florida_blue Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 no i zabrała :) malva przyjechał dzisiaj ze swoją mamą i córką - pojechalsmy razem po sunie wiec włascicielka też mogła malve poznać. Ninka została zapakowana do autka, dostała łóżeczko i swój kocyk zeby nie tęskniła. Bardzo bardzo szkoda, napewno to odchoruje, ale cóz... róznie się w życiu układa. Trzymajcie kciuki, żeby bezpiecznie dojechali i żeby Ninka szybko sie przyzwyczaiła. Quote
Guest malva Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 no i dojechały do domku;) wszystko pk.podroz mineła ekstra ,wcale nie tak daleko z torunia do czestochowy;) psina bardzo łagodna spokojna i ... posłuszna rozumie "nie wolno" " wyjdz stad" kotów nie goni,przejawia lekkie zainteresowanie ( spacer wyglada tak: najpierw pies ,potem ja, potem zaciekawiony kot) z kotami bede miała wiekszy problem, bo to one na nia warczą;) wobec psów przyjazna bardzo na smyczy chodzi grzecznie ( chociaz wlascicelka mowila ze ona nigdy wczesniej nie chodziła na smyczy:crazyeye: ) respektuje płotki o wysokosci 20 cm:crazyeye:lnie lata po grzadkach z kwiatami z wszystkimi członkami rodziny przywitała sie z zainteresowaniem i merdaniem ogonkiem dostałam od jej opiekunów jej posłanie, włazi sobie do niego i tam spi, albo obok na podłodze jedna wade jaka ma to absolutnie nie reaguje na swoje imie Nina ,hehe w tym momencie jej skóra jest całkiem ok ,a i skapretki na lapkach niezle wygladaja sunia jest jednak potwooornie chuda:( Quote
florida_blue Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 tak, pani mówiła, że sunia nie chciała ostatnio jesc.... nie martwimy się, niech sobie wylinieje spokojnie i zobaczymy jak bedzie wyglądała :) Niuniek jest straszny :) pierwszy raz dotykałam fafelków sharpei'a są takie miekkie :) a zapachu nie poczulam, pewnie niewiele straciłam, mam POTWORNY katar Quote
Guest malva Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 a tak wogle to Florida stokrotne dzięki za pomoc:multi: Quote
DG32 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Kurcze dopiero co zobaczyłam ten wątek, a tu już szczęśliwe zakończenie :multi:. Oby tylko suni nic nie było, trzymam kciuki :kciuki:. Quote
florida_blue Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 podam panstwu adres wątku - malva, wklejaj tu fotki proszę :) twojego smska przesłłam pani - dzwoniła do mnie wczesiej , że bardzo sie denerwują. pewnie sie zdziwią że chodzi na smyczy :P Quote
florida_blue Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 to ja się bardzo cieszuję i do spania szykuję ;) Quote
Guest malva Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 ekhm, a jak wstawic tu zdjecia? bo nie moge dodawac załaczników ,przynajmniej tak pisze na dole strony... Quote
florida_blue Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 pierwsze sioo na smyczy - w drodze pies czy ....MORS ????? zdjęcie robione przez Kalinkę :) Quote
Guest malva Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 a jakby ktoś miał wątpliwosci to.. sunia wcałe nie jest ciapowata ,porusza sie bardzo zgrabnie kłusikiem i jest bardzo...szybka ,serio:) i zwinna,serio:) złoto nie pies :loveu: Quote
florida_blue Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 oj , malva, tylko tyle napisałaś :> Quote
Guest malva Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 bo ja wolę iśc z nia na spacer niz o niej pisać:P a teraz Ninka-Minka śpi i chrapie az miło:) Quote
florida_blue Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 to jest Nina Mors :P a w takim razie ja żądam zdjęcia ze spacerku :> i z ogródka też :) Quote
Guest malva Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 ze spacerku beda fotki jutro, siostra czytnik do karty z aparatu podkradła.. i kto powedziła że szarpusie są leniwe?? i nie maja apetytu?? moj skarb je pieknie i kłusikiem lata dookoła domu tak wytrwale ze ja padam na pysk -bo latam za nia:) dzis wieczorem zaoobserwowałam pierwszy (! )objaw poadopcyjnego stresu, pod wieczór psina sie zaniepokoiła i wyraznie czegos szukała, ale po obleceniu domow dookoła, stwierdziła że wchodzi do srodka ,znalzła swoj koszyczek i poszła spać i spi i chrapie:) :loveu::loveu::loveu: Quote
florida_blue Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 kurcze ja sie bałam, ze bedzie z nią wiekszy problem, że nie bedzie jadła, że bedzie płakała... Psy jednak szybko sie adaptują do nowych sytuacji - napewno teskni, ale przyzwyczai sie w koncu :loveu: siostra oddawaj czytnik :cool3: Quote
Guest malva Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 jeszcze nie oddała ,małpa ;) za to dzis Ninka Minka wstała o 5.39 i do siódmej urzędowałysmy na spacerze ma juzsposób zeby mnie przerobić: idziemy na spacer na smyczy, wszystko fajnie i hop-siup udajemy ze chcemy wracac do domku, wtedy pańca odpina smycz i mozna nawiac bez smyczy na dwór przez otwarte drzwi:evil_lol: Quote
florida_blue Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 no skubana szybko sie uczy :P btw - wstajesz 5:39 ??????????? mamuuuuus.... Quote
Guest malva Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 jakby mi ktos tydzien temu powiedział ze dla psa bede wstawac o 5.39 i nie bede miała tego psu za złe to bym nie uwierzyła,hehe a tak to luzik:) nic to ze sasiad jadacy na 6 rano do pracy zobaczył mnie jak błąkam sie w neglizu po wsi :D przeciez nie wstawałam nigdy o tej porze to skad mogłam wiedziec ze go spotkam:) Quote
florida_blue Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 w negliżu się błąkasz ... uważaj bo wiecej sąsiadów zacznie jeździć do pracy na 6 :razz: Quote
Guest malva Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 he, na jutro to jednak dresiki sobie przygotuję:) psinka ciut przytyła:) ładnie daje sie zapinac na smyczy :) coeszy sie na słowo spacerek:) a tak wogle to ona ma.. 4 lata a nie 2,5!! p.s F: wysłalam na mail fotkę (jedyną jaką zdazyłam dzis zmniejszyć:)) Quote
florida_blue Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 skąd wiesz ze cztery ???? szybko sie starzeje :D w momencie adopcji miała trzy :P Quote
Guest malva Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 z Kiazeczki zdrowia wiem:) uscislajac: w sierpniu tego roku bedzie miala 4 lata, wg przelicznika psio-ludzkiego-moja rówiesnczka prawie :28 lat ma ( no dobra,ja jestems starsza ;) Quote
Recommended Posts