Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto adres strony faceta,ktory ma hodowle huskych bez papierow

www.strony.wp.pl/wp/shusky

Jesli dobrze pamietam juz jakis czas temu w ksiedze gosci rozgorzala dyskusja na temat rozmnazania psow bez papierow,wiec oczywiscie posypalo sie pelno argumentow przeciwko temu co on robi. Po jakims czasie ksiega gosci zniknela z tej strony.

Wiec nie ma sie co dziwic,ze bezrodowodowych psow zadna miara nie da sie zliczyc,bo takich "hodowli" jak jego na pewno jest duzo wiecej.

Byc moze to co pisze jest bez sensu,ale ten facet tak mnie irytuje,ze nie moglam tego zatrzymac tylko dla siebie. :evil:

Oczywiscie nie chce tym postem urazac zadnego dogomaniaka posiadajacego psa bez rodowodu.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak to prawda mimo, że suczki mają rodowody oddaje szczenięta bez dokumentów. Biję się w pierś, powinienem przecież psiaki sprzedawac z rodowodem za 1500zł tym samym zdrowe:) a nie za 600zł bez rodowodu, bo wtedy to na bank zachorują:) Studiowałem sześć lat medycynę, no i nie nauczyli mnie takiej profilaktyki:) Kurcze coś przeoczyłem:):):) Moje psiaki na szczęście nie umieją czytać, żyją szczęśliwie nie marnując chwil cennego życia na zawistne ględzenie... Ave "chrześcijanie"!

Posted
Tak to prawda mimo, że suczki mają rodowody oddaje szczenięta bez dokumentów.

Rozumiem, ze uprawnienia hodowlane też mają? A ojciec to reproduktor? Wtedy tylko to zdanie ma sens.....

Posted

Metros ma rację. Psa z rodowodem można kupić za kilkaset złotych i wcale niekoniecznie trzeba wydawać kilka tysięcy złotych.

W rzeczy samej- gadanie o tych tysiącach to chyba naprawdę wroga propaganda pseudohodowców.

Pozdrawiam- Gosia

Posted

ELO!!!

szybszy napisal ze M.J. bedzie za tydzien klonowac psy...

co o tym sadzicie??

czy byscie chcieli miiec dwa takie same psiaki ?? taki sam dokladnie wyglad i charakter?? napiszcie co o tym myslicie ;)

Posted

Byc moze to co pisze jest bez sensu,ale ten facet tak mnie irytuje,ze nie moglam tego zatrzymac tylko dla siebie. :evil:

Mam glupie pytanie, ale skad tu sie nagle wzial pan Miroslaw Jarzebski?

On tez Cie chyba nie lubi, czy jak?. :lol:

PS. Ja tez prosze klona Vikiego. W zalaczeniu przesylam jego siersc.

Posted

Velox wcale mi nie zalezy na przyjazni pana Jarzembskiego.

Ja nie chce klona Azji chociaz jest to najcudowniejszy psiak,ale klony o wiele czesciej choruja(przykladem jest Dolly)

Posted

Ciekawi mnie tylko skąd w Was tyle zawiści, macie piękne psiaki, pewnie też jeszcze piękniejsze dokumenty:), więc powinniście żyć spokojnie. Przecież ja nikomu na siłe nie wciskam psa bez rodowodu. Czy naprawdę sądzicie, że te dokumenty oddają wszystko? Moja sunia Tundra ma zrobioną tylko jedną wystawę, a według mnie jest o wiele piękniejsza i w dużo większym stopniu sprawdza się w zaprzęgu niz Kiki, która ma atest suni hodowlanej. Nie chcę przez to wyrazić, że to jest reguła, ale powątpiewam w gwarancję ideału jaką niby mają dać wszelkie "atesty". Gratuluje poświęcenia i oddania się sprawie, bo domyślam się ile Was stresu kosztują wystawy i nie tylko Was...

Posted
Gratuluje poświęcenia i oddania się sprawie, bo domyślam się ile Was stresu kosztują wystawy i nie tylko Was...

Żyjemy spokojnie i bez stresu, bez zawiści takoż, więc o nasze zdrowie się doktor nie troskaj.

Wystawy stresujące nie są, zabawa :drinking: i spotkania z przyjaciółmi, :B-fly: :popcorn: z którymi łączy nas wspólna pasja i dreszczyk emocji związany z rywalizacją...każdy zdrowy człowiek posiada.

Zwierzęta nasze domowe wystawy lubią, bawią się tam świetnie i bezstresowo.

W tajemnicy Ci powiem, że jeśli by dla moich psów wystawa miała być stresująca, to by nigdy nie zostały przeze mnie rozmnożone, bo znaczyłoby to tyle, że psychicznie są do kitu, skoro spotkanie z ludźmi i psami jest dla nich stresujące- proste jak budowa cepa. :wink:

Gosia- myśląca o week- endzie :multi: :drinking:

Posted
Ciekawi mnie tylko skąd w Was tyle zawiści, macie piękne psiaki, pewnie też jeszcze piękniejsze dokumenty:), więc powinniście żyć spokojnie. Przecież ja nikomu na siłe nie wciskam psa bez rodowodu (...)

