Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eee ??? Raczej York, Shih Tzu, Lhasa Apso i tym podobne z dziewiatki .. (York to co prawda III FCI, ale też ma włos a nie sierść i też się ze szczotką lata).

Posted

Ale border ma sierść, a nie włos, to się raczej kupy trzyma jak dobrze przed wystawą wypielęgnujesz, sierść ma taki podszerstek, ze to utrzyma, a włos podczas ruchu do statyki rozmierzwi się sto razy, także podczas statyki szybciutko układasz go szczotką bynajmniej od strony sędziego tak, żeby nie był "rozwalony" na tysiącstron, tylko równolegle "lał się" do ziemii :) .. resztę wytłumaczą Ci wystawcy długowłosych ras, ja tu niestety aż takim znawcą nie jestem. Do bordera nie biega się ze szczotką na bank, on ma pokazać przede wszystkim ruch, bo borderki to raczej wybitni sportowcy, a nie salonowe pieknisie :D

Posted

Czasami sędziowie doceniaja, jak ktos cobie na MP trudnego psa wybiera, czytalam gdzies o tym :) .. ktos poszedl z trudnym do opanowania psem i sędzia na II miejsce na podium go dał ;) takze nic z gory nie skreśla :)

Posted

Dzieki wielkie :) i przy kazdych takich figurach co sie we dwójke idzie tak psy są blizej siebie, handlerzy bardziej oddaleni? Jeszcze troche i wcale taka zielona ni pojde na ten Nowy Sącz, hehe :)

Posted

McDzik napisał(a):
A i jeszcze jakaś jedna moja nierozwiana wątpliwość - w którą stronę jest w końcu pierwszy zakręt w "T" ? lewo czy Prawo?

[FONT=Century Gothic]W lewo.;) [znaki]
[/FONT]

Posted

McDzik napisał(a):
A i jeszcze jakaś jedna moja nierozwiana wątpliwość - w którą stronę jest w końcu pierwszy zakręt w "T" ? lewo czy Prawo?

Jeśli sędzia powie T formacja Lewostronna to zaczynasz w lewo, jak prawostronna to w prawo, a jak nic nie powie to obojętnie ;)

Atkaaaa życzę powodzenia ja występowałam z Bordkiem, ale niestety nie weszłam do finału, za mało treningu widziałam się z nim tylko raz ! :-(
Mam nadzieje, że ty nie zrobisz tego błędu! Więc Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ĆWICZ !!!