Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']Przyszły już wyniki analizy moczu z Niemiec...
Okazuje się, że Blacky oprócz tarczycy cierpi na zespół Cushinga!
My już nie będziemy rozpoczynać leczenia, przekażemy Niemcom wyniki badań i na pewno sobie dadzą radę :roll:
W tej chorobie jest : przyrost masy ciała i w następstwie otyłość; otyłość cushingoidalna - nagromadzenie tkanki tłuszczowej na karku, ścieńczenie skóry. To by sie calkowicie zgadzalo z objawami jakie ma Blacky.

Murko, a jak ranka po sterylce??

Posted

Ranka już ok.
Wczoraj Blacky zdjęłam kołnierz, bo i tak nie ma tam już co rozlizywać, już nawet parę nitek sama wyjęłam. W dwóch miejscach musi się jeszcze nieco podgoić, ale traktuję to środkami o których wspomniałam wyżej, więc do wyjazdu powinno być całkowicie ok ;)

Posted

To wspaniale, ze ranka sie goi. Przyznam sie, ze o hotelowiczow bardziej sie martwie, niz o schroniskowe psiaki. Szczegolnie wrazliwa Blacky musi byc pod specjalnym nadzorem.

Posted

zofia, wyprawka dla Blacky już doszła!
Jest świetna!
Dla niewtajemniczonych: kocyk, 2 miseczki oraz dwie smyczki z obróżkami i identyfikatorami ;)
Ten błękitny komplecik - bomba :loveu::loveu::loveu:

Posted

Nooo, ten komplecik to faktycznie mooocna rzecz. Super że doszło. Ja nie wierzę zasadniczo w Pocztę Polską, a tu proszę! Ja myślę, że obróżka z taśmy to na podróż, coby komplecika nie ufaflunić po drodze jakby się rzyganko przytrafiło :evil_lol:

Posted

[quote name='Murka']zofia, wyprawka dla Blacky już doszła!
Jest świetna! Dla niewtajemniczonych: kocyk, 2 miseczki oraz dwie smyczki z obróżkami i identyfikatorami ;) Ten błękitny komplecik - bomba :loveu ::loveu::loveu:

Ten jasny komplecik jest dla Blacky :crazyeye: Ale piekny:loveu:

Murko, mozesz zaopatrzyc ten kocyk w zapach Twojego domu, zeby Blacky czula sie pewniej gdy juz wyjedzie?

A niebieski kumplecik jest dla kogo?

Posted

Blacky pojechała dzis nad ranem do domku :multi:
Jakoś tak dziwnie bez niej teraz :-(

A tu jeszcze fotki z wczorajszych zabaw Blacky i Poli, dziewczyny strasznie się zaprzyjaźniły :loveu:

Tak się bawi 9-letnia sunia chora na niedoczynność tarczycy i nadczynność kory nadnerczy...

Posted

Na pierwszym zdjęciu poprzedniego postu widać, że Blacky ma już założoną podróżną obróżkę :cool3:

Czekamy ze znierpliwieniem na wieści z domku Blacky...

Posted

Blacky byla bardzo zestresowana, Polusia o dziwo takze, Ewa musiala je niesc na rękach. Ale sa pod dobra opieka, bezpieczne w jednym kontenerze wyscielonym kocykiem. Niedlugo beda w domach w Gaidorf :loveu:

Posted

Rodzina Blacky jest nia totalnie zachwycona. NIestety ci ludzie nie maja internetu, ale na pewno wysla zdjecia w ciagu najblizszego czasu.

Temat: Blacky Blue
Od: "Dobermann-Nothilfe"
Data: N Listopada 23 2008, 8:30 pm

[SIZE="3"]Die FAmilie von Blacky Blue ist total begeistert. Leider haben die Leute kein Internet, wegen Photos, aber sie werden im Laufe der Zeit Photos schicken.
LG, Simone