ciemny Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 malva napisał(a):mogłam szybciej link podesłac:oops: spoko grunt, że się udało. Idę spać bo za 5 godzin z kawałkiem chłopcy będą dopominać się spacerku, chyba, że deszcz będzie padał wtedy będą udawać i o 10.00 chorych, śpiących itd. Quote
Guest malva Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 ciemny napisał(a):malva nie myśl sobie, że jak sharpka obudzisz o 24 na spacerek to Ci nie zrobi pobudki o 5.30, zrobi i to z wielka satysfakcją. Moi dwaj panowie dopiero zimą nie mają ochoty wychodzić tak rano, trzeci to leń i jego o 10 trzeba budzić. Fajnie, że Ninka dochodzi do formy i sorry, że dopiero teraz odnalazłam ten wątek na dogo. Pozdrowienia i jakby coś to pisz. a mi sie udało Niunie przekabacic na spanko do 7.30:multi:,ale ta pobudka o 7.30 murowana i rzeczywiscie ja sobie moge z nia o 3 w nocy pojsc,ale i tak kots mnie bedzie obwąchiwał z wielkim zapałem o 7.30;) bo ninka mnei budzi bardzo dyskretnie ,hehe najpierw wstaje i sie otrzepuje z hałasem-ja leże potem idzie pod drzwi-ja nadal leże potem wraca do mojej sypialni i sie na mnie patrzy z wyrzutem jesli dalej leże to podchodzi i obwąchuje mi nos no i ja wtedy juz po prostu musze wstac:loveu: Quote
Guest malva Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 tak własnie sie wyleguję w (nie) swoim łózku:loveu: Quote
Guest malva Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 a tak wygladaja nózki Ninki po podleczeniu: Quote
florida_blue Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 [quote name='malva']a tak wygladaja nózki Ninki po podleczeniu: :crazyeye: rany... podmieniłas psa... :-o Quote
Guest malva Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 nooooooo:loveu: tak,owszem jestem z siebie dumna:multi: ale najbardziej z mojej Niuni:loveu: a jest nawet szansa ze jej włosy na tyh nogach odrosna ,ale to bedzie rok trwało..ale co tam spokojnie moge poczekac:multi: Quote
florida_blue Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 ojej, malva powinnaś być dumna !!!!! jestem naprawde w szoku, nie śledziłam Twoich poczynań na forum SP wiec te zdjęcia są dla mnie niespodzianką! A jeszcze to, że są szanse na sierść ! wspaniale! Czy mozesz zdradzić jak doszliscie do takiego stanu? podawałaś jej jakieś leki? czy zawsze już bedzie musiała je brać ? Malva - strasznie sie ciesze , że ona do Ciebie trafila :loveu: Wstaw jakieś zdjęcia spacerkowe prosze :) Quote
SZPiLKA23 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :cool2::klacz::laola: Szacuneczek dla panie kolezenki ;):loveu: Quote
ciemny Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Malva wielki SZACUN!!!!! (jak to mówią młodzi ludzie :) ) Quote
Guest malva Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='florida_blue']! Czy mozesz zdradzić jak doszliscie do takiego stanu? podawałaś jej jakieś leki? czy zawsze już bedzie musiała je brać ? Malva - strasznie sie ciesze , że ona do Ciebie trafila :loveu: Wstaw jakieś zdjęcia spacerkowe prosze :) :loveu: no ja tez sie ciesze ze domnie trafiła:loveu:do tego stanu doszłam dzięki wkurowi:)z forum shar-pei world, oraz dzięki pani vet Justynie Zakrzewskiej z Torunia (gabinet 4 łapy. ul. Mickiewicza) naprawde pomocnej i chetnie słuchajacej róznych sugestii i ogromnie pomogła mi też ciemny:loveu: dzieki niej trafiłam na forum sp a tam mnie znalazł Wojtek- ktorego tez ona mi poleciła-dzię:multi:ki Kasia no jego to tez mi pare osob w tym samym dniu poleciło -niezaleznie od siebie-florida tez mi go poleciła;) jesli chodzi leki to Ninka najpierw zazywała antybiotyk+ encorton(steryd,al w nieielkiej dawce) teraz został tylko encorton ,ale po internetowej konsultacji planuję wpowadzic jeszcze lek o nazwie keflex, tylko musze najpierw isc do na kontrole do Pani vet Quote
