Talcott Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Ciotka Ulka!!!:mad::mad::mad: bo po mimo całej sympatii i szacunku za to co robisz:mad::mad::mad::mad: Nie mów tak!!!! Quote
Reno2001 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='Talcott']Ciotka Ulka!!!:mad::mad::mad: bo po mimo całej sympatii i szacunku za to co robisz:mad::mad::mad::mad: Nie mów tak!!!! No, no dokładnie. Ja juz jestem co raz ostrozniejsza w osadach który pies jest adopcyjny a który nie. po Dziadziu, którego dzis wiozłam chyba uwierzę we wszystko ;). Ale fakt jednak pozostaje faktem. BlackyBlue wyglada duuużo gorzej niż na tych zdjęciach sprzed lat :placz:. Gdyby mi Ulka18 nie powiedział, ze to ona, ja nie poznałabym jej :shake:. Sunia wymagałaby teraz baaardzo troskliwej pielegnacji, skutecznej diety itp. To tylko jest mozliwe w DT. Na tamtych zdjęciach wydawała mi sie malutka. W rzeczywistości ona jest taki średnim pieskiem. Quote
Ulka18 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 [quote name='iwop']Co to znaczy, że nie ma szans na adopcje..?:crazyeye: Gorsze psy od niej znajdują domy... Trzeba znaleźć tymczas i doprowadzić ja do lepszego stanu.:oops: Nie mów tak bo serce mnie rozbolało...:-( NAPISALAM WYRAZNIE : [SIZE="4"]W TYM STANIE NIE MA SZANS NA ADOPCJE. Bylas, widzialas ? Ja bylam w boksie z Halcia i Pania Iza. Potem ja i Reno przechodzilysmy kolo boksu. Reno w ogole nie poznala suni. Niestety na lepsze zdjecia i oswojenie suni w schronisku nie ma nadziei. Jak myslicie znalezc tymczas??? Nawet szczeniaki nie maja tymczasow, a co dopiero starsza suczka ze spora nadwaga, nieufna wobec obcych. Jesli bedzie tymczas, p.kierownik nie ma zadnych uwag ani nie powie slowa, tylko sie zgodzi. Quote
bea_m Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 A z jakiego powodu ta sunia ma braki w futerku? Ma pchły? Quote
bea_m Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Czy ktoś może mi odpowiedziec czy sunia dogada się z dorosły, dużym psem? Quote
Talcott Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 " w tym stanie.... " Ciotko Ulko - uwielbiam Cię za to co robisz - ale - nie mów tak - plizzzzzz - a Majka? a Max ? a Pat???? - żyję już parę latek - Czarnuszek - którego weźmie Czarna Anda???? Dziadziowa? nie mów tak..... Quote
iwop Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 No tak Ulka18, czyli Blacky Blue nadaje się tylko do umierania., Rozumiem. Nie moge jej zabrać na tymczas , bo mój tymczas jest chyba dożywotni. Nie mogę nawet opiekować się nią wirtualnie, dopóki Rudzia jest bez domu.... Blacky Quote
Talcott Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Nikt nikt nie nadaje się " do umierania" :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Reno2001 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Nie przesadzajmy z tym umieraniem. Nikt nie mówił, ze Blacky jest spisana na straty :mad:. Ciotki, przestańcie tak głupio gadac, bo z tego nic konstruktywnego nie wynika. Coś wymyślimy!!! |Na pewno!!! Quote
Ulka18 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='iwop']No tak Ulka18, czyli Blacky Blue nadaje się tylko do umierania., Rozumiem. Nie moge jej zabrać na tymczas , bo mój tymczas jest chyba dożywotni. Nie mogę nawet opiekować się nią wirtualnie, dopóki Rudzia jest bez domu.... Blacky Napisze tak : dajcie mi swiety spokój. Mam dosc takiego pisania jak to powyzsze, wkladania w moje posty nie moich slow. Napisalam tak jak rozmawialysmy z Halcia i P.Iza w boksie Blacky. W tym stanie nikt, kto przyjdzie do schroniska po psa jej nie wezmie. Obok sa mlode, ladne psiaki, Blacky wyraznie od nich 'odstaje'. Poprosilam kierownika o doprowadzenie suni do czystosci, ostrzyzenie na krotko maszynka jesli sie da. Oraz jego obserwacje nt. smyczy, chodzenia, akceptacji ludzi, zwierzat. Czy ktoś może mi odpowiedziec czy sunia dogada się z dorosły, dużym psem? Nie wiadomo tego na 100%. Blacky mieszkala kiedys w 4 suczki, ona jedna zostala ze starego skladu. Teraz mieszka z suczka Sonia oraz czarnym psiakiem, ktorego dzisiaj wloze do galerii. Wyglada wiec na to, ze dogaduje sie i z suczkami i z psami. Quote
iwop Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Ulka, jeżeli odebrałaś mój post jako "pretensje" do ciebie to mi przykro. Ja wiem, że nie zawsze się ma dobry nastrój . Mój post o "umieraniu" nie był ABSOLUTNIE żadną pretensją do ciebie:shake: Quote
