Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i zabrała :)

malva przyjechał dzisiaj ze swoją mamą i córką - pojechalsmy razem po sunie wiec włascicielka też mogła malve poznać. Ninka została zapakowana do autka, dostała łóżeczko i swój kocyk zeby nie tęskniła.

Bardzo bardzo szkoda, napewno to odchoruje, ale cóz... róznie się w życiu układa. Trzymajcie kciuki, żeby bezpiecznie dojechali i żeby Ninka szybko sie przyzwyczaiła.

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest malva
Posted

no i dojechały do domku;)
wszystko pk.podroz mineła ekstra ,wcale nie tak daleko z torunia do czestochowy;)
psina bardzo łagodna spokojna i ... posłuszna
rozumie "nie wolno" " wyjdz stad"
kotów nie goni,przejawia lekkie zainteresowanie ( spacer wyglada tak: najpierw pies ,potem ja, potem zaciekawiony kot)
z kotami bede miała wiekszy problem, bo to one na nia warczą;)
wobec psów przyjazna bardzo
na smyczy chodzi grzecznie ( chociaz wlascicelka mowila ze ona nigdy wczesniej nie chodziła na smyczy:crazyeye: )
respektuje płotki o wysokosci 20 cm:crazyeye:lnie lata po grzadkach z kwiatami
z wszystkimi członkami rodziny przywitała sie z zainteresowaniem i merdaniem ogonkiem
dostałam od jej opiekunów jej posłanie, włazi sobie do niego i tam spi, albo obok na podłodze
jedna wade jaka ma to absolutnie nie reaguje na swoje imie Nina ,hehe
w tym momencie jej skóra jest całkiem ok ,a i skapretki na lapkach niezle wygladaja
sunia jest jednak potwooornie chuda:(

Posted

tak, pani mówiła, że sunia nie chciała ostatnio jesc.... nie martwimy się, niech sobie wylinieje spokojnie i zobaczymy jak bedzie wyglądała :)
Niuniek jest straszny :) pierwszy raz dotykałam fafelków sharpei'a są takie miekkie :) a zapachu nie poczulam, pewnie niewiele straciłam, mam POTWORNY katar

Guest malva
Posted

a tak wogle to Florida stokrotne dzięki za pomoc:multi:

Posted

Kurcze dopiero co zobaczyłam ten wątek, a tu już szczęśliwe zakończenie :multi:.
Oby tylko suni nic nie było, trzymam kciuki :kciuki:.

Posted

podam panstwu adres wątku - malva, wklejaj tu fotki proszę :) twojego smska przesłłam pani - dzwoniła do mnie wczesiej , że bardzo sie denerwują. pewnie sie zdziwią że chodzi na smyczy :P

Guest malva
Posted

ekhm, a jak wstawic tu zdjecia? bo nie moge dodawac załaczników ,przynajmniej tak pisze na dole strony...

Guest malva
Posted

a jakby ktoś miał wątpliwosci to.. sunia wcałe nie jest ciapowata ,porusza sie bardzo zgrabnie kłusikiem
i jest bardzo...szybka ,serio:)
i zwinna,serio:)
złoto nie pies :loveu:

Guest malva
Posted

bo ja wolę iśc z nia na spacer niz o niej pisać:P
a teraz Ninka-Minka śpi i chrapie az miło:)

Guest malva
Posted

ze spacerku beda fotki jutro, siostra czytnik do karty z aparatu podkradła..
i kto powedziła że szarpusie są leniwe?? i nie maja apetytu??
moj skarb je pieknie i kłusikiem lata dookoła domu tak wytrwale ze ja padam na pysk -bo latam za nia:)
dzis wieczorem zaoobserwowałam pierwszy (! )objaw poadopcyjnego stresu, pod wieczór psina sie zaniepokoiła i wyraznie czegos szukała, ale po obleceniu domow dookoła, stwierdziła że wchodzi do srodka ,znalzła swoj koszyczek i poszła spać
i spi
i chrapie:)
:loveu::loveu::loveu:

Posted

kurcze ja sie bałam, ze bedzie z nią wiekszy problem, że nie bedzie jadła, że bedzie płakała... Psy jednak szybko sie adaptują do nowych sytuacji - napewno teskni, ale przyzwyczai sie w koncu :loveu:

siostra oddawaj czytnik :cool3:

Guest malva
Posted

jeszcze nie oddała ,małpa ;)
za to dzis Ninka Minka wstała o 5.39
i do siódmej urzędowałysmy na spacerze
ma juzsposób zeby mnie przerobić:
idziemy na spacer na smyczy, wszystko fajnie i hop-siup
udajemy ze chcemy wracac do domku, wtedy pańca odpina smycz i mozna nawiac bez smyczy na dwór przez otwarte drzwi:evil_lol:

Guest malva
Posted

jakby mi ktos tydzien temu powiedział ze dla psa bede wstawac o 5.39 i nie bede miała tego psu za złe to bym nie uwierzyła,hehe
a tak to luzik:) nic to ze sasiad jadacy na 6 rano do pracy zobaczył mnie jak błąkam sie w neglizu po wsi :D
przeciez nie wstawałam nigdy o tej porze to skad mogłam wiedziec ze go spotkam:)

Guest malva
Posted

he, na jutro to jednak dresiki sobie przygotuję:)
psinka ciut przytyła:)
ładnie daje sie zapinac na smyczy :) coeszy sie na słowo spacerek:)
a tak wogle to ona ma.. 4 lata a nie 2,5!!
p.s F: wysłalam na mail fotkę (jedyną jaką zdazyłam dzis zmniejszyć:))

Guest malva
Posted

z Kiazeczki zdrowia wiem:)
uscislajac: w sierpniu tego roku bedzie miala 4 lata, wg przelicznika psio-ludzkiego-moja rówiesnczka prawie :28 lat ma
( no dobra,ja jestems starsza ;)