Daria_13 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Tak, tak jest nadzieja, ale Ciiii Quote
Iza i Avanti Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 No to trzymamy moooooooooooooocno kciukasy! Quote
jotka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Dzisiaj zawozimy Bakiego do nowego domku!:multi: Quote
Daria_13 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Tak i oczywiście będą fotki z przekazania :lol::multi::multi::multi: Quote
Daria_13 Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Baki już w nowym domku:multi::multi::multi: za chwilę wstawię fotki, nie są najlepszej jakości ale zawsze są Quote
DG32 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
HebaNova Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 dziewczyny, napiszcie coś więcej :cool3: czyli mam kasować allegro? Quote
jotka Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Koło południa zadzwonię do nowego domku, zapytam jak jest. Mam nadzieję, ze kotów nie zjadł i nie próbował tego zrobić.:mad: Quote
Daria_13 Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 Ja też mam taką nadzieje, Baki jest mądrym przytulastym pieskiem. A oto fotki z podróży po nowe życie: Quote
HebaNova Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 trzymamy kciuki za kocio psią przyjazń :multi: Quote
Daria_13 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Baki bardzo tęskni chodzi po domu i piszczy cały czas. Złapał zębami dziewczynkę. W domu cały czas posikuje. Jest źle ale nowi państwo nie chcą go oddać Quote
Iza i Avanti Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Może jest przeziębiony.... Warto by z nim iść do weta- na całościową kontrolę. Chłopak jest pewno bardzo zestresowany- stąd też może ten chwyt za rękę, a może i posikiwanie... Powodzenia Bakusiu... Quote
HebaNova Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 na pewno stres. Baki, zrelaksuj sie .... :lol: Quote
joaaa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kurcze, potrzeba czasu, mam nadzieję, że nowi państwo dadzą mu szansę. Mój Feniks sikał w domu prawie miesiąc i to w dodatku na książki, więc nikt już nie będzie chciał ich odemnie pożyczać. :p Niech dadzą mu czas na przyzwyczajenie, to stary pies, musi odreagować. Niech nie wołają go do siebie, trzeba poczekać, aż sam będzie chciał kontaktu. Byc może stąd wynikneło złapanie dziewczynki. Jak podejdzie do człowieka to nich dostanie coś dobrego, zeby wiedział, że z kontaktu wynikają tylko dobre rzeczy. Ale z głaskaniem i przytulaniem niech poczekają. I niech dziłaja nagrodą-przysmakiem, a nie karą i karceniem, bo to może działać odwrotnie. Jeżeli potrzeba, to mogę z nimi pogadac przez telefon. Co prawda na odległość, to marne konsultacje, ale może coś im podpowiem. W razie czego podam telefon. Quote
HebaNova Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 często się zdarza, że psy sikaja w nowym miejscu, co drugi mój tymczas miał takie zagrania na początku. trzeba dużo spokoju i szybko ścierać i dezynfekować to miejsce żeby mu sie nie zapamiętało zapachowo ;) a najlepiej jakiś kocyk czy szmatkę z poprzedniego miejsca mu dać żeby nie czuł się obco. Quote
jotka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Nowy dom Bakiego jest świadomy wszystkich możliwych przyczyn mało atrakcyjnego zachowania. W poniedziałek mieli być u weta, to dobry wet. Wiedza, że psu trzeba czasu. Myślę ze problem zniknie po jakims czasie. Nie chcę zbyt czesto dzwonić, zadzwonie w sobote, to będzie wiadomo cos wiecej. Quote
Daria_13 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Wiadomo, że Baki potrzebuje czasu. Bardzo żal mi tego psa, ale nie było innego wyjścia, nie mógł zostać w starym domu. PO jakimś czasie pewnie się oswoi ze swoją sytuacją i będzie dobrze. Quote
HebaNova Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 dobrze pamiętam że pierwsza adopcja była nieudana? to już chyba wiemy dlaczego... Quote
Daria_13 Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Tak dobrze pamiętasz, i to był prawdopodobny powód... Quote
HebaNova Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 trzymamy kciuki za cierpliwość drugiego domku :loveu: Quote
Daria_13 Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Jak na razie wszystko w porządku. Pies nadal przebywa w swoim nowym domku. Więcej informacji będzie za tydzień. Quote
Rybka_39 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Bakuś wreszcie dostal szanse na nowe życie:multi: Quote
Recommended Posts