Guest malva Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 fotki ze spacerku:specjalnie dla naszej czestochowskiej matki chrzestnej;) niniejszym chwale sie ze kupiłam jej szelki:multi:: a tu widac jak Ninka psinka sprawdza czy sie nie zgubiłam: Quote
SZPiLKA23 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Kochana sunia, ciesze sie ze znalazła u ciebie szczescie- lepiej nie mogła :loveu: Quote
Guest malva Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Kochana sunia, ciesze sie ze znalazła u ciebie szczescie- lepiej nie mogła :loveu: o panie ,zupełnie zapomniałam wsórd moich podziekowan podziekowac Szpilce!! hej to przeciez dzieki tobie trafiłam na dogo!! i dzieki dogo i floridzie mam Ninkę a Ninka ma mnie :laola: dobra ,juz koniec tych podziekowan itp bo zaraz sie rozkleję,hehe Quote
SZPiLKA23 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :D przeciez ja nic nie zrobiłam :D dobrze ze ludz ma swojego psa i pies ma swojego ludzia i to jest najwazniejsze nie wazne przez kogo ;) szczesliwy pies to podziekowanie Quote
ciemny Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Dzięki za dzięki ale ja tylko nakierowałam na odpowiednie tory :), największe podziękowania należą się Tobie. Dzięki temu, że adoptowałaś Ninkę ma drugie dostała drugie życie. A Wojtek to dobry "chłop" zawsze chętnie pomoże i podzieli się swoją wiedzą. Quote
Guest malva Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 (spóźnione ;) ) pozdruffki znad morza Quote
SZPiLKA23 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Eno eno nawet szelki pod kolor psa :loveu: Quote
Guest malva Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Eno eno nawet szelki pod kolor psa :loveu: w sumie chciałam kontrastowe ale pan ze sklepu zoo stwierdził że nie bedzie wystarczajaco elegancko -bo poszłysmy do sklepu osobiscie przymierzac wogle jaja były bo Nina nawiala ze sklepu-szarogęsił sie tam wielki owczarek podchalański - -co sie Niuni nie spodobało-i jak ją z oka spuściłam to juz mojej suni nie było:evil_lol: no ale w koncu kupiłysmy te szelki Quote
SZPiLKA23 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 No nie dziewczynka a chłopakow nie lubi :D Quote
florida_blue Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 [quote name='malva']Kalinka&Ninka w drodze na wakacje :loveu: jak cudownie :) Malva, ty skąpcu jeden, daj wiecej takich fotek :) na wakacjach byłaś i masz dwie foty foczki tylko ??? Quote
Guest malva Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 obiecuje ze w njablizszych dnaich cos wrzuce z fotek- wiem zem małpa i za zadko sie odzywam-ale brak czasu totalny Ninka odzyla i tak doszla do siebie ze zaczyna rozrabiac nadgryzła noge pluszaka moje corki,u mojej sisotry w domu...władowała sie na krzesło:crazyeye: i swisneła ze stołu bułke zaczeła biegac za pilkeczka-wczesniej wogle nie łapała co to zabawa ogolnie wesoło jest:loveu: ale niunia nadal grzeczna ,nie nawiewa z ogrodu itp oglonie Ninki dzien mija pod hasłem "zawsze tam gdzie tyyyyyyyyyy" czyli gdzie ja tam ona-nawet gdy oznacza to ze przemiesciłam sie w pokoju o 2 metry;) Quote
florida_blue Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 tak, odzywasz sie rzadko... ale za to o jakich porach :D:D Quote
Recommended Posts