Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwop napisał(a):
jagienka, ona całe swoje zycie tzn. 1,5 roku była na krótkim łańcuchu, to nic nie umie...:shake:

to nic nie szkodzi psy dorosłe bardzo szybko uczą sie załatwiania na polu.tylko nie wiem czy to jest potrzebne bo jeżeli szukamy jej domu z ogrodem to ta umiejętność do niczego jej się nie przyda chyba że w grę wchodzi też blok wtedy zaczynam nauke od podstaw wszystkiego np.że nie wchodzi się na stół no i musi wtedy spać w domu.moja wcześniejsza tymczasowiczka ZUZIA która nigdy nie była w domu tylko w kojcu na początku siadała na stole a sikała na kanape:shake:zajęło mi trzy tygodnie nauczenie jej podstaw chodzenia w ruchu miejskim między tramwajami i autami no i zachowania w domu ,również jeżdżenia samochodem,ale tu sprawe miałam o tyle jasną że wiedziałam dużo wcześniej do jakiego domu pójdzie i co musi umieć;)

Posted

iwop napisał(a):
Jagienka we wtorek bernardynka przyjdzie do mnie na sprawdzanie reakcji na suki i koty...:oops:

Błagam beniu, nie wcinaj kotów, nie wcinaj...:shake:

Posted

majqa napisał(a):
Błagam beniu, nie wcinaj kotów, nie wcinaj...:shake:

no z tym faktycznie jest problem bo moje koty pozbawione są instynktu samozachowawczego podchodzą do każdego psa dają buziaki i miziają nie potrafią użyć pazurów i nie uciekają.:crazyeye:

Posted

Tam po podwórku chodzi kot, ale jak reaguje na niego bez łańcucha to na razie nie wiemy...:shake:
Wszystko sprawdzimy we wtorek:oops:

Posted

Byłam dzisiaj u niej... to kompletne dziecko:shake: Az przykro patrzeć jak szarpie się na łańcuchu a gdy się do niej zbliżyc to rozdaje buziaki... Sierś natomiast fatalna. Pewnie nigdy nie była ani kapana ani czesana:oops:

Nienawidzę tego Ostrowca.

Posted

co do sierści to się nie przejmuj zrobie z niej modelke .z zamiłowania zajmuje się pielegnacją psów i kotów nie tylko swoich ,jak ktoś mnie nie zna to pomyśli baba -patologia:angryy: mam takie ściachane ręce jak nie jeden kryminalista:evil_lol:to się nazywa pozytywne wyczesywanie kotów bez rękawic i środków uspokajających:roll:one mnie gryzą i drapią do krwi a ja im tłumacze że niewolno moja mama to kwituje stwierdzeniem masochistyczna wariatka:crazyeye:a dzieci wiedzą kiedy coś czesałam bo w upale chodze z długimi rękawami:shake:co do kąpania beni to mam dużą wanne więc też bez problemu.a jeżeli jest głupiutka jak szczenie to wspaniale uwielbia takie wielkie ciapciochy:eviltong:

Posted

jagienka to ja zapraszam cie do wyczesywania mojego persa:p Siedział przez 5 lat swojego życia i teraz go trzeba golić pod narkozą bo inaczej ręke mozna stracić:evil_lol:

Posted

iwop napisał(a):
jagienka to ja zapraszam cie do wyczesywania mojego persa:p Siedział przez 5 lat swojego życia i teraz go trzeba golić pod narkozą bo inaczej ręke mozna stracić:evil_lol:
nie uznaje golenia kotów takie mam zasady.po ok trzech latach z rąk zanikają blizny :eviltong:no chyba że trafiam na następnego potwora.moje ostatnie szramy to właśnie po persie do tej pory go golili pod gazem na uspokojenie ale ma problemy z sercem więc ja się podjełam zabawiłam 3 godziny i kot wyczesany jak nowy:lol:tylko ja nie wyglądam tak dobrze jak on ale satysfakcje mam niesamowitą.

Posted

Własnie wrócilam ze sprawdzania Saby. Nic z tego...:shake: Saba rzuciła się na moją onkę Melę i przypłaciłam to ugryzieniem i podartymi spodniami:oops: Więc dalszego sprawdzania na koty nie było. podobno na podwórkowe koty nie zwraca uwagi ale może dlatego, że jest na łańcuchu...

Bardzo mi przykro bo tak się cieszyłam...:-(

Saba jest łagodna do ludzi, ale do zwierząt jak widać...

Posted

iwop napisał(a):
Też siedze i płaczę...To wspaniałe psie dziecko :placz:
Naprawde myśłałam, że umrę jak rzuciła się na moja Melę:shake:
no to lipa że tak brzydko powiem moja onka sama nie zacznie ale jak inny pójdzie z zębami do niej to masakra ona go z futra obedrze:shake:ma 11 lat ale jeszcze całkiem dobrze się trzyma a na pewno nie da sobie w kasze dmuchać.:-(

Posted

iwop napisał(a):
jagienka to może prawie jamniczkę na tymczas wieźmiesz...?:cool3:

Sprawdzona na psach i moich kotach :p
ma już wątek na dogo?jak nie to napisz coś więcej o niej

Posted

szkoda szkoda cos ty sunia zrobiła .................kota ci sie zachciało ............... sunia biedna ............kto da suni dt ..........

ja moge zaoferowac allegro i ogloszenia .................

a sterylka tez by sie trzeba tym zając ....

Posted

[quote name='t_kasiek']ojej....ale smutne, ze sie nie udało :( :( :( bedzie ciezko z tym DT :(

jagienko - skoro mozesz dac domek tymczasowy innemu duzemu psiakowi to moze zajalabys sie szczenna sunia
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112425

lub beniowi z depresja (jest w schronie)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112013co do tej suni to niestety ale po porodzie będzie broniła szczeniąt więc sie z moją nie dogada:shake:a co do benia to rozmawiałam z mosi ona chce go najpierw wykastrować i się nim zajmie zaproponowałam DT na tym wątku decyzja końcowa należy do mosi