Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Jola zadzwonila do mnie po interwencji w sprawie psa, który mieszka na moim osiedlu obok jednego ze starych domow, w którym mieszkają hmmm... różni ludzie. Na krotkim łańcuchu jest młoda, około 1,5 roczna suczka, mieszaniec bernardyna, bardzo łagodna i ładna... oczywiście totalnie zaniedbana. Właścicielka umarła jakies dwa tygodnie temu a pies został jak stał... Jola zostawiła worek karmy. Ja dzisiaj idę zrobic zdjęcia i bede codziennie chodzić sprawdzac wode i nosic jedzenie (na szczęście mam bardzo blisko)

Szukamy chociaz tymczasu dla suczki... Do Ostrowca psy wozone są do Mielca. Teraz nawet po kilkanaście dziennie...Może uda sie uniknąć schronu?:placz::placz::placz:

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przed chwila wróciłam... Suczka ma przedłuzony łańcuch, dałam jej jeść , ma wodę. jest młoda i bardzo żywiołowa, lubi dzieci...
taki upał i godzina wczesno popołudniowa a towarzystwo juz na drinku... ech... Trzeba ją stamtad zabrac , tylko gdzie?:placz:

Bella:

Posted

To bardzo przyjazna ufna suczka... prawie dziecko... Uwielbia towarzystwo ludzi i dzieci... ale jak tak posiedzi dłużej albo pojedzie do schronu... to koniec. Kolejny pies z depresja...:placz:

Posted

Na koty chyba dobrze, bo tam sa koty, ale na suki nie wiem..

jagienka a czy masz jakąs konkretna propozycję? Czy to trzeba sprawdzic na wszelki wypadek?

Posted

Jagienka moze zaoferowac DT pod warunkiem ze sunia bedzie sie zgadzac z kotami i suczkami
pozwole sobie skopiowac jej wypowiedz z innego watku psa ktory tez czeka na DT

tylko DT mieszkam w domu z ogrodem mam swoje trzy suczki (onek,sznaucer,mały kundelek) ...musze też wiedzieć jak reaguje na koty?no i czego oczekujecie ma spać w domu czy w budzie w ogrodzie?miałam bernardyna przez 7 lat niestety nagle odszedł na zawał za TM.

Posted

o dziękuje Tengusia widze że mnie wyręczyłaś w odpowiedzi:eviltong:właśnie dokładnie to co napisałaś tylko dt no i musi sie zgadzać z sukami .co do kotów to miło by było bo mój ostatni tymczasowicz chciał z nich zrobić latające krwawe futerka:oops:a mam w domu cztery nie wychodzące koty więc to bardzo kłopotliwe.

Posted

Jagienka to byłoby super! Więc postaram sie sprawdzić nawet dzisiaj - z moja suką a z kotami to pokombinuję :)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

majqa napisał(a):
O matko, jakby to wypaliło z Jagienką to sunia trafiłaby do raju!!!
oj bardzo mi miło staram się jak moge aby psy u mnie miały jak w raju na pewno nie braknie im miłości ,przytulania i buziaczków.:oops:

Posted

no to super we wtorek bedziemy wiedziały na czym stoimy.jeżeli będzie wszystko ok,to szybciutko załatwiamy transport.zobaczymy jak mi pójdzie z jej adopcją nigdy nie miałam tymczasowicza dłużej niż trzy tygodnie,teraz są we wspaniałych domkach do tej pory zwrotów nie było:eviltong: