Talia Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 śliczne psiaki:loveu: Twój On ma taki nochalek od szczeniaka? bo mojej ostatnio robi się taki czekoladowawy...:lol: Przydałyby sie nowe fotki:razz:
LadyK Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 anitaaa i bartis napisał(a):No ja już :multi::multi: wreszcie trochę wolnego od tej szkoły To niesprawiedliwe :diabloti: Talia. napisał(a):śliczne psiaki:loveu: Twój On ma taki nochalek od szczeniaka? bo mojej ostatnio robi się taki czekoladowawy...:lol: Przydałyby sie nowe fotki:razz: Na początku miała czarny, a potem jej tak zjaśniał :roll: Jeszcze mnie wet postraszył, że to może być jakaś tam choroba autoagresywna(?) ciężka do leczenia... Chyba, że będzie miała czarny w sezonie letnim... No cóż, zobaczymy :razz: Mam nadzieję, że to tylko sezonowy brak pigmentu ;)
Pestka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Witam :loveu: co tam u was slychac? u nas nowe :D
Avaloth Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 jakie urocze portreciki :loveu: ale dawno fot nie było !:mad: co ty chcesz od swoich ocen ? ja mam średnią 4.21 :eviltong: i jestem zadowolona ^^
Kasia&Rika Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 w ja w 3LO średnia 3,64:scared: to co, że z gimazjum wyszłam ze średnią 5,5:placz:
Aga&Ganja Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Owczarkowa napisał(a): ja jestem w trzeciej gimnazjum ;) Oo, a ja w drugiej... To bardzo mi miło. :lol: A gdzie są te foty, co? :cool3:
Tengusia Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 a ja juz zapomnialam jak to jest byc w wieku gimnazjalnym :grins: wogole za moich czasow nie bylo czegos takiego jak gimnazjum :hmmmm:
taxelina Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Owczarkowa napisał(a): A jakieś przeliczniki na polski? :D:D W liceum obowiązuje następująca skala ocen: G (zaliczony), VG (dobrze zaliczony), MVG (bardzo dobrze zaliczony) i IG (nie zaliczony).
al'akir Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Owczarkowa napisał(a): Na początku miała czarny, a potem jej tak zjaśniał :roll: Jeszcze mnie wet postraszył, że to może być jakaś tam choroba autoagresywna(?) ciężka do leczenia... Chyba, że będzie miała czarny w sezonie letnim... No cóż, zobaczymy :razz: Mam nadzieję, że to tylko sezonowy brak pigmentu ;) co do tego nosa, to obiło mi się kiedyś, bodajże od hodowców labów/goldenów (te rasy chyba często cierpią na depigmentacja lusterka nosa) , że zimą jasniejszy nos wskazuje na słabsze przyswajanie witaminy D3 z pokarmu (tran, zródło D3) lub nadwrażliwość na promienie UV - trzeba smarować nos dziecięcym krem z filtrem, jak jest słońce. ta choroba autoagresywna o której wspominał Ci weterynarz to chyba toczeń? Untitled Document - tutaj są opisane różne choroby z depigmentacją lusterka nosa
Coffee&Nera Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Odpowiem na wszystko bo temat sie rozkręcił :cool3: Co do nosa- udałabym się do weterynarza, u Owczarków niejest to naturalne, może być tak jak mowilas spowodowane chorobą- gdyby Sonia byla od hodowcy to odrazu uprzedzil by cie o czyms takim a tak- sama musisz w sumie pracowac na wlasną ręke. Ogółem tego pigmentu jak na "pore zimową" jest o wiele za duzo- udalabym sie z tym do specjalisty. Co do szkoły- ja wybrałam sobie takie liceum w ktorym sobie poradze- szczeze- idzie mi o wiele lepiej niz w gimnazjum, przyłozylam sie do nauki, wiadomo- scisle nadal moim konikiem niebeda ale mam duzo 4 i 5. Teraz jeszcze musze zaliczyc wlasnie ze scislych poprawki polroczne i jade dalej- mama kazala mi oceny o 1 wyzej podniesc to bede miala: 6x 5 (:crazyeye:) 1x 6 (zapewne bede miec ta ocene bo ide na olimpiade z Psychologi spolecznej) 4x 4 2x 3 Takie BYM miała oceny- to sobie policzcie o stopien w dol jak jest- ale to przez wlasna glupote i zawalenie :roll:
