Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malva napisał(a):
mogłam szybciej link podesłac:oops:

spoko grunt, że się udało. Idę spać bo za 5 godzin z kawałkiem chłopcy będą dopominać się spacerku, chyba, że deszcz będzie padał wtedy będą udawać i o 10.00 chorych, śpiących itd.

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest malva
Posted

ciemny napisał(a):
malva nie myśl sobie, że jak sharpka obudzisz o 24 na spacerek to Ci nie zrobi pobudki o 5.30, zrobi i to z wielka satysfakcją. Moi dwaj panowie dopiero zimą nie mają ochoty wychodzić tak rano, trzeci to leń i jego o 10 trzeba budzić.
Fajnie, że Ninka dochodzi do formy i sorry, że dopiero teraz odnalazłam ten wątek na dogo.
Pozdrowienia i jakby coś to pisz.

a mi sie udało Niunie przekabacic na spanko do 7.30:multi:,ale ta pobudka o 7.30
murowana i rzeczywiscie ja sobie moge z nia o 3 w nocy pojsc,ale i tak kots mnie bedzie obwąchiwał z wielkim zapałem o 7.30;) bo ninka mnei budzi bardzo dyskretnie ,hehe
najpierw wstaje i sie otrzepuje z hałasem-ja leże
potem idzie pod drzwi-ja nadal leże
potem wraca do mojej sypialni i sie na mnie patrzy z wyrzutem
jesli dalej leże to podchodzi i obwąchuje mi nos
no i ja wtedy juz po prostu musze wstac:loveu:

• 2 weeks later...
Guest malva
Posted

tak własnie sie wyleguję w (nie) swoim łózku:loveu:

Guest malva
Posted

a tak wygladaja nózki Ninki po podleczeniu:

Guest malva
Posted

nooooooo:loveu: tak,owszem jestem z siebie dumna:multi:
ale najbardziej z mojej Niuni:loveu:
a jest nawet szansa ze jej włosy na tyh nogach odrosna ,ale to bedzie rok trwało..ale co tam spokojnie moge poczekac:multi:

Posted

ojej, malva powinnaś być dumna !!!!! jestem naprawde w szoku, nie śledziłam Twoich poczynań na forum SP wiec te zdjęcia są dla mnie niespodzianką! A jeszcze to, że są szanse na sierść ! wspaniale!

Czy mozesz zdradzić jak doszliscie do takiego stanu? podawałaś jej jakieś leki? czy zawsze już bedzie musiała je brać ?

Malva - strasznie sie ciesze , że ona do Ciebie trafila :loveu:

Wstaw jakieś zdjęcia spacerkowe prosze :)

Guest malva
Posted

[quote name='florida_blue']!
Czy mozesz zdradzić jak doszliscie do takiego stanu? podawałaś jej jakieś leki? czy zawsze już bedzie musiała je brać ?

Malva - strasznie sie ciesze , że ona do Ciebie trafila :loveu:

Wstaw jakieś zdjęcia spacerkowe prosze :)

:loveu:
no ja tez sie ciesze ze domnie trafiła:loveu:do tego stanu doszłam dzięki wkurowi:)z forum shar-pei world,
oraz dzięki pani vet Justynie Zakrzewskiej z Torunia (gabinet 4 łapy. ul. Mickiewicza) naprawde pomocnej i chetnie słuchajacej róznych sugestii

i ogromnie pomogła mi też ciemny:loveu: dzieki niej trafiłam na forum sp a tam mnie znalazł Wojtek- ktorego tez ona mi poleciła-dzię:multi:ki Kasia
no jego to tez mi pare osob w tym samym dniu poleciło -niezaleznie od siebie-florida tez mi go poleciła;)
jesli chodzi leki to Ninka najpierw zazywała antybiotyk+ encorton(steryd,al w nieielkiej dawce) teraz został tylko encorton ,ale po internetowej konsultacji planuję wpowadzic jeszcze lek o nazwie keflex, tylko musze najpierw isc do na kontrole do Pani vet

Guest malva
Posted

fotki ze spacerku:specjalnie dla naszej czestochowskiej matki chrzestnej;)

niniejszym chwale sie ze kupiłam jej szelki:multi::

a tu widac jak Ninka psinka sprawdza czy sie nie zgubiłam:

Guest malva
Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Kochana sunia, ciesze sie ze znalazła u ciebie szczescie- lepiej nie mogła :loveu:

o panie ,zupełnie zapomniałam wsórd moich podziekowan podziekowac Szpilce!!
hej to przeciez dzieki tobie trafiłam na dogo!!
i dzieki dogo i floridzie mam Ninkę a Ninka ma mnie
:laola:

dobra ,juz koniec tych podziekowan itp bo zaraz sie rozkleję,hehe

Posted

Dzięki za dzięki ale ja tylko nakierowałam na odpowiednie tory :), największe podziękowania należą się Tobie. Dzięki temu, że adoptowałaś Ninkę ma drugie dostała drugie życie.

A Wojtek to dobry "chłop" zawsze chętnie pomoże i podzieli się swoją wiedzą.

• 3 weeks later...
Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Eno eno nawet szelki pod kolor psa :loveu:

w sumie chciałam kontrastowe ale pan ze sklepu zoo stwierdził że nie bedzie wystarczajaco elegancko -bo poszłysmy do sklepu osobiscie przymierzac
wogle jaja były bo Nina nawiala ze sklepu-szarogęsił sie tam wielki owczarek podchalański - -co sie Niuni nie spodobało-i jak ją z oka spuściłam to juz mojej suni nie było:evil_lol:
no ale w koncu kupiłysmy te szelki

• 3 weeks later...
Posted

obiecuje ze w njablizszych dnaich cos wrzuce z fotek- wiem zem małpa i za zadko sie odzywam-ale brak czasu totalny
Ninka odzyla i tak doszla do siebie ze zaczyna rozrabiac
nadgryzła noge pluszaka moje corki,u mojej sisotry w domu...władowała sie na krzesło:crazyeye: i swisneła ze stołu bułke
zaczeła biegac za pilkeczka-wczesniej wogle nie łapała co to zabawa
ogolnie wesoło jest:loveu:
ale niunia nadal grzeczna ,nie nawiewa z ogrodu itp
oglonie Ninki dzien mija pod hasłem "zawsze tam gdzie tyyyyyyyyyy" czyli gdzie ja tam ona-nawet gdy oznacza to ze przemiesciłam sie w pokoju o 2 metry;)