiec umowa bedzie ze schroniskiem, nie ze mna. wiecie kto robi fajne banerki?? to napisze na priv prosbe o zrobienie banerka dla morusa. fajnie ze cos sie ruszylo, dzieki za odwiedzanie;) Quote
magda z. Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 ja nie wiem, musze popatrzec na innych wątkach, ale ten ze szczylkami chyba isadora robiła, zajrze na watek i sprawdzę;) Quote
gajesia1985 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 bylam dzis w schronisku, pani wet powiedziala, ze slepota morusa jest stala. Quote
Isadora7 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Wierzę ze znajdzie domek. Z moich psiaków 2 niewidzące i oba znalazły cudne domki. Quote
Isadora7 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 PPCI [SIZE=1](Pakiecik Pomocy Ciotki Isadory) banerki są podlinkowane :cool1: Quote
gajesia1985 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 dzieki za banerki:multi::Rose: jak szukalas domkow dla psiakow? jakies mnostwo ogloszen?? czy do niemiec pojechaly? jeszcze raz dzieki Quote
Isadora7 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ogłoszenia, głównie ogłoszenia. Moje psiaki wszystkie w Polsce poza jednym który jest w Holandii. Quote
gajesia1985 Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 a gdzie oglaszalas? i co ludzie byli chcetni na niewidome psy??to super!! ja mam nadzieje ze morusowi tez sie poszczesci, naprawde jest swietnym psem! Quote
Isadora7 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Może ten wątek ci pomoże: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859 na niektórych musisz sie zarejestrować. Jasne że im więcej to teoretycznie zwiększa szansę. Ale najskuteczniejsze jest allegro i alegratka. Niemniej jednak warto na innych dać bo różnie bywa. Quote
Recommended Posts