Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Były cztery maluszki i mama. Maluszki miały po 3-4 tygodnie, a mama... nie wiadomo. Mamę przejechał samochód, maluchy zostały same na pastwę losu.
Trafiły do schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Są słabiutkie, ale bardzo chcą żyć. Garną się do miski, próbują coś ćmoktać.
Ale jeszcze bardziej garną się do człowieka. Kiedy się od nich odchodzi, uderzają w straszny lament.

Jeden z czwórki został adoptowany. Zostały trzy maluchy.
Jeden z trójki był wyraźnie słabszy. Nie jadł, słaniał się na nóżkach. Nie wyglądał dobrze - chudziutki potwornie, odwodniony. Zabrałyśmy go do szpitala w Warszawie. Przez chwilę podejrzewano parwo, ale testy nie potwierdziły tego. Nie ma biegunki ani wymiotów. Dochodzi do siebie w szpialu karmiony kroplówką. Jutro pierwsza próba nakarmienia malucha normalnie. I... może już wyjść z lecznicy.

Tylko dokoąd? :placz::placz:

Ta ociupinka potrzebuje ociupinki miejsca. Koci kontener to dla niego cały wielki świat. Kto mu pomoże?Kto pomoże dwójce jego rodzeństwa? Maluchy dalej są w schronisku. Zimno im. Boją się. Chcą trochę ciepła.
Nie zajmą wiele miejsca, naprawdę.

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobry by był dom bez psów jak one takie słabe...
aż mi serce się rozrywa, mogę go sprubować wziążć jeśl zojka będzie świrować bardzo mocno:oops: to na gwałt będziemy czegoś szukać, a do tego czasu będą urzędowć w kojcu w kuchni:cool3:

Posted

Okruszek od wczoraj jest już u Kiinii razem z braciszkiem. podobno nie wyglądają jak bracia, Orzeszek wygląda na sporo starszego.

Posted

Z Okruszkiem w nocy było źle. Ciotka Kiinia na sygnale zawiozła go do szpitala. Został tam, a my na szpilkach czekamy na wieści.

Zaraz będzie fotka Orzeszka i linki do jego aukcji

Posted

Braciszek Okruszka, Orzeszek

Jest większy, tak jakby był starszy. Czuje się zankomicie, rozrabia.

Dom szykuje się koło Mławy. Czy ktoś z dogomaniaków byłby w stanie tam zajrzeć?

Posted

Okruszek-Malutki jest w lecznicy na Gagarina, zostaje tam do jutra. Jest w dużo lepszej formie niz był w nocy rokowania są dobre, ale niestety wymaga większej opieki niż ja jestem mu w stanie zapewnić potrzebuje jeść często i regularnie, musi mieć spokój co przy jego braciszku jest nierealne, w razie ponownych wymiotów trzeba reagować szybko a u mnie codziennie przez 7 godzin jest sam; bardzo proszę w imieniu swoim i Okruszka o metr kwadratowy domku i opiekę

Okruszek pomimo tego że jest malutki i chudziutki jest bardzo wesoły kazdego wita z radością, chętnie się bawi, a jeszcze chętniej przytula ma niesamowitą wolę życia- w nocy trzymał się dzielnie, bohatersko znosił wszystkie niezbędne zabiegi- zastrzyki, nawadnianie, pobieranie krwi...
proszę nie zostawiajmy go samego...

Posted

Mogę wziąć orzeszka do weekendu włącznie. Biorę go dlatego, że chłopak jest słaby i trzeba go obserwować. Wolałabym nie trzymać go u siebie przez następne tygodnie, bo mnie każdy szczeniak rozprasza, a pracuję w domu i nie mam jak się odizolować. A pracować jednak muszę... Dlatego już teraz szukajcie mu miejscówki na następny tydzień. czy on jest już do odebrania z gagarina?

Posted

Okruszka można odbierać dzisiaj miedzy 16, a 20
podobna jest już w całkiem dobrej formie:multi: wcześniejsze wyniki i wypisy są u mnie zresztą i tak musimy się jakoś umówić bo mam dla niego transporterkę
milutki cieplutki domek stały potrzebny na już!!!

Posted

Fela napisał(a):
Z Okruszkiem w nocy było źle. Ciotka Kiinia na sygnale zawiozła go do szpitala. ( ..... )

ojej a cóż to się maleńkiemu stało :sad: że aż do szpitala trzeba było jechać? czy to coś poważnego??