Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Patisa']Hejo Wam!

Ale zwierzyniec..jej!
A koty i myszy to tak...bez żadnych zacięć żyją?

Ja się zastanawiałam nad tym, by sobie kiedyś kupić myszkę z jakiejś hodowli, ale ja raczej an pewno będę miała kota, prawdopodobnie ze schroniska, więc sie obawiam o życie tej myszki :evil_lol:

Jak u Ciebie się godzą?

Pozdrawiam;)

Hm ja mam szczury i koty szczurami się nie interesuja a nawet się ich boją

Można pogodzić myszkę z kotem, ale zawsze ale to zawsze na wybiegu trzeba mieć na nich oko

A ja proszę daj mi głos !!
Wygraną przeznaczę na zwierzaki w potrzebie

http://gofresh.pl/index.php?strona=slajdszol&slajdszol_id=1329

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie pisałam tego wcześniej, ale w piątek oddałam Dropsa do nowego domu.
U mnie fakt było mu dobrze, miał co trzeba,m lecz nie czuł się tu swobodnie na tyle ile ja bym chciała :-\ . Otóż Max od początku go gnębił, cały czas wymuszał na nim dominację, nie dopuszczał go do miski ( czyli nie mógł zjeść wtedy kiedy chciał), cały czas się na niego rzucał (tzn warczał i wywracał), czasami było tak że jak Max siedział obok mnie to Drops bał się podejść. Długo borykałam się z Tą myślą aż w końcu doszłam do wniosku że można sprobować dać go do domu gdzie nie ma innych zwierząt. płakałam jak głupia oddając go. Ale z tego co się okazało było to słuszna decyzja Drops na początku fakt bał się troszkę ale teraz jest już wszystko ok zaufał nowej właścicielce, ma do dyspozycji Swoje i tylko swoje m4 gdzie nie ma innych zwierząt. Wiem że tak jest mu lepiej niż u mnie z dominującym Maxem i napastującym go kotem ( tak on bał się nawet kota). Jest mi ciężko ale jak pisze z nową właścicielką i ona pisze mi o postępach Dropsa, że jest szczęśliwy odrazu serce się raduje. I nie zadawajcie pytań typu a może by się jeszcze przyzwyczaili do Siebie. Mieli na to pół roku i nic w ich relacjach się nie zmieniło :-\ . Dlatego na decyzja było najsłuszniejsza i nie dlatego że mi tak wygodniej, ale dla dropsa dobra tylko i wyłącznie.

a teraz troszkę fotek loli z Niedzielnego Spacerku ;)

Moja mama, Lola i Max ( uśmiechnięta trójka)

W strumyku

• 2 weeks later...
Posted

akodirka napisał(a):
tutaj gdzie jest dziecko z niebieskim balonem, to po lewej jest kobieta z blond wlosami to jestes po prawej strony od niej i trzymasz chyba Lole na rekach :cool3:

Aska wyjelas mi to z ust :diabloti:

Marlena, a Ty nie mialas przypadkiem wlosow blond ? :cool3:

Posted

akodirka
a dokładnie z Lolą :eviltong:
Iza.
Miałam blond, ale już dość dawno :lol:
Od tamtej pory miałam czarne, brązowe, brązowo-czerwone oj jakich ja nie miałam :eviltong:

Posted

olekg89 napisał(a):
Czemu jeden pies ma na szyji pasek od spodni jako smycz?:cool3:

O MAxa Ci chodzi ??
On ma pasek tylko jako smycz nie jako obrożę, a to dlatego że mądra pani gdzieś jego smycz wsadziła i jak było trzeba wyjść na spacer nie mogła znaleśc i od biedy musiałam coś na szybkiego wykombinować :P
Rozwaliłam starego pasek i przyczepiłam karabińczyk :lol:
Teraz już znalazłam i ma normalną :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Znalazłam kociaka około 3 tygodniowego :evil:
Ciepłe popołudnie wychodzę Sobie spokojnie do centrum, spotykam się z kolegami i co robimy idziemy do baru, w barze jest fajnie, obok siedzi jakiś dwóch facetów zbierają puszki ze stolików i rozbierali coś nie wiem chyba wyciągali z czegoś metal, albo aluminium albo coś w tym stylu. Ja jako że Osoba wścibska i ciekawska 8) . Widzę że podchodzi do nich jakaś paniusia i mówi o jaki fajny kotek i takie tam bla bla, on do niej czy go nie chce, ona coś tam że kto go będzie karmił, podchodzili też i inni ludzie. No cóż nikt nie chciał. No nic siedzę dalej piję piwko i co raz odwracam się w ich stronę.Jeden facet do drugiego mówi że znalazł go gdzieś w krzaku zawiniętego w koc. Co raz wypuścili go żeby pochodził, ale jak zaczynał płakać to brał go strząchał i mówił bądź cicho. Nie wiedziałam co mam zrobić, myślę skończę tylko piwo, nom i piwa nie skończyłam nie wiem skąd wzięła się we mnie odwaga. Powiedziałam do kolegów że zaraz wracam. I poszłam do nie znanych i panów parę stolików dalej. Podchodzę mówię o kotka macie jaki fajny bla bla, a oni odrazu chcesz to go bierz :? . To ja mówię że go biorę i wzięłam. ( sumienie by mi chyba spać nie dało jak bym go od nich nie zabrała). Kotka siedziała zamknięta w kartonowym pudelku a do tego na wierzchu przykryta jakaś teczką, jak ją wyjęłam była cała mokra, chyba było jej tak gorąco no w sumie się nie dziwię. Wróciłam do mojego stolika, położyłam kotka na kolanach, odrazu zasnęła :shock: . Spała tak u mnie na kolanach chyba z 2,5 godziny przebudzając się tylko wtedy jak się ruszyłam. Znajomi to mnie chyba już za konkretną wariatkę uznali, mówili zostaw go itp itd, a ja że nie ma mowy. I tak oto Sobie pojechałyśmy do domu. Dobrze że miałam w domu mleczko dla kociąt nakarmiłam, pomasowałam brzuchala, i poszła lulu. Wstała ganiała bobka(mojego kocura) w poszukiwaniu cycki :lol: .
Malutka dostała imię WARKA pasujące do okoliczności jej znalezienia

Niestety brat pojechał na wieś i zabrał aparat, i nie mam jak zrobić ślicznotce zdjęcia, ale postaram się coś wykombinować

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

Przypominamy się : ....

Moja Fifi ma taką długą sierść :eviltong:
i ma taką słodką mordkę
{inka} a kuku ;P
[Inka] A tak jestem ładna :razz:
[sława] wcale nie wyglądam na zaskoczoną :cool1: