Zofia.Sasza Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Pan Kierownik spisał się na medal! Jest odpowiedź: "Suczka miała badania krwi zarówno na tarczycę jak i inne. Zalecenia to podawać ELTROXIN oraz wykąpac w NIROZALU co zostało zrobione." Czyli wygląda na to, że to jednak tarczyca. Mam nadzieję, że lek pomoże. Teraz trzeba podbijać Amiśkę, coby zwolniła miejsce w hoteliku ;) Quote
Reno2001 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Nasz Kierownik jest super :multi::multi::multi:. Czyli w sumie z sunią jest OK. Leki powinny swoje zrobic. Ona po prostu potrzebuje domowej opieki :-(. Quote
Zofia.Sasza Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ja myślę, że jak się ją już wyciągnie trzeba będzie zrobić porządną diagnostykę po całości. Oby zaczęła porastać i schudła - os razu jej szanse wzrosną. Dodatkowo przecież niedoczynność tarczycy daje takie jakby osowienie, brak napędu - może i charakterek jej się zrobi pogodniejszy? Kurczę, żeby jej się udało! Quote
Reno2001 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Super, ze Blacky ma po swojej stronie Cioteczki, które o niej myślą. Musi byc dobrze!!! Quote
Zofia.Sasza Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Myślą i myślą. A ja jak się zawezmę, to jak pitbull, nie puszczę za nic :evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Sorki za post pod postem, ale znalazlam o takie cóś: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=57856 Niestety z tego wynika, że leczenie będzie długie. Mam też obawy, czy przy całym zaangażowaniu Pana Kierownika będzie możliwe w schronie precyzyjne "ustawienie" dawki leku. Tak że domu szukać trzeba i Amisię podbijać! Quote
agusiazet Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Tak, w leczeniu tarczycy ważna jest wytrwałość i systematyczność! Quote
Zofia.Sasza Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 No właśnie, a Pan Kierownik ma na głowie mrowie psów, a nie ją jedną. A że tak spytam bezczelnie - czy ktoś deklaruje stałe wpłaty na ew. hotelik? Ja oczywiście tak, ale sama mogę nie dać rady... Quote
agusiazet Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Ja dyplomatycznie mogę powiedzieć, że maksymalnie mogę 100 zł na miesiąc, jeśli nic innego nie wypali:) Quote
Zofia.Sasza Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 No i super! Ja zadeklarowałam Murce, że będę płacić za hotelik dla małej. W końcu suche ziemniaki też są dla ludzi :evil_lol: Tym samym Blacky nie musi już czekać, aż zwolni się "mieleckie" miejsce i - SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE - JEST PIERWSZA W KOLEJCE :multi: Quote
Zofia.Sasza Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Hej, jest tam kto? Potrzebna nie tylko kasa, wsparcie moralne też ;) Quote
Talcott Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Jestem, Padnięta ale jestem!! jestem!!!:loveu: Quote
iwop Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Ja tez będe wspierać finansowo Blacky... Quote
Zofia.Sasza Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 No to chyba nam się sytuacja klaruje :lol: Murka boi się trochę, czy te wyłysienia to nie jest coś zaraźliwego. Ale myślę, że nie, bo przecież nizoral nie pomaga na grzybicę, nużycę ani inne paskudztwa. Mój wet po obejrzeniu zdjęć z wątku twierdzi, że to na bank niedoczynność ("podręcznikowe objawy"). Zasugerował też, żeby wykonać usg tarczycy. To pozwoli wykluczyć nowotwór. No ale jak już mała trafi (Trzymajcie kciuki za domek dla Pumy!) do Murki, to Jogi na pewno się nią doskonale zajmie. Pan Kierownik przesłał mi rozliczenie: ELTROXIN - 16,88 NIZORAL - 18,40 BADANIE KRWI - 91,00 RAZEM 126,28 ZŁ. Wczoraj przelałam na konto Mielca 130 zł z dopiskiem "za badania suczki z boksu 12" Czy wiecie, że dawka tego hormonu tarczycy, jaką podaje się psu - nawet takiemu małemu jak Blacky - mogłaby zabić człowieka?! Ciekawe. Talcott, oszczędzaj się trochę - to będzie długa walka! Quote
Zofia.Sasza Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Znikam do poniedziałku. Mam nadzieję, droga Blacky, że nie masz żadnej paskudnej choroby skóry! Trzymaj się grubasku, wytrwaj, naprawdę masz teraz szansę na lepsze życie - pamiętaj o tym! Quote
Talcott Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Nie ma nie ma!!! to wręcz akademickie tarczycowe łysinki:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 witam szanowne grono... trafiłam tak po wątku Rudzi... To Blacky Blue jedzie do Murki? Czyli i tak zaraz dołączę do stałych odwiedzających wątek ;) Quote
agusiazet Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Na pewno u Murki będzie miała lepsze warunki niż w schronisku, zwłaszcza do leczenia!!! Quote
Murka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ja też liczę, że to "tylko" tarczyca, ale przed przyjazdem do nas trzeba pobrać suni zeskrobinę ze skóry, żeby była całkowita jasność :cool3: Quote
agusiazet Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 No to Zofia i Sasza musi wystosować następną prośbę do kierownika!!! Quote
Reno2001 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Kurczę, szkoda, ze za jednym zamachem tego się nie zrobiło :razz:. No nic. Mam nadzieję, ze Kierownik znajdzie czas na weta ;). Quote
Zofia.Sasza Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Witamy Ra_dunia! Zastanawiam się, czy prośby do Kierownika nie moglaby wystosować Ulka18. Ma z nim kontakt na co dzień. A Pan Kierownik atakowany co chwila przez jakieś nieznane sobie wariatki może się zbulwersować :evil_lol:. Nie wiem też, czy ma on świadomość, że sunia pojedzie do hoteliku? Piszę pw do Ulki. A tak w ogóle zajrzyjcie na wątek nieśmiałej Pumy z Hoteliku u Murki. Ona się już na serio szykuje do nowego domku. A Blacky jest następna w kolejce!!! Quote
Ulka18 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Pan Kierownik przesłał mi rozliczenie: ELTROXIN - 16,88 NIZORAL - 18,40 BADANIE KRWI - 91,00 RAZEM 126,28 ZŁ. Czy w ogole ktos dostal wyniki badan? Bo moze nie trzeba robic zeskrobiny, jesli wyniki badan tarczycy sa kiepskie. Quote
Recommended Posts