iwop Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Wczoraj Jola zadzwonila do mnie po interwencji w sprawie psa, który mieszka na moim osiedlu obok jednego ze starych domow, w którym mieszkają hmmm... różni ludzie. Na krotkim łańcuchu jest młoda, około 1,5 roczna suczka, mieszaniec bernardyna, bardzo łagodna i ładna... oczywiście totalnie zaniedbana. Właścicielka umarła jakies dwa tygodnie temu a pies został jak stał... Jola zostawiła worek karmy. Ja dzisiaj idę zrobic zdjęcia i bede codziennie chodzić sprawdzac wode i nosic jedzenie (na szczęście mam bardzo blisko) Szukamy chociaz tymczasu dla suczki... Do Ostrowca psy wozone są do Mielca. Teraz nawet po kilkanaście dziennie...Może uda sie uniknąć schronu?:placz::placz::placz: Quote
iwop Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Suczka jest bardzo miła... Ja bym ja wzięła na tymczas ale mam Łacię na tymczasie na czas nieokreslony...:oops: Quote
iwop Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 przed chwila wróciłam... Suczka ma przedłuzony łańcuch, dałam jej jeść , ma wodę. jest młoda i bardzo żywiołowa, lubi dzieci... taki upał i godzina wczesno popołudniowa a towarzystwo juz na drinku... ech... Trzeba ją stamtad zabrac , tylko gdzie?:placz: Bella: Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Moj Boże, jaki ufny, kochany pychol...do tego niczyj. :-( Quote
iwop Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 To bardzo przyjazna ufna suczka... prawie dziecko... Uwielbia towarzystwo ludzi i dzieci... ale jak tak posiedzi dłużej albo pojedzie do schronu... to koniec. Kolejny pies z depresja...:placz: Quote
iwop Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Bedzie trudno znaleźc dom dla takiej dużej suczki...:placz: Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 iwop napisał(a):Bedzie trudno znaleźc dom dla takiej dużej suczki...:placz: Nie poddawaj się, wysłałam Ci PW. Quote
jagienka42 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 dziewczyny musze jeszcze wiedzieć jak sunia reaguje na inne suki i koty to bardzo ważne. Quote
iwop Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Na koty chyba dobrze, bo tam sa koty, ale na suki nie wiem.. jagienka a czy masz jakąs konkretna propozycję? Czy to trzeba sprawdzic na wszelki wypadek? Quote
Tengusia Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Jagienka moze zaoferowac DT pod warunkiem ze sunia bedzie sie zgadzac z kotami i suczkami pozwole sobie skopiowac jej wypowiedz z innego watku psa ktory tez czeka na DT tylko DT mieszkam w domu z ogrodem mam swoje trzy suczki (onek,sznaucer,mały kundelek) ...musze też wiedzieć jak reaguje na koty?no i czego oczekujecie ma spać w domu czy w budzie w ogrodzie?miałam bernardyna przez 7 lat niestety nagle odszedł na zawał za TM. Quote
jagienka42 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 o dziękuje Tengusia widze że mnie wyręczyłaś w odpowiedzi:eviltong:właśnie dokładnie to co napisałaś tylko dt no i musi sie zgadzać z sukami .co do kotów to miło by było bo mój ostatni tymczasowicz chciał z nich zrobić latające krwawe futerka:oops:a mam w domu cztery nie wychodzące koty więc to bardzo kłopotliwe. Quote
majqa Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 O matko, jakby to wypaliło z Jagienką to sunia trafiłaby do raju!!! Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Jagienka to byłoby super! Więc postaram sie sprawdzić nawet dzisiaj - z moja suką a z kotami to pokombinuję :) :loveu::loveu::loveu: Quote
jagienka42 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 majqa napisał(a):O matko, jakby to wypaliło z Jagienką to sunia trafiłaby do raju!!!oj bardzo mi miło staram się jak moge aby psy u mnie miały jak w raju na pewno nie braknie im miłości ,przytulania i buziaczków.:oops: Quote
iwop Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Jagienka we wtorek bernardynka przyjdzie do mnie na sprawdzanie reakcji na suki i koty...:oops: Quote
jagienka42 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 no to super we wtorek bedziemy wiedziały na czym stoimy.jeżeli będzie wszystko ok,to szybciutko załatwiamy transport.zobaczymy jak mi pójdzie z jej adopcją nigdy nie miałam tymczasowicza dłużej niż trzy tygodnie,teraz są we wspaniałych domkach do tej pory zwrotów nie było:eviltong: Quote
toyota Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Co za szczęście , że taki tymczas sie trafił i , ze przestanie wisieć na tym łańcuchu. Quote
Recommended Posts