agusiazet Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Ulka18 napisał(a):Nie przestraszymy sie :wink: Przynajmniej ja nie, bo cierpie na tą sama chorobe co Blacky... czekamy zatem na zdjecia. Oprocz Blacky przyjedzie do hoteliku mala sunia w typie pregowanego ratlerka/sarenki. Na razie nie ma watku, Murka jej zalozy. Ktoś w dam dom poszukuje suczki ratlerkowatej, tylko młodej, chyba szczeniaka!!! Quote
Ulka18 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Blacky jest juz w hoteliku. Rozmawialam z Kasia, wszystko w porzadku, jak tylko znajdzie chwilke, zaraz napisze. Blacky jest grubiutka, przylysiala, ale p.Ola mowila, ze nie je duzo. To znaczy, ze rzeczywiscie cierpi na niedoczynnosc tarczycy. Quote
Zofia.Sasza Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Na to wskazywały zalecenia weta z Mielca. Czy ona bardzo strasznie wygląda? Biedna, taka ładna była jeszcze kilka lat temu :-( No ale jeśli to tarczyca, to jest szansa, że wyładnieje... Quote
Murka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Blacky jest bardzo spokojna, ale wcale nie jest płochliwa czy dzika. Zwykły psiak ;) Troszkę tylko wystraszona. W dodatku ma piękne wielkie oczy :loveu: Wygląda makabrycznie, jest prawie cała łysa, na grzbiecie sierść przerzedzona, strupy i złuszczony naskórek :shake: Jeszcze dzisiaj zawieziemy ją do dziewczyn do Stalowej Woli, żeby zrobiły zeskrobinę i rzuciły okiem na wyniki badań (Kierownik solidny, przywiózł wyniki badań i leki dla niej, potwierdził, że to tarczyca nie trzustka). Porobiłam jej zdjęcia, umieszczę jeszcze dzisiaj na forum. Quote
agusiazet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 No, Blecky teraz tylko lepiej będzie!!! Quote
Zofia.Sasza Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Przy niedoczynności tarczycy pies ma prawo być osowiały i bez "napędu". To jeden z objawów. Czekamy na foteczki! Mam kilkoro dzieci do postraszenia :evil_lol: Quote
agusiazet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Ani Blacky, ani Murka, obie są już szczęśliwe. Murka, że może pomagać, a Blaky, że ma namiastkę domu. Ale poradzą sobie, jestem pewna!!! Quote
Murka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Tak do nas przyjechała i wcale nie miała ochoty wyłazić z posłanka ;) Quote
Murka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Sunia była już kilka razy kąpana w Nizoralu. Podobno wcześniej wyglądała jeszcze gorzej... Quote
agusiazet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Fakt, wygląda nie najlepiej, ale mordka nadal urocza. Chyba powinna przejść na dietę karmą odchudzającą!!! Quote
Ulka18 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Jak to sie dzieje, ze pies wyciagniety ze schroniska odzyskuje usmiech :crazyeye: Z tych zdjec wynika, ze Blacky nie jest taka stara, tylko ma te wylysienia tarczycowe :roll: Quote
Ulka18 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 agusiazet napisał(a):Fakt, wygląda nie najlepiej, ale mordka nadal urocza. Chyba powinna przejść na dietę karmą odchudzającą!!! Niestety przy niedoczynnosci tarczycy ZADNA dieta nie jest skuteczna, nie powoduje spadku wagi. Tylko wyrownanie pracy tarczycy poprzez przyjmowanie leków oraz duzo ruchu może pomóc. Potwierdzam, Blacky byla w duzo gorszym stanie, teraz jest o niebo lepiej. Quote
Zofia.Sasza Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 No nieeee! I czym ja mam teraz dzieci straszyć? ONA SIĘ NIE NADAJE! ZA ŁADNA! Quote
Talcott Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Wypięknieje w oczach jeśli tylko dawka leku będzie dobrze dobrana!!!! Zerknijcie na mój avatarek - to rude to Majcia z niedoczynnością - figę widać!!! Ciotko Ulko! Widziałaś kiedy psa który jak robi siooooo to warczy? Teo nieustraszony obrońca Pańci pozdrawia Ciotkę!! Quote
iwop Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Blakunia ma śliczna mordeczkę!:loveu: Quote
Zofia.Sasza Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Taką troszkę cwaniacką. Jakby kombinowała, co by tu spsocić... Quote
iwop Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 W przyszłym tygodniu zrobie bazarek dla Blacky. Teraz jak "moja" Rudzia ma sie lepiej mogę zacząc cos robić:oops: Quote
Murka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Mam dobre wieści, wyniki zeskrobiny są całkowcie ujemne :multi: nie ma tam ani grzybka, ani świerzbowca, nużeńca ani bakterii. Łuszczenie się i ranki powodowane są prawdopodobnie drapaniem się psinki (skóra musi ją swędzieć). Dziewczyny ze Stalowej Woli są zgodne co do zaproponowanej dawki leku. Także będziemy podawać i zobaczymy :roll: Jeśli chodzi o wiek to wychodzi na to, że sunia ma 9 lat :roll: Zaszczepiliśmy sunię przeciwko wściekliźnie, bo zaświadczenie ze schroniska kończy się w przyszłym tygodniu. Bez sensu byłoby drugi raz jechać tylko po szczepienie. Podałam też dzisiaj tabletkę na robale (profilaktycznie). Koszty: zeskrobina 15 zł szczepienie 20 zł przejazd do Stalowej Woli 30 zł odrobaczenie 3 zł Quote
agusiazet Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Jak to dobrze, że Blaky nie ma nic zaraźliwego. A 9 lat dla małego pieska to tylko średni wiek, może pożyć drugie tyle, więc bądźmy dobrej myśli:) Quote
Recommended Posts