Coffee&Nera Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a): Mój brat się uparł, że Neska jest jego psem, ponieważ on płaci za szczepienia, karmę dla niej itp. I powiedział mi, że jeżeli mam nie dawać do neta jej zdjęć :cool1::-( Powiedziałam o tym rodzicom, a oni stwierdzili, że ma rację. Mogę mieć galerię Soni, ale Neski nie, bo 'Neska jest brata'. :cool1::shake: Nie wiem jaką różnice robi im kilka zdjęć psa na internecie, ale cóż :shake: Tak więc od dzisiaj będzie to tylko galeria Soni. Pozostają Wam fotki Neski, które umieściłam już w galerii. Więcej jej fot niestety nie będzie. Tutaj sie zgodze- Pies jest osoby ktora na niego łozy, opiekuje sie itp. ale chodzi w wiekszosci o finansowanie psa. Moja siostra tez sobie dawniej niezyczyla aby jej pies byl w internecie
***Paulina*** Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a): Wiem. :-(:-( Niestety nic na to nie mogę poradzić :shake::-( Jak będę wbrew bratu dodawać tu fotki Neski to poskarży rodzicom i wtedy wogóle będę miała szlaban na jakiekolwiek fotki :-( No ale chyba będziesz pisać chociaż co u niej i w ogóle???
LadyK Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 BBeta napisał(a):Nagle, bez konkretnego uzasadnienia, brat i rodzice zabronili Ci wstawiać zdjęcia psa? Tylko jednego? Ciekawe... Niestety tak. Możesz nie wierzyć. :cool1: Przecież jej nie oddałam nigdzie, nie zjadłam ani nie zamordowałam. :cool1:
LadyK Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 ***Paulina*** napisał(a):No ale chyba będziesz pisać chociaż co u niej i w ogóle??? Oczywiście, że będę :) EDIT: Posty skaczą.
BBeta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nagle, bez konkretnego uzasadnienia, brat i rodzice zabronili Ci wstawiać zdjęcia psa? Tylko jednego? Ciekawe...
LadyK Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 deer_1987 napisał(a):Oj ale sie porobilo.... myslalam ze Neska Twoja byla.. Bo była moja, ale mój brat sobie ją 'przywłaszczył' i jakoś się tak utarło. :shake:
taxelina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Oj ale sie porobilo.... myslalam ze Neska Twoja byla.. Owczarkowa napisał(a): Dostałam ją od rodziców na Dzień Dziecka.:lol:
Skibka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 A to brat starszy jest? Nie umicie się jakoś dogadać? :-( Jak to tak bez Neski będzie..Ale ze wspólnej zabawy będą fotki czy też nie? Była tu od małego i tak nagle zniknie..:placz:
BBeta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a):Przecież jej nie oddałam nigdzie :cool1: Tego akurat nie wiem...
LadyK Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Skibka napisał(a):A to brat starszy jest? Nie umicie się jakoś dogadać? :-( Jak to tak bez Neski będzie..Ale ze wspólnej zabawy będą fotki czy też nie? Była tu od małego i tak nagle zniknie..:placz: Niestety :shake: Brat ma 25 lat i sam zarabia na Neske i twierdzi, że skoro płaci za psa to pies jest jego. Chociaż na spacery z nią ja chodzę. Powiedziałam mu, że wcale nie musi za nią płacić ani się nią zajmować, bo ja sobie sama poradzę ale on się uparł, że pies jest jego i kropka. Chociaż kiedy Neska do nas trafiła to wcale za nią nie przepadał. :shake: BBeta napisał(a):Tego akurat nie wiem... Nie jestem z takich ludzi, którym się zwierzęta nudzą i tak po prostu je oddają, żeby pozbyć się 'zabawki'. :cool1: deer_1987 napisał(a):a za Soni szczepienia kto placi? Ja. Z własnego kieszonkowego. Jeżeli by trzeba było to rodzice dołożą pieniędzy.
Coffee&Nera Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nie zrozu mnie źle jednak uwazam i zawsze w swoim domu bylam uczona- PIES to jest odpowiedzialnosc zarowno za niego samego jak i za finanse z nim związane. Ja mam Nere i sama place za wszystko- weterynarz, jedzenie, jakies zabawki... To uczy mnie tego że w zyciu trzeba sobie nieraz cos odmowic zeby zarobic na drugą osobe ( w tym przypadku psa). I jestem przekonana- Mój pies= Ja za niego place ;) Ale to tylko moje zdanie bo poprostu tak mnie w domu uczono- chcesz psa, miej wlasne fundusze na niego
taxelina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a): Bo była moja, ale mój brat sobie ją 'przywłaszczył' i jakoś się tak utarło. :shake: ale skacza posty..
LadyK Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 BBeta napisał(a):Ale ja nie mówie, że tak po prostu. Może pojawił się jakiś problem, wychowanie dwóch szczeniaków nie jest łatwe, teraz nagle masz zakaz wstawiania zdjęć, może się czepiam, ale dla mnie jest to co najmniej podejrzane Z wychowaniem nie ma problemów. Innych też nie. Nie oddałam jej nigdzie i nie mam takiego zamiaru. Wiem ile jest bezpańskich psów, które nigdy nawet nie były i nie będą na spacerze.
***Paulina*** Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nie może ci tak po prostu jej zabrać skoro tylko pieniądze na nią daje... Przecież to ty się nią zajmujesz, wyprowadzasz na spacery itp.
