Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W okolicy Torunia dziewczyna o wielkim sercu znalazła wałęsającego się psa. Nie mogła go zostawić zdecydowała, że mu pomoże. Po 2 próbach złapania w końcu się udało. Najlepiej jak skopiuje słowa dziewczyny u której jest na tymczasie:
"Piesio bardzo spokojny jak chodził po parku podchodzl do psów i suk i zawsze mardał ogonkiem, bardzo przyjazny, do ludzi raczej miał stosunek "zlewczy" ale bal sie , nie dał podejść. Teraz jak pisałam sam prosi o głaskanie, wyjęliśmy mu kleszcze, zajrzeliśmy w buźke, sprawdziliśmy tego guza to jakaś rana , która mu ropieje. Wygląda nieciekawie. Co mu potrzebne - wszystko muszę iść z nim do weterynarza, podawać na razie będę ryż z mięskiem, na pewno jakieś witaminy - wszystko co potrzebne porzuconemu, chudemu, zaniedbanemu psu( Niestety sama wszystkiego nie jestem w staniu mu zapewnic. Podaliśmy mu sedalin (dopiero teraz zaczol dzialac) ale w parku zdobywalismy jego zaufanie aby podszedl blizej trafiła sie suka z cieczka i gdy szedł za nią zapomniał o bożym świecie i wtedy założyliśmy mu pętle, nie wyrywał sie, był spokojny, nieraz stawał i oglądał sie za miejscem , w którym ostatnio koczował. Wiadomo bal sie wejść do nas ale już jest ok."

I tak Gravis znalazł się u cudownych ludzi na pod ratowaniu zdrowia. Miał przesunieta rzepka, zwyrodnienie stawu o odczynie zapalnym oraz infekcja!!Jest już po operacji!!Gravis odżył ale musi znaleźć nowy domek!!!Nie jest agresywny, przyjaźnie nastawiony do suczek z tego co mi wiadomo kot nie wzbudził zainteresowania tak samo jak i dzieci!!!!Lekarz określił jego wiek na 4-5 lat.
BARDZO BARDZO PROSZĘ O STAŁY DOMEK DLA KOCHANEGO GRAVISA
A teraz zdjęcia :

Tak wyglądał przed złapaniem:

Tu już jest bezpieczny:

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiam ja mam u siebie psiaka jesli kos ma pyania prosze smialo, on zasluguje na najlepszy domek.Ps na molosach mam nick akroksa a u od swoich koek. nie dziala mi liera korej brakuje w wyrazach :)Slicznie dziekuje za zalozenie waku o Gravisku

Posted

Witaj akroksa!!!
Pozwolisz, że napisze o tym że kontaktować trzeba się do Ciebie nr kontaktowy oczywiście na pv!!!Jeśli również kochani dogomaniacy możecie wesprzeć młodą dziewczynę finansowo to bardzo prosimy. Sama ma bodajże 2 dogi nie wiem czy dobrze pisze!!!Także trochę wydatków i pracy jej przybyło. Przygarnęła go bo nie miała serca by odejść od wołającego o pomoc psa!!!!!!
POMÓŻCIE ZNALEŹĆ MU NOWY DOMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Drodzy forumowicze-niech ta historia poruszy Wasze serca!!Ta młoda,u progu dorosłego zycia dziewczyna, mająca na utrzymaniu oprócz znalezionego Gravisa- jeszcze trzy psy-w tym dwa dogi, zmaga sie z nie lada trudnościami,aby doprowadzić do zdrowia i lepszej kondycji tego cudownie łagodnego i patrzącego z ufnościa i wdziecznością-PSA!!!!!!!
Prosimy o wszelką formę pomocy dla Akroksy-veny&vivi!!!!!!Do tej pory dzięki wsparciu finansowemu kilku osób udało się Gravisa postawić na nogi, ale jest jeszcze bardzo wychudzony i w trakcie leczenia chorej łapy.Prosimy nie tylko o wsparcie, ale również z czasem o nowy stały dom dla niego!!Wprawdzie Akroksa bardzo się do Gravisa przywiązała,a on jej tez odwajemnia to przywiązanie, to ze względu na ograniczone możliwości tej dziewczyny-pies powinien znależć NOWY KOCHAJĄCY dom już na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiamy-Ela z Szonem i Amandą

Posted

Hej!- ludki z Torunia i nie tylko!!!!!!!!-pomóżcie dzielnej dziewczynie w opiece i znalezieniu nowego domku dla uroczego Dogo Canario-Graviska!!!!!!!!!!!!!! Już kilka osób pomogło,aby Gravis powrócił do zdrowia i lepszej kondycji, ale potrzebna jest dalsza pomoc i NOWY DOM!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiamy - Ela z Szonem i Amandą

Posted

poruszył, poruszył..
Sprawdzaliscie czy nie ma tatuazu?
Możesz napisać coś wiecej o nim, o Waszych spostrzezeniach co do zachowania gdy sie zadomawia? Taka relacja na pewno sie przyda.. :lol:

A jak Gravis do dorosłych duzych psów?

