jagienka42 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 jeszcze pytanie czego mam nauczyć sunie? ma być w domu czy na ogrodzie uczymy ją przebywania w domu a załatwiania sie na polu?i chodzenia na smyczy? Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 jagienka, ona całe swoje zycie tzn. 1,5 roku była na krótkim łańcuchu, to nic nie umie...:shake: Quote
jagienka42 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 iwop napisał(a):jagienka, ona całe swoje zycie tzn. 1,5 roku była na krótkim łańcuchu, to nic nie umie...:shake: to nic nie szkodzi psy dorosłe bardzo szybko uczą sie załatwiania na polu.tylko nie wiem czy to jest potrzebne bo jeżeli szukamy jej domu z ogrodem to ta umiejętność do niczego jej się nie przyda chyba że w grę wchodzi też blok wtedy zaczynam nauke od podstaw wszystkiego np.że nie wchodzi się na stół no i musi wtedy spać w domu.moja wcześniejsza tymczasowiczka ZUZIA która nigdy nie była w domu tylko w kojcu na początku siadała na stole a sikała na kanape:shake:zajęło mi trzy tygodnie nauczenie jej podstaw chodzenia w ruchu miejskim między tramwajami i autami no i zachowania w domu ,również jeżdżenia samochodem,ale tu sprawe miałam o tyle jasną że wiedziałam dużo wcześniej do jakiego domu pójdzie i co musi umieć;) Quote
majqa Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 iwop napisał(a):Jagienka we wtorek bernardynka przyjdzie do mnie na sprawdzanie reakcji na suki i koty...:oops: Błagam beniu, nie wcinaj kotów, nie wcinaj...:shake: Quote
jagienka42 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 majqa napisał(a):Błagam beniu, nie wcinaj kotów, nie wcinaj...:shake: no z tym faktycznie jest problem bo moje koty pozbawione są instynktu samozachowawczego podchodzą do każdego psa dają buziaki i miziają nie potrafią użyć pazurów i nie uciekają.:crazyeye: Quote
iwop Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Tam po podwórku chodzi kot, ale jak reaguje na niego bez łańcucha to na razie nie wiemy...:shake: Wszystko sprawdzimy we wtorek:oops: Quote
jagienka42 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 super czekam jutro na długą relacje ze spotkania BENIA kontra suki i koty:roll: Quote
iwop Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Byłam dzisiaj u niej... to kompletne dziecko:shake: Az przykro patrzeć jak szarpie się na łańcuchu a gdy się do niej zbliżyc to rozdaje buziaki... Sierś natomiast fatalna. Pewnie nigdy nie była ani kapana ani czesana:oops: Nienawidzę tego Ostrowca. Quote
jagienka42 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 co do sierści to się nie przejmuj zrobie z niej modelke .z zamiłowania zajmuje się pielegnacją psów i kotów nie tylko swoich ,jak ktoś mnie nie zna to pomyśli baba -patologia:angryy: mam takie ściachane ręce jak nie jeden kryminalista:evil_lol:to się nazywa pozytywne wyczesywanie kotów bez rękawic i środków uspokajających:roll:one mnie gryzą i drapią do krwi a ja im tłumacze że niewolno moja mama to kwituje stwierdzeniem masochistyczna wariatka:crazyeye:a dzieci wiedzą kiedy coś czesałam bo w upale chodze z długimi rękawami:shake:co do kąpania beni to mam dużą wanne więc też bez problemu.a jeżeli jest głupiutka jak szczenie to wspaniale uwielbia takie wielkie ciapciochy:eviltong: Quote
iwop Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 jagienka to ja zapraszam cie do wyczesywania mojego persa:p Siedział przez 5 lat swojego życia i teraz go trzeba golić pod narkozą bo inaczej ręke mozna stracić:evil_lol: Quote
jagienka42 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 iwop napisał(a):jagienka to ja zapraszam cie do wyczesywania mojego persa:p Siedział przez 5 lat swojego życia i teraz go trzeba golić pod narkozą bo inaczej ręke mozna stracić:evil_lol:nie uznaje golenia kotów takie mam zasady.po ok trzech latach z rąk zanikają blizny :eviltong:no chyba że trafiam na następnego potwora.moje ostatnie szramy to właśnie po persie do tej pory go golili pod gazem na uspokojenie ale ma problemy z sercem więc ja się podjełam zabawiłam 3 godziny i kot wyczesany jak nowy:lol:tylko ja nie wyglądam tak dobrze jak on ale satysfakcje mam niesamowitą. Quote