Dlaczego od razu zawiści?

Hodowcą nie jestem, jednego psa mam z rodowodem, drugiego bez (jest ze schroniska). Nie mam zadnego interesu w tym co teraz napiszę.

Psujesz pracę prawdziwch hodowców, którzy starają się udoskonalić rase. Nie ufają oni tylko swoim osądom na temat ich psów (dla mnie Kiara tez jest najpiękniejsza) tylko pozwalaja zrobić to innym, wybranym przez siebie ekspertom. Potem szukaja odpowiedniego Reproduktora (przez duże R) i za to płacą. Ponoszą pewne koszty, bo trzymają się ustalonych reguł. I chcieliby, żeby tak robili wszyscy, żeby konkurencja była uczciwa i przynosił korzyści rasie.

Moja znajoma ma u siebie jeszcze dwa półroczne "szczeniaki", odda je w końcu za darmo odpowiednim ludzim, bo za płotem sąsiad sprzedaje "rasowe bez papierów" za 300 zł. Stwierdziła, że następnego miotu juz nie bedzie. Wiesz co by się stało, gdyby wszyscy hodowcy zrezygnowali z przestrzegania reguł, które sami sobie narzucili? Pomyśl.

Być może powstała by później jakaś inna organizacja, która uderzyłaby na alarm, że giną rasy, ale po jakimś czasie znowu , bazując na ich osiągnięciach (bo to przecież szczenięta po "rodowodowych rodzicach") zaczęli by działac ludzie tacy jak TY.

Bo Ty po prostu robisz kasę.

Posted

Zgadza się... to komentarza nie wymaga...

Tak samo nie czuje zawiści do handlarzy na bazarach sprzedajacych pirackie płyty lub chińskie podróbki Adisasa.

Po prostu uważam, że to nieuczciwe.

I tyle.

Posted

Metros. Po co tyle pisania?

P.M.Jastrzeksi. 1. To po co hodowac ? Dla idei????????

2. Oczywiscie wszyscy nabywcy sa uprzedzani, ze pieski nigdy nie beda mogly

brac udzialu w wystawach ani zawodach?

3. Kiki i ta druga papiery maja. Warto to bylo przeplacac?

Posted

Spodobała mi się bardzo pani wypowiedz, myślę że dla tego typu postów warto było wejść na to Forum. Zgadzam się z panią w wielu punktach. Bardzo byłbym zaszczycony pani obecnością na zawodach(towarzyskich, podkreślam towarzyskich!), które odbędą się w połowie września(na mojej stronce jest zamieszczone info dotyczące tego spotkania). Zapraszam również pozostałe osoby tej dyskusji. Nie łudzę się, że przyjadą osoby o strukturze psychologicznej " agaci" ale wierzę, że jesteście na tyle otwarci, by spokojnie personalnie podyskutować. W końcu chodzi o rozwój, a ja mogę się mylić. Z chęcią posłucham argumentów, byc może mnie przekonacie. Pozdrawiam!

Posted

Panie Jarzebski,byc moze troche sie unioslam,ale nie widze racjonalnego wytlumaczenia rozmnazania psow bez rodowodu.Jesli jedna z suk ma prawa hodowlane dlaczego nie kryc jej Reproduktorem,zarejstrowac miot w ZK i po klopocie.

Nie musi sie Pan obawiac nie zaszczyce panskich zawodow obecnoscia ani swoja ani Azji(oczywiscie z rodowodem).Postanowilam we wrzesniu troche "poznecac" sie nad biednym pieskiem i pociagac go po wystawach.

Posted

Dziękuję za rady, faktycznie nie wpadłbym na to:) Jeśli chodzi o wystawy to bez obaw! Jak psina "zamerda ogonem" znaczyć to będzie, że się miłośniczko zwierząt nie znęcasz. Pomyśl, jakie korzyści Twój "zew natury" poniesie dzięki tym dokumentom w barku, nie wspominając o awansie Twego ego...:) Pozdrawiam!

Posted

Poczytałem... Ciekawe...

Nie mam pojęcia o hodowlach, sukach z papierami, reproduktorach, itd.

Moje psy są z "odzysku", kochane, fajne, śmieszne, śliczne...

Ale ja chciałem tu napisac o tym, że nie wszyscy to "chrześcijanie" i chrześcijanie, i takie podejście mają. To było religijno-światopoglądowe! :D

A przede wszystkim respect dla Pana za podjęcie dyskusji!

Miliard hodowli zza płotu, po 300, prawdopodobnie tu nie zagląda, a jeżeli już, to bez odzewu.

Jak zawsze, NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH!!!

Posted

Nie chce sie klocic,bo temat rozmnazania psow bez rodowodu byl wiele razy na forum poruszany.Ostatnio pojawia sie coraz wiecej ogloszen o huskych szukajacych domu.Prosze niech Pan poda przyczyny dla jakich zdecydowal sie pan na zalozenie "hodowli".