iwop Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Na allegro juz tylko jeden obserwator...:oops: Quote
terra Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Wstawiłam Klotyldę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10366463#post10366463 może się suni poszcześci. Quote
iwop Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Dostałam takiego maila z allegro: Strona z przedmiotem: Piękna suczka jak miniaturowy dog szuka domu! Treść wiadomości: Witam, bardzo proszę o informację, czy suczka mogłaby mieszkać w mieszkaniu (50 m/kw) z dwoma kotami i 3-letnim dzieckiem? Czy jest wysterylizowana? I czy byłby możliwy dowóz np. do Dębicy (nie mamy samochodu; z Dębicy jest połączenie kolejowe z Krakowem)? Odpowiem na wszelkie pytania o warunki dla psa; zapraszam też do wizyty w domu. Suczkę mogłabym wziąć na początku sierpnia - wcześniej jestem na wakacjach w ośrodku, gdzie nie przyjmują psów. Pozdrawiam i czekam na wiadomość, Beata z Krakowa Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 To ja napisałam tego maila. :) Rozmawiałam wcześniej o Shilce, też z dogomanii - miałam mieć telefon ws. rozmowy osobistej o psie (ona jest w Warszawie, my z Krakowa), ale na razie cisza. Więc wciąż szukam. Najważniejsze pewnie jest to, że mogę wziąć psa dopiero na początku sierpnia... B. proszę o odzew i czekam na wszelkie pytania (może być priv albo gg). Quote
iwop Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Witamy ursa ::loveu: Napewno dostaniesz wszelkie wiadomości :) Trzymam kciuki :loveu: Quote
agusiazet Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Myślę, że z dowozem problemu by nie było, tylko czy sunia jest na tyle odważna, żeby mogła pojechać? Pewnie Ulka18 odpowie! Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Już wiem, ze Shilka znalazła dom, więc tym bardziej czekam na wiadomości. Myślę o Klotyldzie z banerków, tej z większą krawatką... Więcej o nas: mam wolny zawód; Klotylda zostawałaby sama w domu max. 7 godzin 2-3 razy w tygodniu. W dni powszednie na pewno wychodziłaby na krótkie spacer rano i wieczorem i na 1-2 dłuższe w ciągu dnia. Mieszkamy w Krakowie - na ulicy musiałaby chodzić na smyczy (umie?), na pewno jeździłaby tramwajami i autobusami - w tedy konieczny byłby kaganiec, pewnie najlepiej skórzany (zna to paskudztwo? jakby co, bardzo prosiłabym o przyzwyczajanie, jeśli ktoś uzna, że ciężko byłoby jej to zaakceptować na gorąco, za pierwszym razem już w mieście...). Moja córka "od zawsze" mieszka z kotami, umie się odnosić do zwierząt delikatnie i wie, że czasem trzeba zachować ostrożność - ale psów zupełnie nie zna, stąd b. ważne, żebym wiedziała, że suczka nie boi się np. gwałtownych ruchów albo twarzy na wysokości pyska... Żeby obie były w kontaktach bezpieczne. Ważne też, żeby mogła mieszkać z kotami. Nie musi ich kochać, możemy popracować nad wzajemnym oswojeniem, ale nie powinna "drzeć kotów". Nie wiem, co jeszcze. Powinnam zapytać, ile ona waży i jaką ma dietę - chodzi o domowy budżet. Widzę, że jest dość wysoka, ale chyba raczej szczupła? B. proszę o wszelkie informacje, zwłaszcza o usposobieniu Klotyldy. Pozdrawiam. :) Quote
iwop Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Ursa maior ... nie jestem pewna czy az takie dokładne informacje mozna udzielic o pise, który jest w schronisku... Nie zapominaj, że tam nie ma normalnych warunkow domowych :shake: Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 A czy jest możliwe, żeby ktoś ją wziął do DT i zrobił "próbę" z kotem i z dzieckiem? Mogłabym finansować dla niej jedzenie. Może hotelik - ale na to na pewno nie będzie mnie stać (na cały miesiąc). Quote
iwop Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 ursa maior - z tymczasmi jest tragicznie.. :( a poza tym co bedzie jezeli sie "nie sprawdzi" ? wtedy wróci do schronu po miesiącu...?:-( Poczekajmu na wolontariuszki z Mielca - moze będa miały jakiś pomysł na sprawdzenie"... Quote
Ulka18 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Dopiero teraz zajrzalam, wiadomo sobota, a tutaj tyle sie dzieje. Jesli chodzi o koci test, to nie ma problemu, jesli o dzieci, to bedzie gorzej, bo dzieciom do schroniska wchodzic nie wolno. Musimy ogolnie zobaczyc czy sunia umie chodzic na smyczy, czy jest dzika, wyrywa sie, czy nie. Ona jest bardzo spokojna w schronisku, ale poza to nie wiem. Musze pojechac i sprawdzic, najwczesniej za 2 tygodnie, bo od jutra nie ma kierownika (jest na urlopie), a bez niego nie bedzie mowy o wychodzeniu poza schronisko. Quote
UrsaMaior Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Ulka18, dzięki za odzew. W poniedziałek mam rozmawiać o psie z Krakowa, czyli z mojego miasta, ale żadne decyzje nie zapadły, bo na to za wcześnie. Bardzo proszę o informacje o Klotyldzie. A gdybym wcześniej znalazła psa, oczywiście dam znać. Pozdrawiam! Quote
Ulka18 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Beda informacje, tylko tak jak pisalam, najwczesniej za 2 tygodnie. Pozdrowienia dla coreczki Ulki od Ulki :hand: Quote
TYGRYS-ica. Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 no to trzymamy kciuki, moze cos z tego bedzie :-) Quote
Ulka18 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Pomalutku kierownik rozkreca sie po urlopie. Mam juz kilka nowych psiakow do galerii. W sprawie Klotyldy bede musiala sama sie udac do schroniska, zobaczymy jak na mnie zareaguje, nie widziala mnie ponad miesiac. Quote
iwop Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 allegro:http://www.allegro.pl/item405009235_piekna_suczka_jak_miniaturowy_dog_szuka_domu_.html Quote
iwop Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Podejrzewam, że ursa maior zrezygnowała z Klotyldy...Jest na dogo, ale tu nawet nie zagląda. Quote
Recommended Posts