Daria_13 Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Proszę wszystkich o wstawienie bannerka do podpisu!!! Quote
majqa Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dario, jedna uwaga. Stań proszę na głowie i wykombinuj dobre fotki boksia. Te, nie bierz sobie tego do serducha, staram się na zimno myśleć, są bardzo kiepskie. Koniecznie muszą być niezamazane, czytelne. Podstawa to typ portretówek, zbliżenia do pyszczka, oczek, głowa podtrzymywana dłonią (tak gdy zazwyczaj psiak przymyka oczka), fotki całej postaci, boksio przytulany do człowieka etc. To naprawdę diabelnie ważne. Tekst + max fotki stanowi całość. Popracuj nad tym, proszę. Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Nie zauważyła, a może mi to umknęło, z jakiego powodu Baki wrócił z adopcji? Co było nie tak? Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Baki. Smutna jesień boksera. Schronisko, czy uśpienie? Starość potrafi być okrutna, by nie powiedzieć, że...parszywa. O ile nasza, ludzka, co zdarza się, rozbłyska tęczą jesieni życia, o tyle zwierzęcą pokrywa baldachim niemej rozpaczy, bezsilności i poddania kolejom losu. Lada moment ze smutną, związaną z wiekiem rzeczywistością, zderzy się 9 letni, zdrowy bokser Baki. Jeszcze nie wie, że jego opuszczająca kraj Pani, przewidziała 3 drogi rozwiązań problematycznej sytuacji pod szyldem "pies". Zmianę domu, schronisko, a razie braku powodzenia...aż stach pomyśleć o tej ostatniej. Trudno, tak czy owak, osądzać sytuację, wielu z nas nie jest w położeniu opiekunki boksia, nie znamy, być może palącego, powodu wyjazdu. Jedno jest pewne, należy pomóc zwierzęciu! Istnieją wszlkie przesłanki ku temu, że Baki ma szansę na udaną adopcję, odnalezienie się w nowych warunkach. Jest psem w pełni przystosowanym do bytowania w mieszkaniu. Nie niszczy, nie jest hałaśliwy, sygnalizuje potrzebę wyjścia, pięknie chodzi na smyczy, a po powrocie ze spaceru czeka na wytarcie łapek. Toleruje inne zwierzęta, nie przejawia oznak agresji. Ot, starszy, boksiowy Pan. Czy uśmiechnie się do niego szczęście? Czy historia Bakiego nie przepadnie wśród wielu innych, jej podobnych? 9 bitych lat trwał wiernie na posterunku, u boku człowieka. Nie pozwólmy by spotkała go tak marna zapłata! Zasłużył na godziwą emeryturę. Póki drzemie w nim wola życia, co do czego nie ma cienia wątpliwości, póty jest on w stanie po raz wtóry pokochać swoim psim sercem, przyprawić o dumę i ofiarować masę niezapomnianych chwil/ okazji do wzruszeń nowemu Panu. Błagamy o odruch serca wobec tego pięknego, dostojnego psa! Osoby zainteresowane losem boksia, rozważające pomoc, proszone są o kontakt z Panią Darią pod numerem 0 - 501179239 lub drogą mailową Darka_xd@tlen.pl. Dodatkowo podajemy numer gg 9997512. Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [CENTER]Dario, zerknij na zimno i wypunktuj, co jest do poprawki - co dodać, ująć, zmienić, inaczej sformułować.[/CENTER] Quote
Daria_13 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Imię psa jest źle. Pies wabi się Baki. A tak to wszystko w porządku, dziękuje, tu mam jeszcze jego fotki: Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Już poprawiłam Dario. Przepraszam za błąd. Tak to jest jak się cuduje z tekstem w pracy. Jeśli uznasz, że coś jest do poprawki jeszcze, pisz na PW. Powodzenia piesiaczku! :-( Quote
joaaa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Czy boksio jest nadal u właścicielki, bo nie mogę się doczytać? Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 A zdjęcia samego pyszczka można prosić? Quote
Daria_13 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Nie mam zdjęć samego pyszczka, tak pies nadal przebywa u właścicieli i szuka pilnie domu Quote
Germaine Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Czy można wykorzystać informacje o bokserku staruszku oraz zdjęcia wstawione na wątku, żeby go ogłosić na stronie www.bokserywpotrzebie.pl? Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Germaine']Czy można wykorzystać informacje o bokserku staruszku oraz zdjęcia wstawione na wątku, żeby go ogłosić na stronie www.bokserywpotrzebie.pl? Daria już dawno o to prosiła.;) Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Baki: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1682857_bakus_dom_na_juz_pilne.html Quote
Daria_13 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Dziękuje Rybko za allegratke. Natomiast prosiła bym o zmianę w tekście gdyż psu nie grozi już uśpienie ani schron!!! szuka po prostu domu. Baki już jest na bokserach Quote
Rybka_39 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 No cóż..może niech już zostanie, bardziej chwyta za serce:evil_lol: Quote
Germaine Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Nie chodzi mi o stronę Fundacji Boksery w Potrzebie, ja z tą Fundacja nie chcę mieć nic wspólnego. Chodzi mi o stronę www.bokserywpotrzebie.pl, która nie jest własnościa Fundacji, czy możemy tam wykorzystać info i zdjęcia psa, żeby mu szukać domu? Quote
Daria_13 Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Podnoszę Bakusia kto chce pięknego mądrego i statecznego pieska?? Quote
jotka Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Daria, wyślij mi zdjęcia Bakiego na maila, poślę do tej Warszawy, może się załapie, warto spróbować Quote
Rybka_39 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 I co ruszyło coś z tym domkiem w Wawie?:cool3: Quote
Daria_13 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 niestety nic, Baki do góryyy Quote
Recommended Posts