Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to przecież nie jest jeszcze stara. To średni pies mieszanej rasy. Nawet dla r+r collie to zaledwie wiek średni. Czy ja się mylę, czy ona jest zapisana w kolejce do hoteliku Murki? Bo jeśli tak, to musi po prostu doczekać. Tam na pewno się troszkę oswoi, a myślę, że i odchudzi ;) A to łysienie musi mieć jakiś powód medyczny chyba. Psy to nie ludzie - ze starości nie łysieją. W tym miesiącu nie dam rady, ale w przyszłym chętnie dofinansuje nieco panienkę...

Posted

Czy ja dobrze widzę, czy ona łysieje pod paszkami i zgubiła sierść na ogonie? Do tego jest otyła... Ja nie jestem wetem, ale takie objawy daje niedoczynność tarczycy. Czy ona miała robione badania? Bo jak nie, to jakbyście chciały wbiję zęby w ścianę i sfinansuję.

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Czy ja dobrze widzę, czy ona łysieje pod paszkami i zgubiła sierść na ogonie? Do tego jest otyła... Ja nie jestem wetem, ale takie objawy daje niedoczynność tarczycy. Czy ona miała robione badania? Bo jak nie, to jakbyście chciały wbiję zęby w ścianę i sfinansuję.

Nie miala robionych badan, jeszcze rok temu wygladala calkiem, calkiem, ale wiadomo rok dla psa to jak dla nas az 7 lat. Moze to i tarczyca, ja na nia choruje (niedoczynnosc), ale nie wiem jak sie ja leczy u psow.
Czekam na wiadomosc od p.kierownika na temat wieku i obserwacji Blacky.

Posted

Leczy się prosto - moja Jamniczka Majusia - choruje na to od 4 lat bierze po prostu tabletki - hormon tarczycy. Łysienie które opisałaś rzeczywiście na to wskazuje. Diagnozowanie - pob. krwi na wszystkie 3 czynniki - na samo TH3 nie ma sensu!! kosztuje około 80 złotych. tabletki są tanie!!!

Posted

Normalnie Euthyrox ??

Chyba TSH jako podstawa musi byc zrobiona, nie wiem jakie sa normy, ale pewnie wet by to wiedzial. T3 i T4 nie musi byc robione, zeby stwierdzic niedoczynnosc.

Posted

Dziewczyny, jakby się udało zrobić jej to badanie, to ja jak mówiłam zapłacę. Kurczę, jakby to było to można by ją w miarę prosto wyprowadzić na ludzi. O ile to nic gorszego, bo ta niedoczynność może być skutkiem różnych nieprzyjemnych choróbsk.

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Dziewczyny, jakby się udało zrobić jej to badanie, to ja jak mówiłam zapłacę. Kurczę, jakby to było to można by ją w miarę prosto wyprowadzić na ludzi. O ile to nic gorszego, bo ta niedoczynność może być skutkiem różnych nieprzyjemnych choróbsk.

Na pewno sie da. Kierownik bedzie dzisiaj jechal z Kosma (moja wirtualna) do lecznicy Cantaur w Mielcu, poniewaz doktor jest jeszcze tydzien na urlopie.
Moze by wzial przy okazji Blacky. Ale trzeba by mu to powiedziec, a ja nie mam jak zadzwonic. Podam tel. +17 583 15 32.
Zofia, Talcott, jesli mozecie zadzwonic z pracy, to dzwoncie, ja napisze maila.

Posted

Dzwoniłam, powiedziałam co trzeba, zobaczymy, co z tego wyniknie.
Znacie może jakiś dobry kościół na żebry? Stanę sobie pod wejściem i będę się trząść i zawodzić :evil_lol: Dobrze, że żarcie dla zwierzaków kupione do końca miesiąca...

Acha, kierownik powiedział, że ją "opitolił maszynką". No i teraz to już musimy coś z nią zrobić, bo opitolonej i grubej to już na pewno nikt nie weźmie.

Posted

Oj to dobrze że napisałaś że dzwoniłaś bo wróciłam właśnie z psami i też chciałam dzwonić. Wiem że kierownik to cudowny człowiek ale na co mu zmasowany atak wariatek:diabloti::diabloti::diabloti:

co do Twojego zawodzenia - to marnie to widzę - zaczęłabyś rechotać zapewne!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Prosilam kierownika o zdjecia Blacky.
Mam nadzieje, ze jej odrosnie ladniejsza siersc.

Zofia - wplate trzeba zrobic na konto schroniska. Dane na www.mielec.bezdomne.com w dziale kontakt.

14 sierpnia 2008 13:23 od Profil1 mtoz@neostrada.pl

Pani dzwoniła.
Blackie jest po kąpieli i strzyżeniu, jutro pojedzie na
próbkę krwi, bo to musi byc dopołudnia.Te wyłysienia to chyba cos z choroby skóry. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić badania.

Posted

Ale zróbcie tę próbę tarczycową, co? To łysienie wygląda jak w podręczniku (dogrzebałam się w domu takowego)... Kasę wpłacę jak tylko będę wiedzieć ile. Trzymam kciuki, żeby mała okazała się jednak zdrowa albo przynajmniej nie bardzo chora.