Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

śliczne psiaki:loveu: Twój On ma taki nochalek od szczeniaka?
bo mojej ostatnio robi się taki czekoladowawy...:lol:
Przydałyby sie nowe fotki:razz:

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anitaaa i bartis napisał(a):
No ja już :multi::multi: wreszcie trochę wolnego od tej szkoły

To niesprawiedliwe :diabloti:

Talia. napisał(a):
śliczne psiaki:loveu: Twój On ma taki nochalek od szczeniaka?
bo mojej ostatnio robi się taki czekoladowawy...:lol:
Przydałyby sie nowe fotki:razz:

Na początku miała czarny, a potem jej tak zjaśniał :roll:
Jeszcze mnie wet postraszył, że to może być jakaś tam choroba autoagresywna(?) ciężka do leczenia...
Chyba, że będzie miała czarny w sezonie letnim... No cóż, zobaczymy :razz:
Mam nadzieję, że to tylko sezonowy brak pigmentu ;)

Posted

Owczarkowa napisał(a):

A jakieś przeliczniki na polski? :D:D

W liceum obowiązuje następująca skala ocen: G (zaliczony), VG (dobrze zaliczony), MVG (bardzo dobrze zaliczony) i IG (nie zaliczony).

Posted

Owczarkowa napisał(a):

Na początku miała czarny, a potem jej tak zjaśniał :roll:
Jeszcze mnie wet postraszył, że to może być jakaś tam choroba autoagresywna(?) ciężka do leczenia...
Chyba, że będzie miała czarny w sezonie letnim... No cóż, zobaczymy :razz:
Mam nadzieję, że to tylko sezonowy brak pigmentu ;)

co do tego nosa, to obiło mi się kiedyś, bodajże od hodowców labów/goldenów (te rasy chyba często cierpią na depigmentacja lusterka nosa) , że zimą jasniejszy nos wskazuje na słabsze przyswajanie witaminy D3 z pokarmu (tran, zródło D3)

lub nadwrażliwość na promienie UV - trzeba smarować nos dziecięcym krem z filtrem, jak jest słońce.

ta choroba autoagresywna o której wspominał Ci weterynarz to chyba toczeń?

Untitled Document - tutaj są opisane różne choroby z depigmentacją lusterka nosa

Posted

Odpowiem na wszystko bo temat sie rozkręcił :cool3:

Co do nosa- udałabym się do weterynarza, u Owczarków niejest to naturalne, może być tak jak mowilas spowodowane chorobą- gdyby Sonia byla od hodowcy to odrazu uprzedzil by cie o czyms takim a tak- sama musisz w sumie pracowac na wlasną ręke. Ogółem tego pigmentu jak na "pore zimową" jest o wiele za duzo- udalabym sie z tym do specjalisty.

Co do szkoły- ja wybrałam sobie takie liceum w ktorym sobie poradze- szczeze- idzie mi o wiele lepiej niz w gimnazjum, przyłozylam sie do nauki, wiadomo- scisle nadal moim konikiem niebeda ale mam duzo 4 i 5. Teraz jeszcze musze zaliczyc wlasnie ze scislych poprawki polroczne i jade dalej- mama kazala mi oceny o 1 wyzej podniesc to bede miala:

6x 5 (:crazyeye:)
1x 6 (zapewne bede miec ta ocene bo ide na olimpiade z Psychologi spolecznej)
4x 4
2x 3

Takie BYM miała oceny- to sobie policzcie o stopien w dol jak jest- ale to przez wlasna glupote i zawalenie :roll:

Posted

Kinguska napisał(a):
Witam :loveu:
co tam u was slychac?
u nas nowe :D

a nic ciekawego :D

Isia & Chester napisał(a):
jakie urocze portreciki :loveu: ale dawno fot nie było !:mad:
co ty chcesz od swoich ocen ? ja mam średnią 4.21 :eviltong: i jestem zadowolona ^^

ja nic nie chce, ale mama chce :diabloti:

