Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pan Kierownik spisał się na medal! Jest odpowiedź:

"Suczka miała badania krwi zarówno na tarczycę jak i inne. Zalecenia to podawać ELTROXIN oraz wykąpac w NIROZALU co zostało zrobione."

Czyli wygląda na to, że to jednak tarczyca. Mam nadzieję, że lek pomoże. Teraz trzeba podbijać Amiśkę, coby zwolniła miejsce w hoteliku ;)

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę, że jak się ją już wyciągnie trzeba będzie zrobić porządną diagnostykę po całości. Oby zaczęła porastać i schudła - os razu jej szanse wzrosną. Dodatkowo przecież niedoczynność tarczycy daje takie jakby osowienie, brak napędu - może i charakterek jej się zrobi pogodniejszy? Kurczę, żeby jej się udało!

Posted

No właśnie, a Pan Kierownik ma na głowie mrowie psów, a nie ją jedną.
A że tak spytam bezczelnie - czy ktoś deklaruje stałe wpłaty na ew. hotelik? Ja oczywiście tak, ale sama mogę nie dać rady...

Posted

No i super! Ja zadeklarowałam Murce, że będę płacić za hotelik dla małej. W końcu suche ziemniaki też są dla ludzi :evil_lol: Tym samym Blacky nie musi już czekać, aż zwolni się "mieleckie" miejsce i - SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE - JEST PIERWSZA W KOLEJCE :multi:

Posted

No to chyba nam się sytuacja klaruje :lol: Murka boi się trochę, czy te wyłysienia to nie jest coś zaraźliwego. Ale myślę, że nie, bo przecież nizoral nie pomaga na grzybicę, nużycę ani inne paskudztwa.
Mój wet po obejrzeniu zdjęć z wątku twierdzi, że to na bank niedoczynność ("podręcznikowe objawy"). Zasugerował też, żeby wykonać usg tarczycy. To pozwoli wykluczyć nowotwór. No ale jak już mała trafi (Trzymajcie kciuki za domek dla Pumy!) do Murki, to Jogi na pewno się nią doskonale zajmie.

Pan Kierownik przesłał mi rozliczenie:
ELTROXIN - 16,88
NIZORAL - 18,40
BADANIE KRWI - 91,00
RAZEM 126,28 ZŁ.
Wczoraj przelałam na konto Mielca 130 zł z dopiskiem "za badania suczki z boksu 12"

Czy wiecie, że dawka tego hormonu tarczycy, jaką podaje się psu - nawet takiemu małemu jak Blacky - mogłaby zabić człowieka?! Ciekawe.

Talcott, oszczędzaj się trochę - to będzie długa walka!

Posted

Witamy Ra_dunia! Zastanawiam się, czy prośby do Kierownika nie moglaby wystosować Ulka18. Ma z nim kontakt na co dzień. A Pan Kierownik atakowany co chwila przez jakieś nieznane sobie wariatki może się zbulwersować :evil_lol:. Nie wiem też, czy ma on świadomość, że sunia pojedzie do hoteliku? Piszę pw do Ulki.

A tak w ogóle zajrzyjcie na wątek nieśmiałej Pumy z Hoteliku u Murki. Ona się już na serio szykuje do nowego domku. A Blacky jest następna w kolejce!!!

Posted

Pan Kierownik przesłał mi rozliczenie:
ELTROXIN - 16,88
NIZORAL - 18,40
BADANIE KRWI - 91,00
RAZEM 126,28 ZŁ.
Czy w ogole ktos dostal wyniki badan? Bo moze nie trzeba robic zeskrobiny, jesli wyniki badan tarczycy sa kiepskie.