iwop Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Własnie wrócilam ze sprawdzania Saby. Nic z tego...:shake: Saba rzuciła się na moją onkę Melę i przypłaciłam to ugryzieniem i podartymi spodniami:oops: Więc dalszego sprawdzania na koty nie było. podobno na podwórkowe koty nie zwraca uwagi ale może dlatego, że jest na łańcuchu... Bardzo mi przykro bo tak się cieszyłam...:-( Saba jest łagodna do ludzi, ale do zwierząt jak widać... Quote
Tengusia Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 nic tylko :placz: :placz: :placz: Saba ty ciapo taka szanse zmarnowalas :( Quote
iwop Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Też siedze i płaczę...To wspaniałe psie dziecko :placz: Naprawde myśłałam, że umrę jak rzuciła się na moja Melę:shake: Quote
jagienka42 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 iwop napisał(a):Też siedze i płaczę...To wspaniałe psie dziecko :placz: Naprawde myśłałam, że umrę jak rzuciła się na moja Melę:shake:no to lipa że tak brzydko powiem moja onka sama nie zacznie ale jak inny pójdzie z zębami do niej to masakra ona go z futra obedrze:shake:ma 11 lat ale jeszcze całkiem dobrze się trzyma a na pewno nie da sobie w kasze dmuchać.:-( Quote
iwop Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 jagienka to może prawie jamniczkę na tymczas wieźmiesz...?:cool3: Sprawdzona na psach i moich kotach :p Quote
jagienka42 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 iwop napisał(a):jagienka to może prawie jamniczkę na tymczas wieźmiesz...?:cool3: Sprawdzona na psach i moich kotach :pma już wątek na dogo?jak nie to napisz coś więcej o niej Quote
jagienka42 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ja raczej zajmuje się dużymi psami bo one mają mniejsze szanse na tymczas nie nadają sie do bloku.ale napisać coś więcej możesz;) Quote
iwop Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 jagienka kliknij w banerek w podpisie "porzucona kruszynka" :) Quote
ANETTTA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 szkoda szkoda cos ty sunia zrobiła .................kota ci sie zachciało ............... sunia biedna ............kto da suni dt .......... ja moge zaoferowac allegro i ogloszenia ................. a sterylka tez by sie trzeba tym zając .... Quote
t_kasiek Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 ojej....ale smutne, ze sie nie udało :( :( :( bedzie ciezko z tym DT :( jagienko - skoro mozesz dac domek tymczasowy innemu duzemu psiakowi to moze zajalabys sie szczenna sunia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112425 lub beniowi z depresja (jest w schronie) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112013 Quote
ANETTTA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 moze ten ub beniowi z depresja (jest w schronie) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112013 t kasia ......dublujemy sie heheh Quote
t_kasiek Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 myslimy o tym samym....a tymczasem trzeba cos wymyslec dla tej suni !!!! ona nie moze tam zostac !!!!!!!!! Quote
jagienka42 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='t_kasiek']ojej....ale smutne, ze sie nie udało :( :( :( bedzie ciezko z tym DT :( jagienko - skoro mozesz dac domek tymczasowy innemu duzemu psiakowi to moze zajalabys sie szczenna sunia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112425 lub beniowi z depresja (jest w schronie) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112013co do tej suni to niestety ale po porodzie będzie broniła szczeniąt więc sie z moją nie dogada:shake:a co do benia to rozmawiałam z mosi ona chce go najpierw wykastrować i się nim zajmie zaproponowałam DT na tym wątku decyzja końcowa należy do mosi Quote
Recommended Posts