Jump to content
Dogomania

Bokserek, Za Niedługo Idzie Do Schronu!!! Pilne Domek- Na Cito!!!MA DOM!!!<JUPI>

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jest przeziębiony.... Warto by z nim iść do weta- na całościową kontrolę. Chłopak jest pewno bardzo zestresowany- stąd też może ten chwyt za rękę, a może i posikiwanie...

Powodzenia Bakusiu...

Posted

Kurcze, potrzeba czasu, mam nadzieję, że nowi państwo dadzą mu szansę.
Mój Feniks sikał w domu prawie miesiąc i to w dodatku na książki, więc nikt już nie będzie chciał ich odemnie pożyczać. :p
Niech dadzą mu czas na przyzwyczajenie, to stary pies, musi odreagować.
Niech nie wołają go do siebie, trzeba poczekać, aż sam będzie chciał kontaktu.
Byc może stąd wynikneło złapanie dziewczynki.
Jak podejdzie do człowieka to nich dostanie coś dobrego, zeby wiedział, że z kontaktu wynikają tylko dobre rzeczy.
Ale z głaskaniem i przytulaniem niech poczekają.
I niech dziłaja nagrodą-przysmakiem, a nie karą i karceniem, bo to może działać odwrotnie.
Jeżeli potrzeba, to mogę z nimi pogadac przez telefon.
Co prawda na odległość, to marne konsultacje, ale może coś im podpowiem.
W razie czego podam telefon.

Posted

często się zdarza, że psy sikaja w nowym miejscu, co drugi mój tymczas miał takie zagrania na początku. trzeba dużo spokoju i szybko ścierać i dezynfekować to miejsce żeby mu sie nie zapamiętało zapachowo ;) a najlepiej jakiś kocyk czy szmatkę z poprzedniego miejsca mu dać żeby nie czuł się obco.

Posted

Nowy dom Bakiego jest świadomy wszystkich możliwych przyczyn mało atrakcyjnego zachowania. W poniedziałek mieli być u weta, to dobry wet. Wiedza, że psu trzeba czasu. Myślę ze problem zniknie po jakims czasie. Nie chcę zbyt czesto dzwonić, zadzwonie w sobote, to będzie wiadomo cos wiecej.

Posted

Wiadomo, że Baki potrzebuje czasu. Bardzo żal mi tego psa, ale nie było innego wyjścia, nie mógł zostać w starym domu. PO jakimś czasie pewnie się oswoi ze swoją sytuacją i będzie dobrze.