Ulka18 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Blacky musi sobie wszystko przypomniec...moze kiedys, kiedys sie bawila. W schronisku na pewno nie :shake: Dobrze, ze jest juz w dobrych rękach. Quote
iwop Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Niektóre psy nigdy nie "przypomną" sobie zabawy... Moja przygarnięta Mela jest już u mnie 5 lat i nadal jak rzucam piłeczkę to ucieka... Blacky tez może nie mieć takich wspomnień...:shake: Quote
Ra_dunia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Najważniejsze, że Blacky się przełamuje i wraca do normalnego życia :D Quote
Ulka18 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Psiaki z hoteliku beda mialy szanse na listopadowy wyjazd z Fundacji Dobermana :p Betreff: Fwd: Hunde 16 września 2008 9:51 od "Dobermann-Nothilfe" info@dobermann-nothilfe.de Aga, wegen der Hunde unten in Kasias Hotel schauen wir Ende November, OK???? LG Simone Quote
Ulka18 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Nie wiem, podeslalam wszystkie mieleckie psiaki z hoteliku. Moze Blacky sie zalapie. PS> Zdjecia psow, ktore wyjechaly przez Fundacje na mieleckim watku ogolnym. Quote
Talcott Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Uleńko błagam a Emilek????:-(:-(:-(:-( Quote
Ulka18 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Fundacja sama sobie wybiera ze strony, ja sie staram ich przekonac na swoje typy, ale nie zawsze ulegaja ;) Bardzo mi zalezy na Hience, Milutce, Joyce, Rinii, a ze Niemcy wola suczki, to moze ktoras wezme (jak Babunie - zajrzyjcie na watek Babuni jak sobie mieszka dziewczynka - watek zalozyla Wachura albo MTJL). Na pewno wysle tez Emilka. Prosilam kierownika o nowe zdjecia, ale nie ma jak zrobic, bloto po pachy :shake: Quote
Talcott Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Jejć tak bym chciała żeby biedul znalazł dom:placz: Quote
Murka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Chmmm.. na posłaniu Blacky pojawiły się ślady krwi :roll: Najpierw myślałam, że to jakieś pozostałości po kupce, ale dzisiaj wyraźnie było widać że to krew. Czyżby Blacky miała cieczkę :razz: Niby psy się nią nie interesują (ma kontakt ze staruszkiem Krówkiem), ale kto wie, może Krówkowi już szwankuje węch :cool3: Mam nadzieję, że to cieczka, a nie coś innego :roll: Quote
Ulka18 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Moze to tylko cieczka...mam taka nadzieje :modla: Quote
iwop Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 ojej... Też mam taką nadzieję:oops: Quote
Zofia.Sasza Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Bez czarnowidztwa proszę - cieczka i tyle. W końcu to czas "cieczkowy" na maxa. Jesli tak - odpada nam USG ;) Fajnie by było jakby Blacky została Niemką... Imię ma "unijne", ogólnie zrozumiałe - może sie uda :kciuki: Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Ja też obstawiam cieczkę. Trzeba ją będzie potem ciach ciach ;) Quote
Murka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 To faktycznie cieczka ;) Także mamy z głowy USG i inne ustrojstwa w celu sprawdzania sterylizacji Blacky :razz: Napiszę więcej jak TZ wróci z Blacky. Quote
Ulka18 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 A gdzie pojechal Mariusz z Blacky? Do weta? Quote
Murka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Pojechał do dziewczyn do Stalowej, mieliśmy robić USG (u nas w Janowie nie ma), chciałam też żeby Beatka zobaczyła tą skórę i coś może poradziła na kurację. Quote
Talcott Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Oj, to ja może prywatę załatwię - mam problem wyjechaniowy na ok 4 tygodnie - Ciotko Murko - jest szansa? Quote
Murka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Beatka poleca na poprawienie sierści Blacky kapsułki Omega 3, podobno można kupić w aptece :cool3: Kupić??? Blacky zaliczyła u nas drugą kąpiel w Nizoralu i wydaje mi się, że jest lepiej, skóra już nie jest tłusta, łuski też są bardziej suche. No i sunia ma chyba lepsze samopoczucie ;) Nie drapie się tak i nie wygryza. Z racji tego, że psy się Blacky interesują średnio (w sumie większość wyciachana...), to Beatka zrobiła wymaz z pochwy (koszt 15 zł), który potwierdził, że to "tylko" cieczka ;) Także sterylka najwcześniej za jakieś 3 tygodnie. Talcott, istotny jest termin i wielkość psiaka :cool3: Quote
Ulka18 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Murka napisał(a):Beatka poleca na poprawienie sierści Blacky kapsułki Omega 3, podobno można kupić w aptece :cool3: Kupić??? Z racji tego, że psy się Blacky interesują średnio (w sumie większość wyciachana...), to Beatka zrobiła wymaz z pochwy (koszt 15 zł), który potwierdził, że to "tylko" cieczka ;) Także sterylka najwcześniej za jakieś 3 tygodnie. Jesoo, jaka mądra ta Beatka, nie wiedzialam, ze robi sie wymaz suczkom, zeby stwierdzic czy to cieczka czy cos innego :oops: no, ale jam nie weterynarz :evil_lol: Bardzo sie ciesze, ze Blacky ma sie coraz lepiej :multi: Quote
iwop Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Na skórę najlepszy jest ran dla psów OMegan, kosztuje 20 zł. Moja suczka jak łysiała to jej to dawałam i jedzonko znika szybko :p tylko, ze śmierdzi zdechłą rybą :evil_lol: Quote
Talcott Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Murka napisał(a):Beatka poleca na poprawienie sierści Blacky kapsułki Omega 3, podobno można kupić w aptece :cool3: Kupić??? Blacky zaliczyła u nas drugą kąpiel w Nizoralu i wydaje mi się, że jest lepiej, skóra już nie jest tłusta, łuski też są bardziej suche. No i sunia ma chyba lepsze samopoczucie ;) Nie drapie się tak i nie wygryza. Z racji tego, że psy się Blacky interesują średnio (w sumie większość wyciachana...), to Beatka zrobiła wymaz z pochwy (koszt 15 zł), który potwierdził, że to "tylko" cieczka ;) Także sterylka najwcześniej za jakieś 3 tygodnie. Talcott, istotny jest termin i wielkość psiaka :cool3: To będę się uśmiechać na PM jak będę wiedzieć! OK?:loveu: Quote
Ra_dunia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 A czy Blacky może być tak ciągle kompana w Nizoralu?:crazyeye: Ja zawsze myślałam, że ludzkie szampony (nawet lecznicze) bardzo źle wpływają na skórę psa... Wiem, że są specjalne lecznicze szampony właśnie dla piesków :roll: Co do omega 3 to są kwasy tłuszczowe występujące głównie w rybach morskich (łosoś, tuńczyk, sardynki) ale również w oleju lnianym, arachidowym i rzepakowym :). Myślę, że tran omega 3 mógłby być fajnym rozwiązaniem - zawsze go łatwiej podać niż tabletkę (zwłaszcza, że te zawierające kwas omega 3 są raczej duże). No to się powymądrzałam hihihihi. Quote
Ulka18 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ja tez wole zwykly tran w butelce niz w kapsulkach. Lepiej mozna go podawac. Quote
Recommended Posts