Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malva napisał(a):
z Kiazeczki zdrowia wiem:)
uscislajac: w sierpniu tego roku bedzie miala 4 lata, wg przelicznika psio-ludzkiego-moja rówiesnczka prawie :28 lat ma
( no dobra,ja jestems starsza ;)

yhym :roll:

to to w takim razie jest starsza :P

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest malva
Posted

a dzisiaj cały dzień mój najsłodszy pysio spi:)
przyjechał dzis do mnie wujas ,Ninka psinka go obwąchała ogonkiem łaskawie pomerdała,ale jak chciał ją pogłaskać to zrobiła unik w pieknym stylu :D

Guest malva
Posted

oj, od trzech dni psina robi mi pobudkę o kolo 5-6 rano
aaaaaa-jak mi chce się spaaaaaać (ona od 10 do 13 spała-spryciula;)
wieczorkiem wrzuce zdjięcia:)

Guest malva
Posted

to pierwsza noc Ninki u nas- dywanik w pokoju córki
a to niżej:noc dzisiejsza-musiałam wyjsc z domu, więc piesio poszedł się bezpiecznie poczuc w swoim łózeczku

widac że ciut przytyła?? :)

Guest malva
Posted

zdjęcia ze spacerku wstawię jutro:) takie srednie są wiec moze uda sie ładniejsze cyknąc?
a te dzisiejsze zdjęcia dobrałam tendencyjnie bo mam prosbę do Agamy:
oprócz podziwiania mojego kunsztu fotograficznego;)
proszę zerknij na jej łepek dokładnie, ja i tak idę z Ninką-Psinką w przyszłym tygodniu do weta..(ale moze muszę pedzic z nia jak najszybciej?)
na molosowym forum Olga mi napisała ze ze moze to byc nurzyca..?

a tak wogle jestem dumna,ze nauczyłam się tu wstawiac zdjęcia:multi:

Posted

miuuuuu jaka skórka aaa :loveu:
no wlasnie widze, ze umiesz foty wstawiać , brawo brawo malva :)

mnie sie wydaje ze to jednak nie bedzie nurzyca, ale sprawdzic zawsze mozesz :roll: co morsik je dobrego ? widze tam suche i jeszcze coś chyba ? dajesz jej gotowane tez ? co do pasienia - jestes na dobrej drodze :evil_lol:

Guest malva
Posted

dostaje sucha karmę z wilgotnym dodatkiem smakowym tzn albo niecala lyzka jogurtu i mieszam w misce tak zeby wszystkie kuleczki byly umazane a jednoczesnie nie nawalic duzo, albo polewam jakims rosolkiem tzn jakims wywarem z miesa-ale of kors bez przypraw
to wilgotne na zdjeciu to kawalki wolowiny -ktore jej zaszkodzily:oops:
bidula sie drapala potem pol dnia (bo pozniej doczytalam ze wolowina moze sharpy uczulac..)

Posted

Malva nuzenca moze stwierdzic wet ogladajac pod mikroskopem-na oko to sie nie da ,nie musisz natychmiast leciec do weta,ponadto popytaj psiarzy ,ktory wet w okolicy ma doswiadczenie z szarpkami-niektorzy jak zobacza zmarszczke to traktuja wlasciciela jako glowne zrodlo dochodu-naciagaja bez umiaru
mysle ,ze powinnas jej podawac w kapsulkach olej z wiesiolka z tranem na wzmocnienie i poprawe szaty,kuracja 6 tygodniowa przyniesie efekty-preparat dla ludzi -kupuje sie w aptece lub w sklepach Natura-ludzkie tansze i lepsze niz psie ,opakowanie okolo 10 zl-1 kapsulka dziennie wystarczy,ja swoim stosuje 2 razy do roku w czasie wylinki
pytaj o wszysko postaram sie podzielic moim doswiadczeniem

Guest malva
Posted

dzieki za dobre słowo dzieczyny
i za rady,skorzystam na pewno:)

Guest malva
Posted

o rany ,dosłownie padam na pysk
nie, wczoraj Ninka nie zbudziła mnie o piatej rano
wczoraj musiałam wstać o 5 bo córkę na wycieczkę wiozłam, więc ja wstałam a Ninka spała
jak wróciłam do domu i chciałam się połozyć to Ninka wstała :P
i poszłysmy na spacer
za to w nocy sunia sie ze mna integrowała, chciała zeby ja głaskać, drapac za uszkami itp.
wlazła mi na lozko ,potem złałza ,potem włazła ,potem zlazła..
i tak do 2 w nocy
za to spałysmy do ósmej rano dzisiaj:multi:

Guest malva
Posted

oj ,dalej chodze niewyspana
psinka wstaje o 5 rano bo chodzi o 9 wieczorem spac ( jakbym chodziła razem z nia to byłby luzik;)
na szczescie ja mam prace w domu to jak zawioze córkę do szkoły na 8 rano kładę sie spać i ona też;)
i spimy do 10, ale rozwala mi to dzien kompletnie:shake:
kto ma pomysł jak obudzic twardo śpiacego szarpejka o 22 wieczorem??
bo na razie to wyglada tak ze bym musiala ją na rękach wynosic by raczyła sie przelecieć:cool3:

Posted

Malwa musisz na spacerki zabierac smakolyki w szeleszczacej torebce -gwarantuje ,ze jak nawet o 24 uslyszy szelest to wstanie zeby na spacerku dostac cos ekstra,ja zabieram pokrojony drobno zolty ser lub pokrojona parowke,po tygodniu zalapie o co chodzi

Guest malva
Posted

a z kotami cieżki temat -bo wszystie dotychczasowe moje dowiadczenia mowily ,ze jak pies dostanie od kota po pychu to nabiera choc odrobine szacunku
nie wtym przypadku pies zarobił pazurami w kufe i nawet nie mrugnął, trzeba było zabrać kota ,ktory to ugryzł z przejecia moją mamę
no nic ,jakos to będzie ,w kazdym razie obawy poprzedniego panstwa ze pies bedzie bał sie kotow i ze stresu sie rozchoruje moge rozwiać;)

Guest malva
Posted

Agama napisał(a):
Malwa musisz na spacerki zabierac smakolyki w szeleszczacej torebce -gwarantuje ,ze jak nawet o 24 uslyszy szelest to wstanie zeby na spacerku dostac cos ekstra,ja zabieram pokrojony drobno zolty ser lub pokrojona parowke,po tygodniu zalapie o co chodzi

świetny pomysł:multi::multi::multi:

Guest malva
Posted

dzis jedziemy do weterynarza, i tak się wybierałam pokazać skórę, porozmawiać o sterylce, ale..
Ninka wyraźnie żle się czuje dzisiaj:(
nie je, lezy na dywaniku i sie trzesie (gorączka?)
przykryłam ją kocem i jest ciut lepiej
po 15 będzie w lecznicy lekarz ktory zna sie na SP,polecony na innym forum SP wiec sie czegos dowiem..