Coffee&Nera Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 BBeta napisał(a):Ale ja nie mówie, że tak po prostu. Może pojawił się jakiś problem, wychowanie dwóch szczeniaków nie jest łatwe, teraz nagle masz zakaz wstawiania zdjęć, może się czepiam, ale dla mnie jest to co najmniej podejrzane Jestem podobnego zdania i przepraszam ze to powiem ale wygląda mi to na sprawe pt "Ja na psa zarabiam a ty sobie zdjecia wstawiasz po internecie ze jest twoj..." A ze takich spraw jest bardzo wiele... moze to akurat kolejna? Moze on uwaza ze ty niewyrabiasz z wychowaniem obu psow i tylko zdjecia wstawiasz jak jest kolorowo? Nie znam twojej sytuacji ale takich sytacji tutaj bylo wiele
taxelina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a): Niestety :shake: Brat ma 25 lat i sam zarabia na Neske i twierdzi, że skoro płaci za psa to pies jest jego. Chociaż na spacery z nią ja chodzę. Powiedziałam mu, że wcale nie musi za nią płacić ani się nią zajmować, bo ja sobie sama poradzę ale on się uparł, że pies jest jego i kropka. Chociaż kiedy Neska do nas trafiła to wcale za nią nie przepadał. :shake: pamietam jak to pisalas: Owczarkowa napisał(a): Dostałam ją od rodziców na Dzień Dziecka.:lol: To tak dziwnie ze prezent Ci zabral :(
BBeta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a):Nie jestem z takich ludzi, którym się zwierzęta nudzą i tak po prostu je oddają, żeby pozbyć się 'zabawki'. :cool1: Ale ja nie mówie, że tak po prostu. Może pojawił się jakiś problem, wychowanie dwóch szczeniaków nie jest łatwe, teraz nagle masz zakaz wstawiania zdjęć, może się czepiam, ale dla mnie jest to co najmniej podejrzane
BBeta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Owczarkowa napisał(a):Z wychowaniem nie ma problemów. Innych też nie. Nie oddałam jej nigdzie i nie mam takiego zamiaru. Wiem ile jest bezpańskich psów, które nigdy nawet nie były i nie będą na spacerze. Ok, jeżeli rzeczywiście nie ma/nie było żadnego problemu, to świetnie - gratuluje Mam jednak nadzieje, że pokażesz nam, że Neska jest z Tobą i ma się dobrze
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Nie no, to jest co najmniej dziwne. Skoro Ty dostałaś Neskę, to jakim prawem Twój brat ją sobie przywłaszczył? :-o Płacił za jej szczepienie czy co tam jeszcze? Chwała mu za to. Chciał to płacił. Ale żeby przez to zabierał Ci psa i jeszcze zakazywał umieszczania zdjęć w internecie? :-o A co mu zależy? Krzywda się komuś od tego stanie? To śmieszne. A rodzice na to przystali? Czyżby już zapomnieli, komu dali Neskę w prezencie? :roll: Kto daje i zabiera, ten... :shake:
Moniskaa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 jejku współczuje :-( a z rodzicami sam na sam rozmawiałaś? Na spokojnie? Wytłumacz im, a może oni pozniej pomogą Ci wytłumaczyć dla brata?
Marta_Ares Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 o kurcze ale sie porobilo:shake: troche nie pasuje mi to i jakos nie moge uwierzyc ze 25 letni brat zabronil wstawiania zdjec i zabral Twojego psa... dla mnie jest to conajmniej dziwna sprawa:shake:
Bewarka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 On jest jakiś nie ten tego, że ci zabrania :cool3: Trochę rozumiem twoją sytuację, bo mi na początku starszy brat też zabraniał robić psu zdjęcia, najpierw mówiąc, że "go oślepę", a potem, że "mam już dużo fot i tylko miejsce zajmują a 20 spokojnie by mi wystarczyło", ale się przyzwyczai ł i nic mu do tego...
Coffee&Nera Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Justys95 napisał(a):On jest jakiś nie ten tego, że ci zabrania :cool3: Trochę rozumiem twoją sytuację, bo mi na początku starszy brat też zabraniał robić psu zdjęcia, najpierw mówiąc, że "go oślepę", a potem, że "mam już dużo fot i tylko miejsce zajmują a 20 spokojnie by mi wystarczyło", ale się przyzwyczai ł i nic mu do tego... Nie za bardzo robienie fot ma jakakolwiek podobna sytacje do naglego dziwnego zachowania brata i rodziny... uwazam iz jest tutaj cos ukrywane ale to nie moja sprawa ;)
Bartiśkowa_ Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Justys95 napisał(a):On jest jakiś nie ten tego, że ci zabrania :cool3: Trochę rozumiem twoją sytuację, bo mi na początku starszy brat też zabraniał robić psu zdjęcia, najpierw mówiąc, że "go oślepę", a potem, że "mam już dużo fot i tylko miejsce zajmują a 20 spokojnie by mi wystarczyło", ale się przyzwyczai ł i nic mu do tego... ja z moim mam to samo ciągle mi wypomina ile zdjęcia psazajmują na kompie niekiedy schowa mi nawet aparat :evil_lol: Szkoda że Neseczki już tutaj nie będzie :roll: a jak się razem bawić będą to będziesz mogła dać ? :loveu:
Recommended Posts