Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):
Tuptusiowi zaokrągliły się chyba kształty.

Tez na to zwróciłam uwagę, ze z Tuptusia klusek sie robi.

Posted

Mały wrócił z jajeczkami,nie udało się.Dzisiaj przez Janów i okolicę przeszła olbrzymia burza.Pojechaliśmy do Frampola ale okazało się że zdarzyło się nieszczęście.Przyjaciel naszego weta miał wypadek jadąc w czasie burzy,czekaliśmy dwie godziny,ale przywieziono suczkę do cięcia cesarskiego i daliśmy już spokój na dzisiaj,umówimy się telefonicznie na drugie podejście.

Posted

Mój kochany Tupolek dzisiaj tak się ucieszył moim powrotem do domu że jeszcze nie dobiegł do altanki i znowu dostał ataku drgawkowego.Kiedy wychodzę codziennie do pracy, a nawet jak mnie nie ma 24 godz bo idę na dyżur jest wszystko w porządku,tak jakby akceptował moją nieobecność.Najgorzej jest po wolnych dniach spędzonych z nim.Bardzo potem przeżywa moje wyjście do pracy.Już wiem,że to nie zmęczenie,nie pogoda,tylko emocje powodują ataki padaczki,zwłaszcza radość,a przecież nigdy nie zostaje w domu sam i każdy go lubi.To jest coś niesamowitego mija miesiąc a on tak przeżywa moje powroty z pracy,że przez pół godziny nie mogę się rozebrać i coś zjeść,bo cały wtula się we mnie i tak siedzi.Jak dzwoni telefon to próbuje wytcić go mi z ręki,co robi z gazetą to już nie wspomnę.

Posted

W czwartek do chłopaków dołączy Lilithka,jamniorka o oczkach jak perełki.Ciekawe jak ją przywitają.Tuptek w porządku.,nadal zaborczy co do człowieka.Stanów drgawkowych więcej nie było.Po konsultacji z wetem po poprzednim ataku dostał jednorazowo 25 mg Luminalu.Nie jest już taki łapczywy,nasycił się jedzeniem,potrafi odmówić zjedzenia kiełbaski i żółtego sera,więc jest szansa że będzie tylko takim kluseczkiem.Bardzo lubi jeszcze ogórki kiszone i mizerię.Jest w komitywie z Goliatem,bardzo się polubili,ale toleruje wszystkie pozostałe pieski,nawet chwilami do Malucha i Jogiego przejawia chęć zabawy.Ale jamniki to jamniki,we dwóch z Goliatem to ostatnio nierozłączna parę.Jak miną upały jest umówiony na czyszczenie ząbków.

• 2 weeks later...
Posted

U Tuptusia wszystko w porządku,rozrabia,przytula się i rozrabia.
Dzisiaj był na bardzo długiej wycieczce w Warszawie,żeby spotkać się ze swoim byłym właścicielem panem Adamem.
Pan Adam bardzo mi pomógł w transporcie jamniczki Tyldy,za co jestem Mu niezmiernie wdzięczna,zaoszczędził mi sporo czasu i nerwów.
Jednocześnie chciałam bardzo Go przeprosić za słowa jakie padły na tym wątku pod jego adresem.Słowa wypowiadane nieopatrznie bez poznania faktów.
Mam nadzieję,że nikt z nas nie będzie zmuszony sytuacją życiową do oddania własnego,ukochanego psa(tego jestem pewna widząc reakcję Tuptusia i p.Adama),a jeżeli do tego dojdzie to spotka się ze zrozumieniem i pomocą.
Panie Adamie,jeżeli przeczyta pan ten wątek chcę podziękować za dzisiejszą pomoc i za wspaniałego pieska Tuptusia.Ze swojej strony mogę obiecać jak najlepszą opiekę nad pana przyjacielem.

Zdjęcia Tuptusia które za chwilę wstawię są specjalnie dla Pana.

• 4 weeks later...
Posted

Deer nie umiem robić tak pięknych zdjęć jak Ty,zawsze któryś mi się poruszy ,albo jak złapię dwa,to trzeci ucieknie z kadru.
Tuptuś to największy łobuziak z jamników jakie miałam.Lubi sobie wygryżć dziurę albo dwie w kocyku.Rozedrzeć poduszeczkę i z zapamiętaniem ją patroszyć.Zaprzyjażnił się z Goliacikiem,zabawa polega na wyrywaniu Goliatowi z grzbietu całego pyszczka sierci,jakby chciał go wydepilować i do siebie upodobnić.

Jeden jamnik i drugi jamnik,a jak rózne .

• 1 month later...
Posted

jeszcze jedno malenstwo znalazlo wspanialy domek :multi: foteczki przecudne mozna [patrzec i patrzec. Pozdrawiamy i czekamy na nowe fotki:cool3: