Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzę!

Już się zmęczyłam...

Blacky garnie się do ludzi. Wystarczy przykucnąć, a ona człap, człap już idzie w kierunku człowieka i wsadza łeb do głaskania ;)
Trochę się martwię, bo nie widać, żeby coś jadła. Nie jestem też pewna aby coś piła, wody nie ubywa...
Mam nadzieję, że to stres i szybko jej minie...

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle, ze to dla Blacky wielki stres :roll: ona sobie jakis tam rytual w schronisku zrobila, swoje miejsce, brak ruchu, brak energii spowodowany niedoczynnoscia...teraz musi sie przestawic na wyzsze obroty. Na pewno zacznie jesc gdy sie troche przyzwyczai.

Posted

Blacky pije i je - jest dobrze!
Ona po prostu boi się wychodzić z posłania.
Wodę podsunęliśmy jej tuż pod posłanie, a miskę z jedzeniem ma na posłaniu.
Po ogrodzie już pięknie zasuwa, chodzi za człowiekiem krok w krok :crazyeye:

A jak robimy ze sterylką??
Jak ona była tak długo w schronisku to może jest wysterylizowana (tak było z Pumą i Magią...)?

Posted

Murko,
a moze daloby sie zrobic USG, zeby zobaczyc czy Blacky byla sterylizowana czy nie ? To by dalo pelen obraz, bo szkoda ciac niepotrzebnie.

Ciesze sie bardzo, ze Blacky zaczela jesc i pije. I ze chodzi sobie po ogrodzie. Oby jak najwiecej i jak najdluzej, chociaz moze sie szybko meczyc.

Posted

Rozmawiałam z Beatką i ona mówi, że USG nie wykaże czy sunia była sterylizowana czy nie, bo może np. mieć malutką macicę :-( Jedyna możliwość sprawdzenia tego na 100% to cięcie :-(

Blacky dzisiaj po raz pierwszy wyszła z posłania w domu (sama z siebie!) i pochodziła sobie po kuchni!

Posted

Blacky dzisiaj po raz pierwszy wyszła z posłania w domu (sama z siebie!) i pochodziła sobie po kuchni!
Brawo Blacky :klacz: Madra sunia, widac potrzebowala wiecej czasu.

Szkoda, ze nie da sie sprawdzic wykonania sterylki za pomoca USG :shake:
Myslalam, ze jest to mozliwe :roll:

Posted

yyyyyy....kiepsko. Ja tez sądziłam, że USG wykaże :razz:.
Cóż, moze w takim układzie lepiej poczekac po prostu na ewentualną cieczkę??
Zbliża się jesień, więc sezon powinien sie lada moment rozpocząc :roll:.

Posted

wszystko się zgadza, tylko dlaczego nie wykonać USG, to nie boli, a przecież na USG można wykazać obecność jajników - to jest standart.
Macica rzeczywiście jest fizjologicznie niewidoczna, ale jajniki mogą się pokazać jak najbardziej.
Oprócz tego cytologia pochwy - też wiele może wyjaśnić, też nie boli i w połączeniu z USG można coś wywnioskować

Posted

Rzeczywiscie mozna zrobic sporo przed cieciem, nie wiem czy w warunkach kazdego gabinetu, ale USG na pewno cos pokaże. Chociazby obecnosc jajnikow.

Andrzejstalski, dziekujemy za porady :Rose:

Posted

Koniecznie, bo moze da sie uniknac ciecia. To jednak trzeba byciac cale powloki brzuszne, otrzewna, a moze sie okazac niepotrzebnie.

A jak dzisiaj Blacky? Tuptala sobie po sloneczku?

Posted

Murka napisał(a):
Zasuwa już śmiało po całym ogrodzie. TZ mówił, że widział nawet jak biegnie truchtem :crazyeye:

Super :multi: Dzielna Blacky, jak sie bedzie tak ruszac to schudnie raz dwa :p

Posted

A dzisiaj Blacky chodziła po kuchni z uniesionym ogonkiem i na mój widok zaczęła nim MACHAĆ :multi:
Jak się tylko przykucnie to od razu podchodzi i się cieszy (widać, że chciałaby podejść szybciej, robi taki zryw, ale tusza jej przeszkadza). Ona biedna ma nawet lekko wykrzywione łapinki od tego ciężaru :-(