Kasia&Rika napisał(a):
w ja w 3LO średnia 3,64:scared:
to co, że z gimazjum wyszłam ze średnią 5,5:placz:

nie strasz mnie :diabloti:

NUTELLASTELLA napisał(a):
Oo, a ja w drugiej... To bardzo mi miło. :lol:
A gdzie są te foty, co? :cool3:

Mi też miło :cool3: Foty będą później :evil_lol:

Tengusia napisał(a):
a ja juz zapomnialam jak to jest byc w wieku gimnazjalnym :grins: wogole za moich czasow nie bylo czegos takiego jak gimnazjum :hmmmm:

Mój brat, który jest 10 lat starszy ode mnie też nie chodził do gimnazjum :D

deer_1987 napisał(a):
W liceum obowiązuje następująca skala ocen: G (zaliczony), VG (dobrze zaliczony), MVG (bardzo dobrze zaliczony) i IG (nie zaliczony).

czyli IG to tak jakby niedostateczny,
G dopuszczający/dostateczny
VG dobry
MVG bardzo dobry

:diabloti:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
co do tego nosa, to obiło mi się kiedyś, bodajże od hodowców labów/goldenów (te rasy chyba często cierpią na depigmentacja lusterka nosa) , że zimą jasniejszy nos wskazuje na słabsze przyswajanie witaminy D3 z pokarmu (tran, zródło D3)

lub nadwrażliwość na promienie UV - trzeba smarować nos dziecięcym krem z filtrem, jak jest słońce.

ta choroba autoagresywna o której wspominał Ci weterynarz to chyba toczeń?

Untitled Document - tutaj są opisane różne choroby z depigmentacją lusterka nosa

być może to brak jakiś witamin :hmmmm:
bo jak Sonia jadła suchą karmę to miała normalny, a potem jak się na gotowane przerzuciliśmy to tak zróżowiał... więc może nie ma jakiś witamin?
myślicie, że dobrze by było kupić jakieś witaminy w tabletkach albo coś? :oops:

Nera- napisał(a):
Odpowiem na wszystko bo temat sie rozkręcił :cool3:

Co do nosa- udałabym się do weterynarza, u Owczarków niejest to naturalne, może być tak jak mowilas spowodowane chorobą- gdyby Sonia byla od hodowcy to odrazu uprzedzil by cie o czyms takim a tak- sama musisz w sumie pracowac na wlasną ręke. Ogółem tego pigmentu jak na "pore zimową" jest o wiele za duzo- udalabym sie z tym do specjalisty.

Co do szkoły- ja wybrałam sobie takie liceum w ktorym sobie poradze- szczeze- idzie mi o wiele lepiej niz w gimnazjum, przyłozylam sie do nauki, wiadomo- scisle nadal moim konikiem niebeda ale mam duzo 4 i 5. Teraz jeszcze musze zaliczyc wlasnie ze scislych poprawki polroczne i jade dalej- mama kazala mi oceny o 1 wyzej podniesc to bede miala:

6x 5 (:crazyeye:)
1x 6 (zapewne bede miec ta ocene bo ide na olimpiade z Psychologi spolecznej)
4x 4
2x 3

Takie BYM miała oceny- to sobie policzcie o stopien w dol jak jest- ale to przez wlasna glupote i zawalenie :roll:

co do nosa to co wyżej napisałam + wet widział nos, oglądnął i powiedział, że może to byś jakaś choroba ale może być zwykły sezonowy brak pigmentu :roll: i trzeba czekać do lata :roll:

ja bym miała wyższe gdybym paru rzeczy nie zawaliła :shake:

Posted

[CENTER]Niedługo będą foty , tylko je trochę ulepszę , bo taka pogoda, że rozmazane wyszły :roll:
Pełno błota, mam całe buty brudne :D Sonia wykończyła piłkę :D:D Zobaczycie na fotach :D[/CENTER]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...