agusiazet Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 A co to jest ten zespół? Poważna choroba? Quote
Murka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Zespół Cushinga to nadczynność kory nadnerczy. Objawy są podobne jak przy tarczycy, ale trudniejsze leczenie i droższe leki. Quote
Ulka18 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 [quote name='Murka']Przyszły już wyniki analizy moczu z Niemiec... Okazuje się, że Blacky oprócz tarczycy cierpi na zespół Cushinga! My już nie będziemy rozpoczynać leczenia, przekażemy Niemcom wyniki badań i na pewno sobie dadzą radę :roll: W tej chorobie jest : przyrost masy ciała i w następstwie otyłość; otyłość cushingoidalna - nagromadzenie tkanki tłuszczowej na karku, ścieńczenie skóry. To by sie calkowicie zgadzalo z objawami jakie ma Blacky. Murko, a jak ranka po sterylce?? Quote
Murka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ranka już ok. Wczoraj Blacky zdjęłam kołnierz, bo i tak nie ma tam już co rozlizywać, już nawet parę nitek sama wyjęłam. W dwóch miejscach musi się jeszcze nieco podgoić, ale traktuję to środkami o których wspomniałam wyżej, więc do wyjazdu powinno być całkowicie ok ;) Quote
Ulka18 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 To wspaniale, ze ranka sie goi. Przyznam sie, ze o hotelowiczow bardziej sie martwie, niz o schroniskowe psiaki. Szczegolnie wrazliwa Blacky musi byc pod specjalnym nadzorem. Quote
Murka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 zofia, wyprawka dla Blacky już doszła! Jest świetna! Dla niewtajemniczonych: kocyk, 2 miseczki oraz dwie smyczki z obróżkami i identyfikatorami ;) Ten błękitny komplecik - bomba :loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Faktycznie wyprawka bardzo elegancka!!! Quote
Zofia.Sasza Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Nooo, ten komplecik to faktycznie mooocna rzecz. Super że doszło. Ja nie wierzę zasadniczo w Pocztę Polską, a tu proszę! Ja myślę, że obróżka z taśmy to na podróż, coby komplecika nie ufaflunić po drodze jakby się rzyganko przytrafiło :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Murka']zofia, wyprawka dla Blacky już doszła! Jest świetna! Dla niewtajemniczonych: kocyk, 2 miseczki oraz dwie smyczki z obróżkami i identyfikatorami ;) Ten błękitny komplecik - bomba :loveu ::loveu::loveu: Ten jasny komplecik jest dla Blacky :crazyeye: Ale piekny:loveu: Murko, mozesz zaopatrzyc ten kocyk w zapach Twojego domu, zeby Blacky czula sie pewniej gdy juz wyjedzie? A niebieski kumplecik jest dla kogo? Quote
Murka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 To na fotce jest właśnie błękitny komplecik, tylko kolorki nie takie wyszły, bo przy sztucznym świetle :oops: Quote
Ulka18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Czy blekitny czy bezowy, komplecik jest przepiekny :loveu: W obydwu kolorach bedzie Blacky ladnie. Quote
Reno2001 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 No taki elegancki komplet, ze Blacky po prostu będzie gwiazdą :loveu:. Quote
Zofia.Sasza Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Ulka18 napisał(a):Murko, mozesz zaopatrzyc ten kocyk w zapach Twojego domu, zeby Blacky czula sie pewniej gdy juz wyjedzie? Święte słowa, chciałam to zaproponować, ale mi wyleciało z głowy :oops: Quote
Murka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Blacky pojechała dzis nad ranem do domku :multi: Jakoś tak dziwnie bez niej teraz :-( A tu jeszcze fotki z wczorajszych zabaw Blacky i Poli, dziewczyny strasznie się zaprzyjaźniły :loveu: Tak się bawi 9-letnia sunia chora na niedoczynność tarczycy i nadczynność kory nadnerczy... Quote
Murka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Na pierwszym zdjęciu poprzedniego postu widać, że Blacky ma już założoną podróżną obróżkę :cool3: Czekamy ze znierpliwieniem na wieści z domku Blacky... Quote
agusiazet Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Blacky i jeszcze dla Ciebie czarnuszko dużo, dużo szczęścia!!! Quote
Ra_dunia Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 To nie ta sama sunia;) Blacky:loveu: zasłużyłaś na najlepsze! powodzenia kochana sunieczko! Quote
Ulka18 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Blacky byla bardzo zestresowana, Polusia o dziwo takze, Ewa musiala je niesc na rękach. Ale sa pod dobra opieka, bezpieczne w jednym kontenerze wyscielonym kocykiem. Niedlugo beda w domach w Gaidorf :loveu: Quote
Reno2001 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 rzeczywiście dziewczynki była bardzo zestresowane całą podróżą i przesiadką. Na całe szczęście jechały we dwie i u nas i u Niemców, więc na pewno było im raźniej :lol:. Quote
iwop Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 :multi::multi::multi: Czy już mogę zmienić tytuł? :cool3: Quote
Reno2001 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 iwop napisał(a)::multi::multi::multi: Czy już mogę zmienić tytuł? :cool3: Myślę, że śmiało możesz zmienic :p. Blacky pojechała. Na wieści trzeba troszkę poczekac. Quote
Ulka18 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Rodzina Blacky jest nia totalnie zachwycona. NIestety ci ludzie nie maja internetu, ale na pewno wysla zdjecia w ciagu najblizszego czasu. Temat: Blacky Blue Od: "Dobermann-Nothilfe" Data: N Listopada 23 2008, 8:30 pm [SIZE="3"]Die FAmilie von Blacky Blue ist total begeistert. Leider haben die Leute kein Internet, wegen Photos, aber sie werden im Laufe der Zeit Photos schicken. LG, Simone Quote
Reno2001 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 No i to są wiadomości :multi:. Czekamy cierpliwie na fotki :p. Quote
Recommended Posts