LadyK Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Kinguska napisał(a):Witam :loveu: co tam u was slychac? u nas nowe :D a nic ciekawego :D Isia & Chester napisał(a):jakie urocze portreciki :loveu: ale dawno fot nie było !:mad: co ty chcesz od swoich ocen ? ja mam średnią 4.21 :eviltong: i jestem zadowolona ^^ ja nic nie chce, ale mama chce :diabloti: Kasia&Rika napisał(a):w ja w 3LO średnia 3,64:scared: to co, że z gimazjum wyszłam ze średnią 5,5:placz: nie strasz mnie :diabloti: NUTELLASTELLA napisał(a):Oo, a ja w drugiej... To bardzo mi miło. :lol: A gdzie są te foty, co? :cool3: Mi też miło :cool3: Foty będą później :evil_lol: Tengusia napisał(a):a ja juz zapomnialam jak to jest byc w wieku gimnazjalnym :grins: wogole za moich czasow nie bylo czegos takiego jak gimnazjum :hmmmm: Mój brat, który jest 10 lat starszy ode mnie też nie chodził do gimnazjum :D deer_1987 napisał(a): W liceum obowiązuje następująca skala ocen: G (zaliczony), VG (dobrze zaliczony), MVG (bardzo dobrze zaliczony) i IG (nie zaliczony). czyli IG to tak jakby niedostateczny, G dopuszczający/dostateczny VG dobry MVG bardzo dobry :diabloti:
LadyK Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 GPooLCLD napisał(a):co do tego nosa, to obiło mi się kiedyś, bodajże od hodowców labów/goldenów (te rasy chyba często cierpią na depigmentacja lusterka nosa) , że zimą jasniejszy nos wskazuje na słabsze przyswajanie witaminy D3 z pokarmu (tran, zródło D3) lub nadwrażliwość na promienie UV - trzeba smarować nos dziecięcym krem z filtrem, jak jest słońce. ta choroba autoagresywna o której wspominał Ci weterynarz to chyba toczeń? Untitled Document - tutaj są opisane różne choroby z depigmentacją lusterka nosa być może to brak jakiś witamin :hmmmm: bo jak Sonia jadła suchą karmę to miała normalny, a potem jak się na gotowane przerzuciliśmy to tak zróżowiał... więc może nie ma jakiś witamin? myślicie, że dobrze by było kupić jakieś witaminy w tabletkach albo coś? :oops: Nera- napisał(a):Odpowiem na wszystko bo temat sie rozkręcił :cool3: Co do nosa- udałabym się do weterynarza, u Owczarków niejest to naturalne, może być tak jak mowilas spowodowane chorobą- gdyby Sonia byla od hodowcy to odrazu uprzedzil by cie o czyms takim a tak- sama musisz w sumie pracowac na wlasną ręke. Ogółem tego pigmentu jak na "pore zimową" jest o wiele za duzo- udalabym sie z tym do specjalisty. Co do szkoły- ja wybrałam sobie takie liceum w ktorym sobie poradze- szczeze- idzie mi o wiele lepiej niz w gimnazjum, przyłozylam sie do nauki, wiadomo- scisle nadal moim konikiem niebeda ale mam duzo 4 i 5. Teraz jeszcze musze zaliczyc wlasnie ze scislych poprawki polroczne i jade dalej- mama kazala mi oceny o 1 wyzej podniesc to bede miala: 6x 5 (:crazyeye:) 1x 6 (zapewne bede miec ta ocene bo ide na olimpiade z Psychologi spolecznej) 4x 4 2x 3 Takie BYM miała oceny- to sobie policzcie o stopien w dol jak jest- ale to przez wlasna glupote i zawalenie :roll: co do nosa to co wyżej napisałam + wet widział nos, oglądnął i powiedział, że może to byś jakaś choroba ale może być zwykły sezonowy brak pigmentu :roll: i trzeba czekać do lata :roll: ja bym miała wyższe gdybym paru rzeczy nie zawaliła :shake:
taxelina Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Owczarkowa napisał(a): czyli IG to tak jakby niedostateczny, G dopuszczający/dostateczny VG dobry MVG bardzo dobry :diabloti: Tak ;) Zgadza sie ;)
LadyK Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 [CENTER]Niedługo będą foty , tylko je trochę ulepszę , bo taka pogoda, że rozmazane wyszły :roll: Pełno błota, mam całe buty brudne :D Sonia wykończyła piłkę :D:D Zobaczycie na fotach :D[/CENTER]
Pusiakowa Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Hejo! :multi: co tam u was? :D u nas fotki sa ;]
Tengusia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Sonia rosnie na pieknego psa ale to juz chyba mowilam :loveu:
Bartiśkowa_ Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 http://i418.photobucket.com/albums/pp268/Owczarkowa/IMG_3564.jpg ah jaka uśmiechnięta :loveu: śliczne
Bewarka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Powtarzają się! :mad: Ale panienki śliczniutkie :loveu: Neska wycieczkowana już czy jeszcze? :)
Recommended Posts