Talcott Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='Ulka18']Napisze tak : dajcie mi swiety spokój. Mam dosc takiego pisania jak to powyzsze, wkladania w moje posty nie moich slow. Napisalam tak jak rozmawialysmy z Halcia i P.Iza w boksie Blacky. W tym stanie nikt, kto przyjdzie do schroniska po psa jej nie wezmie. Obok sa mlode, ladne psiaki, Blacky wyraznie od nich 'odstaje'. Poprosilam kierownika o doprowadzenie suni do czystosci, ostrzyzenie na krotko maszynka jesli sie da. Oraz jego obserwacje nt. smyczy, chodzenia, akceptacji ludzi, zwierzat. Nie wiadomo tego na 100%. Blacky mieszkala kiedys w 4 suczki, ona jedna zostala ze starego skladu. Teraz mieszka z suczka Sonia oraz czarnym psiakiem, ktorego dzisiaj wloze do galerii. Wyglada wiec na to, ze dogaduje sie i z suczkami i z psami. Nikt przy zdrowych zmysłach nie śmiałby zarzucić Ci cokolwiek -dzięki Tobie i Kilku Osobom jeszcze - to wszystko ma sens:loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ulka18, właśnie dlatego,że Blacky Blue jest w takim stanie trzeba jej pomóc. W schronisku w lepszej kondycji już nie będzie, raczej tylko w gorszej, niestety! Może jednak udałoby się ją zareklamować do Niemiec? Quote
Reno2001 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Poczekajmy na zdjęcia suni i jej opis ze schronsika. Łatwiej nam będzie coś przedsięwziąć. Quote
Ulka18 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 agusiazet napisał(a):Ulka18, właśnie dlatego,że Blacky Blue jest w takim stanie trzeba jej pomóc. W schronisku w lepszej kondycji już nie będzie, raczej tylko w gorszej, niestety! Może jednak udałoby się ją zareklamować do Niemiec? Przeciez ja to wiem, tak jak wszyscy. Tylko Wy nie widzialyscie w jakim stanie jest Blacky. Normalnie zalamka :placz: Wyciagalysmy juz psy wg schroniska nieadopcyjne np. Jagusie terierke, nie skupiamy sie tylko na mlodziakach. Wszystkie suczki z boksu 12 juz udalo sie wyadoptowac, zostala tylko Blacky. Figa tez grubasek pojechala do Niemiec, ale jej kandydatury sie nie balam wyslac, ona ma wspanialy charakter. Poczekajmy na p.kierownika, na razie nic nie pisal dzisiaj. Quote
agusiazet Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ok, kierownik ma tu decydujący głos, rzecz jasna. Ale, czy ona jest jakaś agresywna, gryząca czy nietowarzyska, czy jeszcze coś zupełnie innego? Może zwyczajnie się zestarzała, a brak dobrej opieki sprawił, ze wygląda nadzwyczaj smutno i zaniedbanie. A w jakim terminie jest planowany kolejny wyjazd psów do niemiec? coś mi się kojarzy, że we wrześniu, czy tak? Quote
Reno2001 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 agusiazet napisał(a):Ok, kierownik ma tu decydujący głos, rzecz jasna. Ale, czy ona jest jakaś agresywna, gryząca czy nietowarzyska, czy jeszcze coś zupełnie innego? Może zwyczajnie się zestarzała, a brak dobrej opieki sprawił, ze wygląda nadzwyczaj smutno i zaniedbanie. A w jakim terminie jest planowany kolejny wyjazd psów do niemiec? coś mi się kojarzy, że we wrześniu, czy tak? Wyjazd jest wstępnie planowany na wrzesień, jednak lista praktycznie jest już zamknięta. Ja niestety nie mam samochodu z gumy a już większego nie mam skąd wziąc. Tym razem Niemcy skupili sie na psach raczej młodych. Najstarszy ma 3 lata. Musimy im to jednak wybaczyc. Po tej grupie psów starych, które zostały wyciągnięte przez nich ze schroniska i którym znaleźli super domki czas, aby wzięli troche psów młodszych. Zresztą i tych w Mielcu jest nadmiar, więc tak na prawdę dla nas żadna różnica, choc dla konkretnych psów, zwłaszcza tych starszych z długim stażem schroniskowym na pewno. Quote
agusiazet Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Hm, ja mam do dyspozycji Zafirę, sporo miejsca po złożeniu foteli, tylko, czy takie auto Was interesuje? Quote
Reno2001 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 agusiazet napisał(a):Hm, ja mam do dyspozycji Zafirę, sporo miejsca po złożeniu foteli, tylko, czy takie auto Was interesuje? Agusiu, my mamy busa, ale to i tak mało. Teraz na pewno jedzie 6 psów w tym doberman. Wszystkie są raczej większe. Najmniejsza sunia ma ok 45cm w kłębie. Ponieważ jedziemy z nimi ok 600km psy MUSZĄ byc izolowane a to oznacza koniecznośc zapakowania je w klatki i kontenery. To mój 4 transport dla Niemców, więc z wyjazdu na wyjazd i tak jesteśmy co raz lepiej przygotowani ;). W chwili obecnej pozostaje jeszcze miejsce dla jakiegoś psiaka z przodu pod nogami pasażera, ale musi to byc psiak niewielki i na pewno bardzo dobrze reagujący na ludzi. Przejechanie 600km w ciągłej walce z dzikawym psem nie wchodzi w grę. Dzięki za zaoferowanie samochodu. A dla BlackyBlue na pewno coś wymyslimy!!! Quote
Ulka18 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Reno, mamy chyba juz 7 psow : bialo-czarna z Niska, mix collie ze 135a, Cyryl bialo-rudy, Siostra 2 ze 180, pies szorstko. z Krosna, Fortuna, doberman Orfeusz. Quote
Reno2001 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ulka18 napisał(a):Reno, mamy chyba juz 7 psow : bialo-czarna z Niska, mix collie ze 135a, Cyryl bialo-rudy, Siostra 2 ze 180, pies szorstko. z Krosna, Fortuna, doberman Orfeusz. Aaaaa, no to się jeszcze Cyryl odliczył :cool3: Quote
agusiazet Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Kurczę, wynika z tego, ze ona się poddała i zestarzała:( Quote
Zofia.Sasza Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 A ile ona ma +- lat, bo nie doczytałam się tego na wątku? Quote
Recommended Posts