Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, wyniki ma p. Kierownik. Pieniądze wysłałam w czwartek na konto schroniska (130 PLN, dopisek "za badania suczki z boksu 12"), czyli powinny już być :lol:.
Mówiłam Murce, że ta tarczyca się potwierdziła, ale ona się boi (co nie dziwne, zważywszy jej ostatnie doświadczenia, np. świerzb Aguska). Zresztą do tej niedoczynności mogło się też przypałętać jakieś skórne paskudztwo... To badanie ani drogie, ani skomplikowane nie jest - co szkodzi sprawdzić? To co, sprawdzamy? Czas nagli - Puma na wylocie :multi:

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisalam do p.kierownika prosbe o podanie wynikow badan tarczycy.

Napisze tez prosbe o pobranie zeskrobiny, jak tylko przyjdzie odpowiedz z wynikami ...moze sie kierownik troche wkurzyc, ze tak ciagle piszemy cos nowego, ale nie ma wyjscia :roll:

Posted

Mam nadzieję, że się nie wkurzy... W końcu jak wszystko dobrze pójdzie, to lada dzień będzie miał jeden mały kłopot mniej ;) A wyjścia nie ma. Jak się Murka będzie denerwować, to Murczątko kolki dostanie.
Z tego Etroxinu zrozumiałam, że tarczyca się potwierdziła :-( To lek właśnie na niedoczynność. Przecież nie zapisali jej tego bez powodu chyba.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Napisalam do p.kierownika prosbe o podanie wynikow badan tarczycy.

Napisze tez prosbe o pobranie zeskrobiny, jak tylko przyjdzie odpowiedz z wynikami ...moze sie kierownik troche wkurzyc, ze tak ciagle piszemy cos nowego, ale nie ma wyjscia :roll:

Nie wydaje mi się żeby to było konieczne - takie badanie kosztuje ok 80 zł - a łysinki są tarczycowe - po co to robić????

Posted

Żeby się upewnić, że to łysinki tarczycowe...
U nas jest kilkanaście psów i muszę mieć pewność, że nie ma tam nic zaraźliwego (np. grzybica).
My ostatnio robiliśmy zeskrobinę i zapłaciliśmy 40 zł :roll:

Posted

Bo taki jest - krótko mówiąc - wymóg hoteliku. Weź pod uwagę, że tam jest kilkanaście psów. Jak jeden coś przywlecze, trzeba leczyć/profilaktycznie potraktować wszystkie. To są określone koszty, które często spadają na Murkę i Szermana, a nie na sponsorów. Jak będzie można (czytaj - Kierownik nie wymięknie :evil_lol:) to trzeba skrobać i tyle.

Posted

W środę będzie u nas Kierownik i mógłby przywieźć Blacky Blue, ale... rozmawiał z nim TZ i okazuje się, że ta skóra to jednak coś z grzybicą :roll: I podobno Blacky jest leczona na trzustkę :-o

Posted

Murka napisał(a):
No właśnie nie wiem czy coś się Kierownikowi nie pomyliło :roll:
Psy trzustkowe są chyba chude? :hmmmm:

Oj tak. Wiozłam kiedys ONka trzustkowca. Chudyyy przeeeraźliwie. I tylko wieeelki brzuch miał, bo go w schronie napasli czym nie trzeba. Ale wizualnie sama skóra i kości. On jest nadal na DT u Beki w Wawie i za nic przytyc nie może. Nawet już biedna Straż Miejską miała nasłaną przez "życzliwych", że niby znęca sie i głodzi psa.
Więc faktycznie coś nie gra z tą trzustką u Blacky :roll:

Posted

Słuchajcie, ten lek, który dostała Blacky jest zdecydowanie na niedoczynność tarczycy, a nie na trzustkę! Czy my nie mamy możliwości przedryndać do weta, który ją badał? Bo Kierownik przy kilkuset psach ma na pewno oczy na słupkach.
Co do grzybicy, to przypominam, że wet nie zapisał jej żadnego środka przeciwgrzybiczego. Bo nizoral takim nie jest.
Jessu, nie zmarnujmy jej szansy przez zamieszanie informacyjne...

Posted

No nic, zaryzykujemy, Blacky przyjeżdża jutro.

Do czasu zrobienia jej zeksrobiny nie będzie mieć kontaktu z innymi psami. W schronisku w jej boksie wszystkie psy były i są podobno zdrowe :razz: W razie czego mamy bardzo dobry środek antygrzybiczny.
A grzybicę Kierownik podejrzewał w związku z tymi kąpielami w Nizoralu :roll:
Poproszę, żeby Kierownik mi przywiózł jutro wyniki badań.

Posted

[quote name='Murka']No właśnie nie wiem czy coś się Kierownikowi nie pomyliło :roll: Psy trzustkowe są chyba chude? :hmmmm:
Chyba rzeczywiscie pomylka. Trzuska powoduje chudosc, niedoczynnosc tarczycy powoduje otylosc (wiem po sobie ;) ).

Poproszę, żeby Kierownik mi przywiózł jutro wyniki badań.
Koniecznie, wtedy bedziemy wszystko wiedziec.

Posted

Baaardzo sie cieszę. Jesli tylko Kora znajdzie dom i odejdzie mi koszt jej utrzymania na pewno postaram się wspomóc Blacky.

Kciukasy zaciśnięte.
Ależ jutro dzień pełen wrażeń będzie :lol::lol::lol:

Posted

Dla nas pełen wyrażeń, a wyobraźcie sobie jaki to będzie dzień dla Blacky... Mam nadzieję, że Murka się nie przestraszy jak ją zobaczy. Gruba, łysa, obsmyczona. Oby się udało wyprowadzić ją "na psy" ;)

Posted

Już się nastawiam psychicznie :lol:
Porobię suni fotki i wstawię na forum, też się będziecie mieli okazję przestraszyć, czemu wszystko ma spadać na mnie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Nie przestraszymy sie :wink: Przynajmniej ja nie, bo cierpie na tą sama chorobe co Blacky... czekamy zatem na zdjecia.

Oprocz Blacky przyjedzie do hoteliku mala sunia w typie pregowanego ratlerka/sarenki. Na razie nie ma watku, Murka jej zalozy.