AngelsDream Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Sterylka załatwia sprawę samej cieczki, ale nie dojrzewania... Przykro mi, że ja nie jestem osobą, która głaszcze po głowie, jeśli uważam, że coś może być problemowe, to o tym piszę.
C&B Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 A może byśmy coś miłego powiedzieli Owczarkowej - ona chyba wie na co się decydowała , nie ?
BBeta Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Domka_Czika napisał(a):A może byśmy coś miłego powiedzieli Owczarkowej - ona chyba wie na co się decydowała , nie ? Problem w tym, że chyba jednak nie wie
Asia & Ginger Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Owczarkowa']Od znajomego mojego brata. :roll:Wiem,że nie powinnam brać psa "rasowego" bez rodowodu, ale tak wyszło. :oops: I tak jest dla mnie najcudniejszą oneczką pod słońcem :loveu: Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk tego znajomego Twojego brata i nie prowadzi on pseudohodowli? :mad:
C&B Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 BBeta napisał(a):Problem w tym, że chyba jednak nie wie Hmmmm...A mi sie wydaję , że Owczarkowa ma rozum i nie wzieła pieska ot tak...
Bartiśkowa_ Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No tak wychowanie dwóch szczeniaków naraz może być trudne ale my wierzymy że ci się uda ;) Kiedy dasz fotki oby dwóch panienek ?
AngelsDream Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No cóż - sami myślimy nad drugim psem - to ogromne wyzwanie i często przerasta nawet najbardziej doświadczonych. Szczególnie, że sunia jest z takiego źródła.
taxelina Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja bym chyba sie nie zdecydowala na dwa szczeniaki, co innego pies dorosly od 2 lat wzwyz i szczeniak. mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z konsekwencjio tego i co to oznacza.. musisz byc JESZCZE bardziej niz ja dla moich atrkacyjna zeby odwolac dwa zzyte psy co sa szczeniakami
AngelsDream Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Z drugiej strony większa ilość pracy, ale jeśli się uda, to i jaka radość :)
taxelina Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 AngelsDream napisał(a):Z drugiej strony większa ilość pracy, ale jeśli się uda, to i jaka radość :) Tak, ale to trzeba zawsze za i przeciw rozwazyc, nie mowie ze owczarkowa nie rozwazyla
AngelsDream Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 No ja jestem ostrożną optymistką, bo wiem, że chęci są, ale z drugiej strony już z Neską były problemy i niestety przy drugim młodym psiaku mogą wychodzić kolejne i teraz pytanie, czy tylko ona pracuje z psami, czy tez reszta rodziny?
Pestka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk tego znajomego Twojego brata i nie prowadzi on pseudohodowli? :mad: To samo mi się nasunęło.. Owczarkowa popieram wcześniejsze wypowiedzi. Mie wątpię że podołasz, ale to duże wyzwanie. A galerię bardzo dobrze, że założyłaś :razz:
Illusion Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Wydaje mi się, że chyba nie ma sensu, żeby teraz każdy pisał, że drugi szczeniak to większy "problem", jeśli Owczarkowa będzie miała jakieś trudności wtedy będzie można coś konkretnego poradzić, przecież czasu się już nie cofnie, a psa nie będzie oddawać ;).
Bewarka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Zgadzam się z przedmówczynią. ;) [RCookie, pewnie posty się poprzesuwają więc mówię :cool3:] Życzę jedynie miłej pracy, bo będziesz miała co robić i czekam na te wspólne fotki...:)
Asia & Ginger Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Owczarkowa, tylko się na nas nie obrażaj, chcemy dobrze dla Ciebie i dla Twoich psiaków. ;) Będzie dobrze, musi być! :thumbs:
AngelsDream Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Owczarkowa mądrę dziewczę, to się nie obraża łatwo :D
LadyK Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 To był jednorazowy miot, nie pseudohodowla. Znam wiele osób, które brały naraz dwa szczeniaki jednej płci (suczki) z jednego miotu i jakoś udało im się je wychować na posłuszne psy. Amen. :eviltong:
C&B Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Helloł dzisiejsze:eviltong: Wymiziaj Neskę:loveu:i Sonię:loveu: ( mam nadzieję , że imienia nie przdekręciłam:roll:)
Anka_ZG Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Owczarkowa ja sie ciesze, ze zalozylas galeryjke:) A co do psiaka to co sie stalo juz sie nie odstanie, psiaka trzeba kochac i przynajmniej probowac wychowac go na ulozonego psiaka;) A ja wierze, że ci sie uda!! A przypomnij mi ile ty masz lat? Jak ty bys nie wziela soni, to wziąłby kto inny, albo trafilaby na ulice. Takze z drugiej strony dobrze, ze ktos podarowal jej domek. Ale tak jak piszesz w przyszlosci dobrze byloby pomyslec o sterylce!;) Duzo wytrwalosci ci zycze!!!
crazydaisy Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Śliczna sunia z tej Soni, ja bym się jednak nie podjęła wychowywania dwóch szczeniaków, ale jeśli Ty posiadasz odpowiednie warunki, jak również wsparcie w rodzinie to życzę powodzenia i wytrwałości :lol:
BBeta Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Owczarkowa']Znam wiele osób, które brały naraz dwa szczeniaki jednej płci (suczki) z jednego miotu i jakoś udało im się je wychować na posłuszne psy. Amen. :eviltong: A świnie latają... :cool1: EOT
AngelsDream Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Nie ma oddawać, ale też np. ja nie uważam, że za taki coś trzeba kogoś tylko po głowie głaskać. Inna sprawa, że często suce jeden miot szkodzi bardziej, niż ten niemal mityczny już brak miotów i o tym też warto pomyśleć. To wszystko jest sprawą skomplikowaną, bo z jednej strony wiemy, ze owczarkowa dba o swojego zwierzaka, czy teraz zwierzaki. Wiemy też, że z czarnulą pracowała i pracuje, więc można spokojnie podejrzewać, że pracować będzie również z oneczką - problem polega na tym, czy podoła i co uważa za psa wychowanego. Dla niektórych poziom mojego Baaja, to już zaaawansowana tresura, dla mnie dopiero początek. Ale to właściciel psa decyduje do jakiego poziomu doprowadzi swoich podopiecznych.
Anka_ZG Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 chyba nie ma co ciagnac dluzej tego tematu;) Ja prosze o fotki sunieczek!!
Recommended Posts