Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER]Hey! Mam problem: Niecałe 3 dni temu moja suczka urodziła 5 licznych szczeniaczków. Wszystko było dobrze....
...do dziś! Popatrzyłam do budy i...
...szczeniaków nie było! Przeszukałam całe podwórko i nic...
Niewiem co mogło się z nimi stać. Matka szczeniąt chodzi sobie normalnie, jakby nigdy ich nie miała!
Pomocy!
[/CENTER]

Posted

Ona je zjadła :( niestety,widocznie uznała że nie da rady ich ani wyżywić ani wychować...
widocznie albo jej czegoś brakuje albo nie pasuje jej bycie w budzie a moze coś było z nimi nie tak;/

Posted

Marrla, stalo sie, w obecnosci pozostalych dwoch psow, sunia mogla nie czuc sie bezpiecznie.
A moze warto by pomyslec o sterylce OBU sun, majac jeszcze w komplecie psa i wszystkie biegajace razem?
Poza tym, na zdjeciach Tina wyglada na mala sunke, a jesli tatusiem byl Maks, to troche spory w porownaniu do Tiny :roll:

Posted

karjo2 napisał(a):
Marrla, stalo sie, w obecnosci pozostalych dwoch psow, sunia mogla nie czuc sie bezpiecznie.
A moze warto by pomyslec o sterylce OBU sun, majac jeszcze w komplecie psa i wszystkie biegajace razem?
Poza tym, na zdjeciach Tina wyglada na mala sunke, a jesli tatusiem byl Maks, to troche spory w porownaniu do Tiny :roll:

Przyłączę się do propozycji... Widziałam w Twojej galerii, że Tina miała już szczeniaki...

Posted

Marrla ale Twoja suka któryś raz ma już szczeniaki... Czyli jakiś pies musi się do niej dostawać. Nie lepiej wysterylizować suki? Jeśli małą pokryje większy pies może nie przeżyć kolejnego porodu.

Posted

Ja też uważam, że suka szczeniaki zjadła a coś takiego nigdy nie dzieje się bez powodu. Najczęstszym jest stres u matki i brak odpowiednich warunków do wychowania miotu. Mogą być jeszcze wady wrodzone ale stawiam, że wtedy nie zjadłaby wszystkich.

Wysterylizuj suczkę a oszczędzisz sobie dużo problemów.

Posted

To nieodpowiedzialne puszczać sunię z cieczką luzem! Kolejny raz szczeniaki? Po co?!
Suczka widocznie była za słaba by wykarmić szczenięta, tak bywa

• 4 months later...
Posted

przepraszam,ze zabiore glos.Jestem nowa tutaj,ale nie znaczy,ze nowa w temacie.Jest jedna mozliwosc-suka na tyle byla niepewna,ze sama zjadla mlode.Zdarzylo sie tak pare lat temu u suki w moim bliskim sasiedztwie.Nie mozemy wnikac w powody tego,co zrobila bo jest to zbyt zawile z punktu widzenia czlowieka.Instynkt tak tym razem jej podpowiedzial...tym bardziej,jesli zachowuje sie normalnie.Bo jesli jakies zwierze(w co watpie,ze daloby rade)odebraloby jej mlode nie bylaby spokojna.Mialam okazje obserwowac,nawet jesli martwe byly w miocie-suka 2 dni jak snieta chodzi.To byla jej decyzja.A wiec-sterylka jak najbardziej.Pozdrawiam.