Guest malva
Posted

Cześć
na moment bieżacy mogę przekażać na leczenie pieska 67 zł -to oszczędnosci mojej córki KalinKi lat 11:) plus 33 zł -tak zeby równe 100 zł było:)mogę przelać na konto albo przekazać prosto do ręki- i przy okazji poznać psa:)-jestesmy spod Torunia, do centrum miasta z naszej wsi mamy 12 kilometrów:lol:,więc to jak rzut beretem
pozdrawiamy
Malwina i Kalina
czekam na kontakt na priv:)

Posted

A juz myslalm ze nikt sie nim nie interesuje. Tatuaza nie ma- sprawdzalam. Jesli chodzi o Graviska to złoty pies a teraz jedyny minus u niego to na wadze nad czym pracujemy. Gravis jest przyjazny do suk, psow, szczeniakow i dzieci a no i do kotow i malych kotkow- on kocha wszystkich :) jak podchodzi do nas pies to Gravis merda ogonkiem, jak pies jest duzy to Gravis sie troszke boi, ma podkulony ogon i spokojnie daje sie obwachac, jest spokojnym i zrownowazonym psem. Mozna mu reke do miski wlozyc, zabrac kosc, u weta da sobie zrobic wszystko, spokojnie zostaje sam w domu, nie niszczy nie szczeka. Boi sie troszke ludzi, jak glaszcze go ktos nowy to widac ze czuje sie niepewnie ale po 5 min niepewnosc mija i sam prosi o mizianie.

Posted

[quote name='malva']Cześć
na moment bieżacy mogę przekażać na leczenie pieska 67 zł -to oszczędnosci mojej córki KalinKi lat 11 plus 33 zł -tak zeby równe 100 zł byłomogę przelać na konto albo przekazać prosto do ręki- i przy okazji poznać psa-jestesmy spod Torunia, do centrum miasta z naszej wsi mamy 12 kilometrów,więc to jak rzut beretem
pozdrawiamy
Malwina i Kalina
czekam na kontakt na priv

Nie moge wyslac priv( nie wiem dlaczego), podam tu moj nr gg6340887 oraz tel 508272825 bedzie latwiej sie umowic - zapraszam na wspolny spacer :)

Posted

czy Gravisek ma watek na molosach?

juz znalazłam..

Piekny psiak, naprawde..
Sama mam dwa adoptowane molosy pod opieką (MN i ddb) i wiem jakie są kochane..
Dobrze ze małemu przydarzył sie DT chociaż..

Jutro zrobie bazarek na niego.. I poprosze nr konta na pw - postaram sie wysłać jakiegoś pieniazka na jego potrzeby..

Guest malva
Posted

a my idziemy dzis z Gravisem na spacer;)
że się tak pochwalę:)

Posted

[quote name='malva']a my idziemy dzis z Gravisem na spacer
że się tak pochwalę

Bardzo sie ciesze z tego spotkania Gravisek bedziemogl sie przekonac ze jest wiecj osob z dobrym seruchem

Posted

Zapraszamy, zapraszamy - do wspólnego spaceru i zapoznania się z cudownie odratowanym i obecnie leczonym GRAVISEM!!!!!!!!!!
Młoda dziewczyna, która się nim opiekuje- dała mu dom tymczasowy i przy pomocy kilku zainteresowanych dobrych ludzi- próbuje poprawić jego mocno nadwątlone zdrowie i kondycję!!!!!!!Jak pisałam- ma jeszcze trzy psy-też wymagające sporego zaangażowania finansowego i czasowego...

Wobec powyższego - prosimy pięknie kolejny raz!!!!-pomózmy tej młodej dziewczynie w opiece nad Gravisem i pomózmy znależć nowy kochający, odpowiedzialny dom dla niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gravis ma silną wolę przeżycia, ma cudowny charakter jest nieagraesywny wobec ludzi i zwierząt,jest ufny i badzo, bardzo miły i sympatyczny!!!
Obecna opiekunka bardzo się do niego w krótkim czasie przywiązała, zalezy jej bardzo na dalszym szczęściu Gravisa!!!,dlatego biorąc pod uwagę swoje możliwości-szuka odpowiedzialnego stałego domu dla niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiamy serdecznie!!!!- Ela z Szonem i Amandą