Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie przestraszymy sie :wink: Przynajmniej ja nie, bo cierpie na tą sama chorobe co Blacky... czekamy zatem na zdjecia.

Oprocz Blacky przyjedzie do hoteliku mala sunia w typie pregowanego ratlerka/sarenki. Na razie nie ma watku, Murka jej zalozy.

Ktoś w dam dom poszukuje suczki ratlerkowatej, tylko młodej, chyba szczeniaka!!!

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blacky jest juz w hoteliku.

Rozmawialam z Kasia, wszystko w porzadku, jak tylko znajdzie chwilke, zaraz napisze. Blacky jest grubiutka, przylysiala, ale p.Ola mowila, ze nie je duzo. To znaczy, ze rzeczywiscie cierpi na niedoczynnosc tarczycy.

Posted

Blacky jest bardzo spokojna, ale wcale nie jest płochliwa czy dzika. Zwykły psiak ;) Troszkę tylko wystraszona.
W dodatku ma piękne wielkie oczy :loveu:

Wygląda makabrycznie, jest prawie cała łysa, na grzbiecie sierść przerzedzona, strupy i złuszczony naskórek :shake:
Jeszcze dzisiaj zawieziemy ją do dziewczyn do Stalowej Woli, żeby zrobiły zeskrobinę i rzuciły okiem na wyniki badań (Kierownik solidny, przywiózł wyniki badań i leki dla niej, potwierdził, że to tarczyca nie trzustka).

Porobiłam jej zdjęcia, umieszczę jeszcze dzisiaj na forum.

Posted

Jak to sie dzieje, ze pies wyciagniety ze schroniska odzyskuje usmiech :crazyeye:
Z tych zdjec wynika, ze Blacky nie jest taka stara, tylko ma te wylysienia tarczycowe :roll:

Posted

agusiazet napisał(a):
Fakt, wygląda nie najlepiej, ale mordka nadal urocza. Chyba powinna przejść na dietę karmą odchudzającą!!!

Niestety przy niedoczynnosci tarczycy ZADNA dieta nie jest skuteczna, nie powoduje spadku wagi. Tylko wyrownanie pracy tarczycy poprzez przyjmowanie leków oraz duzo ruchu może pomóc.

Potwierdzam, Blacky byla w duzo gorszym stanie, teraz jest o niebo lepiej.

Posted

Wypięknieje w oczach jeśli tylko dawka leku będzie dobrze dobrana!!!!
Zerknijcie na mój avatarek - to rude to Majcia z niedoczynnością - figę widać!!!

Ciotko Ulko! Widziałaś kiedy psa który jak robi siooooo to warczy?
Teo nieustraszony obrońca Pańci pozdrawia Ciotkę!!

Posted

Mam dobre wieści, wyniki zeskrobiny są całkowcie ujemne :multi: nie ma tam ani grzybka, ani świerzbowca, nużeńca ani bakterii. Łuszczenie się i ranki powodowane są prawdopodobnie drapaniem się psinki (skóra musi ją swędzieć).
Dziewczyny ze Stalowej Woli są zgodne co do zaproponowanej dawki leku.
Także będziemy podawać i zobaczymy :roll:

Jeśli chodzi o wiek to wychodzi na to, że sunia ma 9 lat :roll:

Zaszczepiliśmy sunię przeciwko wściekliźnie, bo zaświadczenie ze schroniska kończy się w przyszłym tygodniu. Bez sensu byłoby drugi raz jechać tylko po szczepienie.

Podałam też dzisiaj tabletkę na robale (profilaktycznie).

Koszty:
zeskrobina 15 zł
szczepienie 20 zł
przejazd do Stalowej Woli 30 zł
odrobaczenie 3 zł