Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na prośbę właścicielki hodowli umieszczam ogłoszenie:
Z powodów czysto osobistych włascicielka hodowli szuka nowego domu dla ślicznego,czarnego, rodowodowego, niekopiowanego Cane Corso, ze swojej hodowli, którego musi oddać obecny właściciel!!!!
Jest to czarny cane corso NESTORE JR CORSSVESA
rodzice:Nestore&Mega
Ur. 26.09.2006r

Pies jest w pełni sił,zdrowy, aktywny,żywiołowy,uwielbia spacery
Jest nieagresywny wobec ludzi i zwierząt.

Karmiony jest Acaną.

Przeszedł indywidualną tersurę,zalecana dalsza praca w zakresie szkoleń.
Wada: nie lubi jak grzebie mu się w misce, potrafi warknąć.

Wszelkie dodatkowe info pod nr.0889029587 i na stronie www.corssvesa.jasky.pl

Niestety-nie umiem przenieść fotek-są do zobaczenia na Forum Molosy w dziale cc - cc w potrzebie..

Pozdrawiam-Ela z Szonem i Amandą

Posted

Dodam jeszcze,że pies jest u hodowczyni, a znalazł się tu jedynie z odpowiedzialnej postawy obecnego właściciela, który musiał się z nim rozstać z powodów życiowych.Pies nie jest kastrowany i będzie wystawiany na najbliższej wystawie przez hodowczynię.Jego fotki już zamieszczone zostały w dziale CC tu na forum również.
Pozdrawiam-Ela,Szon i Amanda

Posted

Kilka spostrzeń osoby u której piesek przebywa :

"Tak więc z mojego punktu widzenia psiak wymaga bardzo odpowiedzialnego właściciela,który miał już kontakt z molosem i ma umiejętności w wychowaniu psów,człowieka który mógłby poświęcić mu czas na szkolenia i behawiorystę.Psiak rzeczywiście nie jest agresywny do innych zwierząt nawet mój wściekający się Ares nie wyprowadził go z równowagi ,psiaki mijane podczas spaceru też ok.Ogólnie na spacerku puszczony luzem bardzo się pilnuje przychodzi na każdą komendę,cały czas utrzymuje kontakt wzrokowy z przewodnikiem .Bardzo dobrze zna podstawowe komendy jak do mnie,siad,waruj itp.
Problem ma w sytuacjach które innym psom sprawiały by przyjemność np.
delikatne głaskanie,drapanko,mizianko w jego przypadku nie wchodzi w rachubę pies ewidentnie tego nie toleruje i potrafi kłapnąć zębami.
Zaglądanie w zęby było dla mnie spotkaniem trzeciego stopnia dał mi obejrzeć swoje ząbki ale potem okazał też swoje nieazdowolenie.No i grzebanie w misce o którym wcześniej pisałam też całkowicie odpada.
Jak widać na foto pies wcześniej chodził w kolczatce którą zmieniłam mu na łańcuszek i tu miałam kolejne spostrzerzenie Nestorek nie lubi ściągania tejże kolczaty przez głowę(wcale mu się nie dziwię).
Nie chcę teraz oceniać skąd jego agresywne zachowania w tych nie typowych sytuacjach czy wina wychowania czy szkoleniowca lub metod szkolenia które dla mnie były kontrowersyjne i zdecydowanie nie dla molosa .Jedno jest pewne psiak potrzebuje pomocy behawiorysty bo wszystko jest do naprawienia.
Fotek Nestorka mam mnóstwo postaram się je wstawić jak najszybciej.
Jeśli chodzi o wygląd to psiak rzeczywiście jest śliczny bardzo zadbany.
Nestorek ma ok.66 cm i waży 52 kg jest bardzo zwinny,szybki a w ruchu niezwykle dynamiczny.Najlepszym sposobem na spożytkowanie tej energii są długie spacery połączone z treningiem.
A i jeszcze jedno moje spostrzeżenie pies nie chętnie oddaje aport ."

Posted

Biegniemy , biegniemy!!!-po nowego odpowiedzialnego właściciela!!!!!!!!
W imieniu Nestorka i jego tymczasowej opiekunki nadal szukamy dla NESTORKA JR - N O W E G O D O M K U !!!!!!!!!!

Pozdrawiamy - Ela,Szon i Amanda

Posted

Przypominamy - NESTORE JR - szuka nadal odpowiedzialnego nowego opiekuna !!!!
Czy napradę nie ma kogoś, kto chciałby zainteresować się tym pięknisiem!!!!

Nestore jest energigcznym,pięknym , zdrowym i rasowym przedstawicielem swojej rasy!!!!-to napradę warto!!!!-

Takie psy do adopcji naprawdę nie znajdują się często!!!!!!!!!!!

Posted

Śliczny ... niestety nie jestem w stanie mu pomóc inaczej niż hopkając :-( moja rodzinka owszem jest przekonana na max do CC, ale albo młody, albo ciapa, jak nasza Żaba. Dominanty niestety odpadają bo Żaba też ma różki jeśli któryś pies próbuje ją ustawiać.:roll::evil_lol:

Posted

Nestore prawdopodobnie trafi do Abby z Forum Molosów-trwają negocjacje i przygotowania do wzajemnego spotkania...:lol::lol:

Posted

Piesek jest już w nowym domku!!!Ma tam towarzystwo i to jakie labek, CAO, CC i 2 shitsu peło miłości i miejsca do zabaw i bigania!!!!!Zachowuje się troszke nie ładnie ale to prawdopodobnie minie :)