Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niektóre psy nigdy nie "przypomną" sobie zabawy... Moja przygarnięta Mela jest już u mnie 5 lat i nadal jak rzucam piłeczkę to ucieka... Blacky tez może nie mieć takich wspomnień...:shake:

Posted

Fundacja sama sobie wybiera ze strony, ja sie staram ich przekonac na swoje typy, ale nie zawsze ulegaja ;)

Bardzo mi zalezy na Hience, Milutce, Joyce, Rinii, a ze Niemcy wola suczki, to moze ktoras wezme (jak Babunie - zajrzyjcie na watek Babuni jak sobie mieszka dziewczynka - watek zalozyla Wachura albo MTJL).

Na pewno wysle tez Emilka.
Prosilam kierownika o nowe zdjecia, ale nie ma jak zrobic, bloto po pachy :shake:

Posted

Chmmm.. na posłaniu Blacky pojawiły się ślady krwi :roll:
Najpierw myślałam, że to jakieś pozostałości po kupce, ale dzisiaj wyraźnie było widać że to krew. Czyżby Blacky miała cieczkę :razz: Niby psy się nią nie interesują (ma kontakt ze staruszkiem Krówkiem), ale kto wie, może Krówkowi już szwankuje węch :cool3:
Mam nadzieję, że to cieczka, a nie coś innego :roll:

Posted

Bez czarnowidztwa proszę - cieczka i tyle. W końcu to czas "cieczkowy" na maxa. Jesli tak - odpada nam USG ;) Fajnie by było jakby Blacky została Niemką... Imię ma "unijne", ogólnie zrozumiałe - może sie uda :kciuki:

Posted

Pojechał do dziewczyn do Stalowej, mieliśmy robić USG (u nas w Janowie nie ma), chciałam też żeby Beatka zobaczyła tą skórę i coś może poradziła na kurację.

Posted

Beatka poleca na poprawienie sierści Blacky kapsułki Omega 3, podobno można kupić w aptece :cool3: Kupić???

Blacky zaliczyła u nas drugą kąpiel w Nizoralu i wydaje mi się, że jest lepiej, skóra już nie jest tłusta, łuski też są bardziej suche. No i sunia ma chyba lepsze samopoczucie ;) Nie drapie się tak i nie wygryza.

Z racji tego, że psy się Blacky interesują średnio (w sumie większość wyciachana...), to Beatka zrobiła wymaz z pochwy (koszt 15 zł), który potwierdził, że to "tylko" cieczka ;)
Także sterylka najwcześniej za jakieś 3 tygodnie.

Talcott, istotny jest termin i wielkość psiaka :cool3:

Posted

Murka napisał(a):
Beatka poleca na poprawienie sierści Blacky kapsułki Omega 3, podobno można kupić w aptece :cool3: Kupić???

Z racji tego, że psy się Blacky interesują średnio (w sumie większość wyciachana...), to Beatka zrobiła wymaz z pochwy (koszt 15 zł), który potwierdził, że to "tylko" cieczka ;)

Jesoo, jaka mądra ta Beatka, nie wiedzialam, ze robi sie wymaz suczkom, zeby stwierdzic czy to cieczka czy cos innego :oops: no, ale jam nie weterynarz :evil_lol:

Bardzo sie ciesze, ze Blacky ma sie coraz lepiej :multi:

Posted

Na skórę najlepszy jest ran dla psów OMegan, kosztuje 20 zł. Moja suczka jak łysiała to jej to dawałam i jedzonko znika szybko :p tylko, ze śmierdzi zdechłą rybą :evil_lol:

Posted

Murka napisał(a):

Blacky zaliczyła u nas drugą kąpiel w Nizoralu i wydaje mi się, że jest lepiej, skóra już nie jest tłusta, łuski też są bardziej suche. No i sunia ma chyba lepsze samopoczucie ;) Nie drapie się tak i nie wygryza.

Talcott, istotny jest termin i wielkość psiaka :cool3:

To będę się uśmiechać na PM jak będę wiedzieć! OK?:loveu:

Posted

A czy Blacky może być tak ciągle kompana w Nizoralu?:crazyeye: Ja zawsze myślałam, że ludzkie szampony (nawet lecznicze) bardzo źle wpływają na skórę psa... Wiem, że są specjalne lecznicze szampony właśnie dla piesków :roll:

Co do omega 3 to są kwasy tłuszczowe występujące głównie w rybach morskich (łosoś, tuńczyk, sardynki) ale również w oleju lnianym, arachidowym i rzepakowym :). Myślę, że tran omega 3 mógłby być fajnym rozwiązaniem - zawsze go łatwiej podać niż tabletkę (zwłaszcza, że te zawierające kwas omega 3 są raczej duże). No to się powymądrzałam hihihihi.